Бъчварова отсече: Не приемам гражданските патрули!

Според МВР шефката тези отряди търсят просто самоизява
20 апр 2016 10:00,
133
Бъчварова отсече: Не приемам гражданските патрули!
Снимка: Булфото, архив

Не приемам гражданските арести като желание да се помогне на властите, а като форма за търсене на самоизява, коментира темата за гражданските патрули вътрешният министър Румяна Бъчварова.

"Защо тези хора, които твърдят, че искат да помагат на полицията, не го направиха миналата година, а сега, когато натискът на границата ни е спаднал с около 39%? Мисля, че това се прави като една възможност за самоизява на определени групи и се използва от друга част от обществото като провокация към МВР, с която се цели да се покаже, че държавата е слаба", каза още Бъчварова.

По думите й МВР изпълнява задълженията си по охрана на границата

".Никога не сме казвали, че няма пропуски. За миналата година има регистрирани 30 000 бежанци. Една трета от тях са регистрирани на входа, една трета са задържани в страната и една трета – на изход. Това означава, че по всички линии, по които можем да противодействаме на това явление, сме действали. В същото време има около 100 000, които не са допуснати да влязат в страната ни, което означава, че има голяма ефективност в работата на "Гранична полиция", коментира още вътрешният министър пред Нова тв.

Тя допълни, че влиза в действие и сътрудничеството на МВР с Министерството на отбраната и армията. По думите й сигурността по външните граници е споделена отговорност между няколко държави и затова страната ни има добри контакти с Гърция и Турция.

На въпрос има ли достатъчно полиция в България - Бъчварова заяви, че има голям недостиг на професионални кадри.

"За да се гарантира сигурността, от една страна, е необходимо численост на състава, а от друга – съоръжение. По всички тези показатели имаме голям недостиг, което се дължи на факта, че поредица от години делът от общия бюджет за издръжка на МВР е изключително малък", заяви още вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
24
 
! Отговори
Вакуум преди 8 години
Г-жо Министър,Това,че хората не са реагирали миналата година показва,че те са разчитали вие да неутрализирате тази заплаха.След като са разбрали,че има бездействие с власт и МВР няма да успее да се справи,тогава са взели нещата в свои ръце.Като в посоворката"Кучето не яде кокала,но не го дава на друг" и вие-не се справяте,но криейки се задопределени уклончиви законови форми,не давате друг да опита.Зад това прозиракостеливата ръка на ред НПО,проводници на чужди интереси.да опита
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма ли някой новина за масоно ЦИОНИЗАМА нещо за гърбатие носове сорош медлин нюланд имаше и едно конче джо...........
14
1
 
35
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
Не приемала гражданските паткрули... Какво съвпадение! И аз не ви приемам, г-жо министър! Толкова да не сте в час, че направо не е истина! За да се свърши работа не е достатъчво да говорите авторитетно и със самочувствие. Като не приемате гражданските патрули - тогава намерете друга форма или просто си свършете работата. Какво ми се усуквате!?
13
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я да поставим на изпитание *** :)+ Путин е велик- Сидеров е велик
12
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До zeusХората имат все повече задължения, данъците растат, а в същото време насреща не получават нищо.Я посочи един нарастнал данък бе каскет. Или така ти казаха от руското посолство?
11
0
 
19
 
! Отговори
Бо преди 8 години
Отсичам, че не приемам разбитите ни пътижа, неработещата полиция, корумпираната законодателна, изпълнителна и съдебна власт, агресията по пътищата, презстроеното ни Черноморие, емиграцията, имиграцията, просташкия ми съсед отгоре и нередовният кекс ... ама кой ли ме пита ...
10
0
 
32
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Държавата изцяло е отказала да изпълнява задълженията си по обществения договор, който представлява. Хората имат все повече задължения, данъците растат, а в същото време насреща не получават нищо.Който докопа някаква власт се самозабравя, а всъщност е сложен там единствено да представлява и работи за хората, които са го овластили. Крайно време е да се направи нещо, или да сменяме хората, или модела, ама и двете няма да станат толкова лесно и мирно...
9
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кви граждански патрули бе? 5-6 пръдливи атакиза решили да се правят на мъже :)
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знае къде се намира женицата, простете и. Другаде е заровено кучето - в Банкя.
7
1
 
33
 
! Отговори
писна ми преди 8 години
Това лице вместо да замълчи и да се скрие в някоя дупка,защото на народа му писна да плаща за некадърните търтей от МВР който позволяват по села и градове да бият,изнасилват,обират жени и мъже на по 80-90 год.МВР и полицията не си изпълняват задължения по закон за който им се плаща,да върнат парите на народа.
6
0
 
33
 
! Отговори
няма празно преди 8 години
Логично е да има самоизява,след като МВР не търси такава
5
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А нея самата кой я приема изобщо, кой я взема на сериозно? Цял народ я ненавижда, нея и бандитската й партия!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A hodi v kinozentara da te snimat rumanke ne rasbirasch ot voenna musika evgeni na vseki kilometar rolja dchte ti dade v novoja film polegnala mi rumanka v mvr
3
1
 
43
 
! Отговори
цирка мвр преди 8 години
И ни я не приемаме полицията да не работи и там да цари корупция и хаос и да си получават заплатите и привилегиите!
2
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя може и да не приема, но хората искат да се защитят от престъпниците и бежанците и това е тяхно човешко и гражданско право. Кой пък я пита тая лелка кво приема и кво не приема? Да си гледа там канцеларийката и да не плямпа много, хората сами ще се оправят с тая ситуация.
1
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре , че никой не я пита какво приема и не приема.Институцията която оглавява това бабе отдавна си е изгубила авторитета.