Бъчварова отсече: Не приемам гражданските патрули!

Според МВР шефката тези отряди търсят просто самоизява
20 апр 2016 10:00,
133
Бъчварова отсече: Не приемам гражданските патрули!
Снимка: Булфото, архив

Не приемам гражданските арести като желание да се помогне на властите, а като форма за търсене на самоизява, коментира темата за гражданските патрули вътрешният министър Румяна Бъчварова.

"Защо тези хора, които твърдят, че искат да помагат на полицията, не го направиха миналата година, а сега, когато натискът на границата ни е спаднал с около 39%? Мисля, че това се прави като една възможност за самоизява на определени групи и се използва от друга част от обществото като провокация към МВР, с която се цели да се покаже, че държавата е слаба", каза още Бъчварова.

По думите й МВР изпълнява задълженията си по охрана на границата

".Никога не сме казвали, че няма пропуски. За миналата година има регистрирани 30 000 бежанци. Една трета от тях са регистрирани на входа, една трета са задържани в страната и една трета – на изход. Това означава, че по всички линии, по които можем да противодействаме на това явление, сме действали. В същото време има около 100 000, които не са допуснати да влязат в страната ни, което означава, че има голяма ефективност в работата на "Гранична полиция", коментира още вътрешният министър пред Нова тв.

Тя допълни, че влиза в действие и сътрудничеството на МВР с Министерството на отбраната и армията. По думите й сигурността по външните граници е споделена отговорност между няколко държави и затова страната ни има добри контакти с Гърция и Турция.

На въпрос има ли достатъчно полиция в България - Бъчварова заяви, че има голям недостиг на професионални кадри.

"За да се гарантира сигурността, от една страна, е необходимо численост на състава, а от друга – съоръжение. По всички тези показатели имаме голям недостиг, което се дължи на факта, че поредица от години делът от общия бюджет за издръжка на МВР е изключително малък", заяви още вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
16
 
! Отговори
Офф преди 8 години
Ние не приемаме престъпното ви БЕЗДЕЙСТВИЕ и по границата и по малките населени места и по махалите! Наясно сте че това ви е последното управление, нали!?
55
0
 
17
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
Алоо Бъчварова, ако аз искам да съм доброволец, но не искам да бъда професионен полицай(граничар, пожарникар) но все пак имам желание да помагам в свободното си време, защо да не мога да бъда доброволец, законно?!!! Не можете да ми забранявате да бъда отговорен гражданин на тази държава!
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И що ли се страхувате от гражданските отряди? Просто видя се, че не се справяте...
53
0
 
13
 
! Отговори
Дадо преди 8 години
Понеже СМИ и държавните органи не го правят СЪОБЩАВАМ : На днешната дата преди 140 години е избухнало априлското въстание. Онези българи са показали, че искат да живеят свободни, явно за разлика от сегашните.
52
0
 
17
 
! Отговори
Крум преди 8 години
И г-жо министър небъдете надменна, а проявете разум и когато гражданите предлагат сътрудничество на службите би трябвало да намерите начин да регламентирате тяхната дейност.Всичко друго се възприема, като лишаване от правото на гражданите да защитят родината и отечеството си! А това пък може да се възприеме като измяна към родината, което пък се наказва с цялата строгост на закона.На кратко - в нормална държава с нормален съд, вие г-жо министър сте готова осъдена!
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хубаво е че е БХК да защитава Българите
50
0
 
24
 
! Отговори
Крум преди 8 години
20 000 са минали нелегално и вие г-жо министър твърдите, че ни пазите!По данни на ЦРУ и МИ само 500 човека обучени джихадисти са достатъчни за увладяването на 2милионен град (поради трудността на водене на война сред мирно население).Тоест ако 10% от тех са радикализирани (пак по данни на ЦРУ и МИ) то тези 2000 души могат да овладеят такава територия, че кокошият ви мозък дори неможе да го осъзнае!А, че ще се случи нещо подобно не е въпрос на "да" или "не", а по-скоро КОГА?
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Особенно приятно, что евреи всегда считали и считают, что они самые умные(хитрые), а тут русский мужик демонстрирует на весь мир, что русский генофонд не ликвидирован и не ухудшен, а продолжает лидировать...Пора бы им смириться с
48
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а тебе кои те приема на тази длъжност
47
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кат не приемаш я пазете таз граница
46
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАЖИ МУ -ГЕРБАДЖИЯ И ПОВЕЧЕ ВЕ ГО ОБИЖДАЙ!КРАДЛИВА И ЛЪЖЛИВА НЕКАДЪРНА СБИРЩИНА!
45
0
 
29
 
! Отговори
Бъчварова преди 8 години
Хем хората са ви недостатъчни, а и помощ не Ви трябва. Да , ама народа не иска бродещи неидентифицирани терористи из държавата. Положението е извън контрол и изисква бързи преговори с гражданските патрули и недопускане на нито един мигрант да преминава границата с изключение на КПП тата.
44
0
 
10
 
! Отговори
da преди 8 години
Абе я, щели да го бият, то мюсюлманите само с жени и деца се бият, нали си знаеш. Никой с пръст няма да го пипне, да го пускат момчето и не го мисли. Клипчета, ми да си правят.
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Психоложките трябва да се ориентират към кариера на сексоложки.Численият състав на силовите министерства трябва да мисли с горната си глава.Въпрос на чест е да се държи на професионализма в редиците на органите на реда.
42
1
 
18
 
! Отговори
Drago преди 8 години
Да върнат казармата и правилата преди 89г
41
0
 
38
 
! Отговори
Омерзен преди 8 години
До 1989 година по нарушител на българската граница се стреляше и после се питаше ... а труповете обикновено не дават отговори. Днес нарушителите на границата се канят на софра платена от българския данъкоплатец докато собствените ни пенсионери, болни, инвалиди и деца в неравностойно положение *** от глад и болести. Плюя на такава държава!
40
1
 
32
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Както вече се каза и ние търпим некадърното МВР!!! Грабят ни, убиват ни, но го търпим, нали? Иам безработица - уволнявай недоволните от МВР и наемай нови. Какво значи малък ви е бюджета? Е*ати 1 милиард!!! Какво искате повече? Разкарайте администрацията тогава. Доброволческите отряди не е важно каква им е личната цел. Важното е че ПОМАГАТ на България и народа и!!! Това е и целта на МВР, но ... МВР гледа основно себе си!
39
1
 
29
 
! Отговори
Селянин преди 8 години
Селска бръмтия...
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БГИ да се косиме и да не се косиме, решението е взето. Било каковто билоо с държави, семейства традиции. На някои метса на това викат прогрес. Демек против прогреса си.
37
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи според министърката ни 2/3 от всичките мигранти са заловени вътре страната и на границата.... това пазене на граница ли е мила госпожо..... как така сте си свършили работата когато има хора с неустановени самоличности вътре в страната и те ходят докато някой ги забележи и "ги помоли да изчакат полицията" Трафиканти имало казвате ами когато не допускате да преминават границата няма да има трафиканти защото няма кого да превозват....Защо наказвате някой заради свършената работа на друг?