Борисов чакал мъжка постъпка от ген. Радев, но...

Съжали, че не повярвал на министър Николай Ненчев за генерала
Обновена: 2 авг 2016 12:52 | 2 авг 2016 12:48,
215
Борисов чакал мъжка постъпка от ген. Радев, но...
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов не скри разочарованието си от подадената оставка на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев, който е най-спряганата фигура за кандидат за президент на левицата.

Още по темата

"Министър Ненчев ме предупреди, че Радев е по-скоро политическа фигура, но аз не го послушах за съжаление. Мога да му пожелая приятен път на генерал Радев, приятна игра, изглежда, че ме е излъгал, но мен който ме е излъгал веднъж, не ме лъже втори път", заяви Борисов.

Той зададе риторичен въпрос как е възможно партия със 125-годишна история да се крие зад генерали и каза, че ако издигнат и генерал Попов (бел. р.началникът на отбраната ген.-лейтенант Константин Попов) за президент, ще разцепят армията.

"Щях да уважа мъжка генералска постъпка, ако си беше подал оставката, когато са направили този завод тук частен", каза още Борисов и съобщи, че завод "Авионамс" е вече отново на 100% държавен.

Заводът е един от водещите заводи в Европа, предлагащи пълен набор от услуги по капитален ремонт и модернизация на хеликоптери Ми-8 и Ми-17 с военно и гражданско предназначение, хеликоптери Ми-24, както и на редица самолети от типовете Миг, Су и учебните Л39. В допълнение заводът извършва периодични инспекции и техническо обслужване на изброената летателна техника.

Военният министър Николай Ненчев придружи премиерът в обиколката на базата в Граф Игнатиево и съобщи, че през ноември пристигат два двигателя за МИГ 29 от Полша, а до края на годината ще има още 10 двигателя, които се равняват на пет напълно функциониращи МИГ 29.

Във връзка с това дали ще се охранява небето с други държави, Ненчев отговори така: "Съюзниците ни от НАТО подкрепят тази идея. Това ще бъдат съвместни патрули на въздушното пространство. Ако това се случи, другите държави ще патрулират с техни самолети".

По думите му съставите на чуждите държави могат да бъдат настанени близо до български бази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
51
 
! Отговори
:) преди 7 години
Този път *** уцелиха десятката. Тиквун е тотално потиснат, защото няма как да бие генерала на избори. Колкото и чували с бюлетини да пренесат ГЕРБ депутатите, колкото и протоколи да подправят Цецовите хора... погромът ще е брутален. Като падне на президентските, ГЕРБ отива в канала на историята, защото на парламентарните ще бъде смазан от Славчо, който ще се качи на вълната на недоволството. ГЕРБ е в историята. Калинки, спасявайте се!
84
2
 
52
 
! Отговори
Браво на генерала преди 7 години
Още когато се опълчи на предателството на Тиквун, казах, че ще гласувам за този генерал, ако влезе в политиката. Така и ще направя. А Тиквата.. отива в шеста глуха при НДСВ.
83
2
 
5
 
! Отговори
Бузку преди 7 години
Разочарован е , че всички стават като него :)
82
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно пък Борисов да говори за "мъжка постъпка", я моля ви се... Толкова години на власт и само знае да прикляка, да се ослушва като стрелян заек и да чака какво ще му заповядат "големите началници". Е това пък ако е мъж...
81
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До 101:"който" се пише ,когато се отнася за единствено число,а "които"се пише при множествено число.
80
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Ненчев наистина е за затвора. Похарчи луди пари за ремонт на тези негодни за нищо железа. кой де ги види и ги сваля като врабчета.
79
0
 
28
 
! Отговори
до 105 преди 7 години
Братята Американци да ни подарят тогава нови ЕФове с много часове ние ще ги приемемНа Атомни подводници и Самолетоносачи също няма да се МръщимАма Американец знае само да Взима кога стане въпрос за даване му се дърпа ф.ъ.ш.кия.та
78
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто Баце се притеснява, че ген. Радев се явява много силна кандидатура и може да победи кандидата на Герб за президент, затова са тия вопли.
77
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно кое е достойна постъпка за Борисов. Когато неговото протеже Плевела пет години продава българските национални интереси на Сащ и Турция дума не каза, само повтаряше колко добре се разбирали с Президента. Сега Радев наистина остъпи мъжки и Боце започна да реве.
76
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма друг такъв смешен самолет като Миг-29 с 300 часа ресурс на двигателя.
75
2
 
47
 
! Отговори
пепи готиното преди 7 години
На кои ВВС да бъде командващ генерал Радев? На тези дето Тиквата и Ненчев съсипаха ли? На двата ни самолета, които са приземени и повече никога няма да литнат ли? И зад кой се крие БСП? А ГЕРБ не беше ли създадена от генерал? Или Тиквата от Банкя има къса памет? Впрочем той никога не се е славел с ум...
74
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се прави на по-глупав, отколкото си. И ми покажи един българин, който е съгласен Турция да му "пази" небето. Ако на Борисов това му харесва си е негов проблем.
73
3
 
50
 
! Отговори
2233 преди 7 години
Скоро НАТО освен небето ще пази и дуупето на банкянския крадец...от народната любов.Краят на всички диктатори е един.И Цветелина ще се наложи да връща заграбеното ,че вече половин България е нейна.Май ще се задавят тези безхаберници.
72
0
 
38
 
! Отговори
нормално преди 7 години
Къв Генерал на Българското въздушно пространство може да бъде човек Без собственна Военновъздушна ФлотаБаце да си Назначи Генерал на Гаргите и Гургурите да си ги Направлява и да им задава точните маршрути на Патрулиране
71
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Банкянския сигурно е забравил , че още е член на тази 125 годишна партия и като такъв и до днес не се е деполитизирал.Постъпката на ген.Радев е честна и мъжка , защото човека не иска да става краварски слуга.За Банкянския *** обаче слугинажа си е професия-има стаж при Царя ,Маджо ,Живков и къде ли не.
70
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ФФФ, за тебе ако е добре "ччужди самолети" да хвърчат в българското небе за българите не е. Защо не каза чии са тези саболети. ТУРСКИ самолети не желаем да хвърчат над Бългаария, турчино.
69
7
 
10
 
! Отговори
Цървена Звезда преди 7 години
Айде звездооооооооо, смачкай турската орда на Домус бей ! Цяла България е със Сърбия против турците от лодокорец !
68
0
 
42
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Тиквата стана генерал от простоват пожарникар с указ на Гоце.Преди това беше личен слуга и шофьор на Тато.Срамота е такъв мишок да се прави на мъжкар и да ръси поучения.А трудовака с присадения перчем Ненчев , си е обикновен слуга на краварите.Този тандем е пагубен за БГ!
67
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не може да ви надмогне прос'тотията. Само като видях кой сложихте за министър на образованието и нещата станаха ясни. И малкото достойнство, което имат хората, унищожихте. Няма ли подходящи овчари за този пост г-н Борисов?
66
5
 
3
 
! Отговори
Србия преди 7 години
Айде звездооооооооо, смачкай турската орда на Домус бей ! Цяла България е със Сърбия против турците от лодокорец !