Докога престъпници ще бъдат овластявани, скочиха Патриотите

Абсурдно е рецидивист, задържан за побоища и рекет, да е общинар!
Обновена: 5 авг 2016 09:32 | 4 авг 2016 20:02, Камелия Цветанова
37
Докога престъпници ще бъдат овластявани, скочиха Патриотите
Снимка: Кадър Нова тв

От Патриотичния фронт призоваха за промени в Изборния кодекс и узаконяване на доброволните формирования за защита на населението.

Повод за това стана криминалния случай, при който общинският съветник от ДПС в Плевен Методи Петков, подпомогнат от 20-ина роми, преби мъж и се гаври с него в плевенското село Каменец. Причината - обвинение, че рибарят пуска въдици в частния язовир на общинския съветник, а зверски пребитият Даниел Дереков всъщност е ловял риба с приятели в блатото на селото.

Още по темата

Петков, избран за съветник на изборите миналата година, е човек с богато криминално минало, задържан за побой и рекет, но досега не е осъждан за нищо.

Сега патриотите апелират към прокуратурата да работи по този случай, воден не само от законодателството, но и от отговорността към обществото, защото престъпникът е действащ общински съветник.

"Докога престъпници ще бъдат овластявани в България, защото ДПС се представлява и в парламента, и в общинските съвети от рецидивисти с богато полицейско досие", питат съпредседателите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, цитирани от пресцентъра на коалицията.

"Не можем да разчитаме на морала на партии като това етническо движение. Веднъж ще е Бат Сали, създателят на частното енерго в Самоков, друг път ще е въпросният Методи Петков от Плевен, който по неговите думи бил закона", възмущават се още те.

Заради това патриотите настояват с промени в Изборния кодекс да се въведат по-строги критерии към кандидатите за изборни длъжности.

Абсурдно е рецидивист, задържан за побоища и рекет, да е общински съветник и кандидат за народен представител, продължава позицията, смятат лидерите на ПФ.

Според тях е крайно време да се узаконят на национално ниво доброволните формирования за защита на населението и опазване на обществения ред.

Видно е, че полицейското присъствие е недостатъчно в някой населени места и райони на страната. Тяхната работа ще се подпомогне от доброволци. Това е превантивна мярка срещу беснеещата битова престъпност, категорични са Патриотите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 32:По времето на Аспарух "роми" не е имало!Дори и малкият процент от т.нар. роми, които са с български имена (останалите са с турско-арабски) са в комбина с турците.
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ромите са велики Аспарухови чеда , или вероятно обратното
24
2
 
2
 
! Отговори
Ванчо Михайлов преди 7 години
Докога БКП+ДС-ПРЕСТЪПНИЦИТЕ под патриотарско прикритие ще бъдат овластявани?!
23
0
 
9
 
! Отговори
уинд ъф чейнж преди 7 години
Просто престъпността на едни хора се толерира, а други биват гледани под лупа, дори за "непремерен" език, разбирай позволяват си да недоволстват нещо и да осветляват определени истини, замитани под килима от пропагандата. И не само в България е така. Доброволните формирования биха направили общественото мнение много по-важно. Стига да не ги яхне някой мафиот. Но това няма и да се случи ако има ясна регламентация, а хората се включат масово.
22
1
 
9
 
! Отговори
до Ххххх преди 7 години
Там ще бъдеш обграден с изобилие от свободи и най важното няма да има байканьовци около теб. Женат ти ще носи бурка и ще целува портрета на президента. Нормално е всички българи да се интересуваме от това какво става в Турция. Аз не мисля злото на този народ. Надявам се там нещата да се променят към по добро но виждам че става все по лошо. Как да им се кефя на по хубавия стандарт на живот като виждам как се тъпче свободата на обикновения човек
21
1
 
9
 
! Отговори
до Ххххх преди 7 години
Злобата и завистта е нещо присъщо за хората на Балканите и ти си в този кюп.Всеки човек има своето духовно израстване.Всеки народ има своето духовно израстване.Интересното е че независимо от всичко което турския народ е причинил на българския България няма претенции към Турция но Турция постоянно се опитва да се намеси в делата на българите. Всеки народ трябва да има територия на която да живее този народ. Сага те питам като си толкова турчин какво правиш тук. *** в Турция и си живей свободн
20
8
 
2
 
! Отговори
Ххххх преди 7 години
Вместо да се занимавате с Турция, оправете си държавата бе бай ***, че сте по-зле и от страните в Африка
19
0
 
6
 
! Отговори
Неграмотни сте! преди 7 години
Към "авторката":"някой населени места" ---> някоИ населени места!Ед.ч. ---> някоЙМн.ч. ---> някоИ
18
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
така наречената държава няма отдавна тва е една жалка територия и скоро ще изчезне
17
0
 
41
 
! Отговори
Агитки , вие сте! преди 7 години
Държавата ОТКАЗВА да се справи с проблемите.. Съдии пускат рецидивисти , полицията пази престъпниците които си плащат. Резултатът- самозабравили се мутри над закона , безнаказани нагли роми мразещи тези които ги хранятИска ми се да видя батката от магистралата как причаква в бургас с 10 човека 10.000. бесни фена ..Или ДПС общинаря с две коли роми как хващат на язовира ултрасите на ботев например че им ловят рибатаНагляра цар киро много добре знае за какво става думаДържава няма действайте
16
0
 
30
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Такива като тоя абсолютно трябва да се наказват както трябва, а не само с условна присъда
15
0
 
13
 
! Отговори
някой преди 7 години
Мили ми Dnes.bg, я проверете пак кога се пише правилно "някоЙ' или "някоИ".Написали сте неграмотното "Видно е, че полицейското присъствие е недостатъчно в някой населени места...".Излагащи са такива фрапиращи правописни грешки.
14
0
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
Не се открехвай много за да не те " съветват" ......
13
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този ще изглежда перфектно, с една глава по-нисък.
12
2
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До ЦветанкаНещо си се объркала :-)
11
0
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Иначе, въпросът е добър!Но първо да се бяха огледали в себе си като власт имащи и даващи!
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто трябва да се развържат ръцете на полицаите и да се върнат по селата, включително повече полицейски сили по селата.
9
1
 
43
 
! Отговори
Lothbrok преди 7 години
Приветствам футболните агитки да не се бият като мало..умни по между си ами да се събират, организират и да млатят ромите!!!
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рибата нали знаете откъде вмирисва.... Трябва да мислим е не само за това ц...... л£йно, абе трябва да мисли и за л..... от гроб. Докарали държавата до дупка.
7
2
 
13
 
! Отговори
456 преди 7 години
До КойнаревКойнарев ,кой го измисли не знам ,от как ББ е на власт само такива новини четем! Нещо да кажеш?? Или няма толкова сиво вещество под шапката ти?