БСП се тресе предизборно: Мая, Ламбо, помия...

Данаилов обвини Манолова, че цепи партията. Тя: Партийни интриги!
Обновена: 5 авг 2016 14:46 | 5 авг 2016 12:07,
142
БСП се тресе предизборно: Мая, Ламбо, помия...
Снимка: Колаж: Dnes.bg

БСП се разтресе от предизборен скандал, в главните роли на който са актьорът-любимец Стефан Данаилов и набиращата все повече популярност Мая Манолова.

Двамата влязоха в задочна схватка, разменяйки си неприятни реплики през медиите.

Всичко излезе на бял свят от интервю с Ламбо за "Епицентър", изпратено до медиите от пресцентъра на БСП. В него емблемата на партията разкрива, че Мая Манолова иска да бъде червеният кандидат за президент и това може да разцепи партията. Групичка около Бриго Аспарухов и Юрий Асланов пък я подкрепяла и атакувала "безпочвено" Корнелия Нинова.

Още по темата

"Ще ме извинява Юрий Асланов, но той е човекът, внушил на Мая, че тя може да стане президент, защото има всенародната любов. То, любов, любов, ама човек трябва да има и някакви по-различни качества, за да си мечтае да става президент! Не знам на каква основа е това самочувствие, което има Мая", казва Ламбо.

От думите му става ясно, че и Изпълнителното бюро, и Националният съвет на БСП са разделени по въпроса за номинациите. Стефан Данаилов отправя упреци и към Сергей Станишев, че подкрепя Манолова и вероятно иска да се върне начело на партията.

"Моето подозрение е, че може би той мечтае да се върне на същия пост. Няма да стане! Партията има вече друго отношение към него. Съжалявам, приятел, но не мога да не го кажа – времето ти мина! Какво друго може да бъде желанието ти да подкрепяш Мая?", обръща се Ламбо задочно и към Станишев, с когото доскоро бяха неразделен екип.

Актьорът признава, че най го заболяло от SMS на Манолова, който той нарича "гнусен". В него тя пишела: "Престани да ме заливаш с помия!"

"Много ме заболя! Защото, ако аз си отворя устата за нея, може да стане страшно! Но аз не съм такъв човек, аз съм кавалер. Но искам да кажа ясно – Мая Манолова няма качества за такъв висок пост в държавата! Знам какво е да си повярваш, да полетиш, но съм видял много такива летящи образи, които са падали много тежко", казва още Ламбо.

Днес Мая Манолова му отговори през профила си в социалната мрежа Facebook. Там тя помести снимка от телефона си с пълния текст на съобщението си до Ламбо.

"Това е пълният текст на SMS-а, който изпратих на г-н Данаилов след като разбрах от медиите, че Изпълнителното бюро три часа е обсъждало как да ме спре да не се кандидатирам като паралелен кандидат на обединената левица", обяснява тя и помества текста: "Спрете да ме заливате с помия. Никога не съм си и помисляла да бъда паралелен кандидат на БСП. Ще приема всяко решение на ръководството".

"Не смятам, че този SMS е "гнусен", по-скоро такова е внушението, че искам да цепя БСП", пише още Манолова и допълва: "Впрочем, освен посочените Юри Асланов, Бриго Аспарухов, Костадин Паскалев, Калоян Паргов, oще 179 общински организации на БСП смятат, че съм подходяща за кандидат за президент, а 56 - за вице и затова са ме номинирали. Това прави 235 от общо 265 организации на БСП във вътрешното допитване и десетки граждански организации! Но очевидно, ръководството мисли друго!".

Мая Манолова завършва с това, че няма да позволи името й да се замесва в партийни интриги.

"Доказала съм, че да работя за хората е моя мисия, мисия която ще продължа да изпълнявам с още по-голям хъс и енергия. Както казах вече, аз няма да предам това доверие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До Анонимен 134: Кой се е събудил с по стотина заводи и предприятия, откъде ги съчиняваш такива фантазии. Напиши името на един герой на прехода, който е получил сто "заводи и предприятия". И си оправи малко правописа, не е необходимо като си *** да демонстрираш и неграмотност.
118
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ДРУГАРЕ, ИМА СОЦИАЛИЗЪМ- ВИЖТЕ ЕВРОПА- ДАНЪК ЗА ВИСОКИ ДОХОДИ ДО 70%, НИСКИ ДОХОДИ- НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ И ОБЩИНИТЕ ПОЕМАТ РЕЖИЙНИТЕ- НАЧИ МАРКСИЗМА ПОБЕДИ ДРУГАРЕ- НА ВСЕКИМУ СПОРЕД ПОТРЕБНОСТИТЕ, НА ВСЕКИ СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, Я ДА ВИДИМ КАК Е ТУК- ШЕПА ВЕРНИ СИНОВЕ НА ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ СЕ СЪБУДИХА С ПО СТОТИНА ЗАВОДИ И ПРЕДПРИЯТИЯ ЧЕ КАТО СЕ ЗАПОЧНА ЕДНА ЛИКВИДАЦИЯ И ФАЛИТИ, ТА СЕГА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ С ЛЕГЕНДА- ПРОДАДОХ СТАДОТО НА ТАТИ СЕ БОРИ ЗА СОЦИАЛНИ ПРАВА И РАВЕНСТВО.
117
0
 
1
 
! Отговори
seira преди 7 години
До Анонимен 127:ПРАВ СТЕ!КАУЗАТА Е ЕДНА:138 ГОДИНИ СТИГАТ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!!!
116
0
 
2
 
! Отговори
seira преди 7 години
До Провалилият се социа: "Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика!""ДРУГАРЮ","ДЪРЖАВНО-ПЛАНОВА ИКОНОМИКА" - ТОВА НЕ Е СОЦИАЛИЗЪМ!!!НЕ СЕ МЪЧЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА!!!
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея смешници и Цола Драгойчева ще съживят само и само да спечелят някои избори...Жалка история!Дано се разцепят още преди изборите и да ловят гората и мандрите!
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея защо въобще се пънат да номинират някой,все едно ще спечели...Не разбраха другарьете,че електората им е вече на едно друго място и все се пънат да печелят и след всички избори гледат като накакани и отчитат поредната загуба.Партия лузъри.
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я турете помията за кандидат на биесипието...То и без това тази партия е една голяма помия.
112
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Данаилов е прав!Крайно време е съдружието "Кобурготски,Живков,обслужваща ги престъпна па-плач и с-ие" да бъде изхвърлено от играта!Вижда се,че и при "баш-капитализма" от 1887г до 1947 г,и при т.н. "социализъм" от 1954г до 1989г- по същество "държавен капитализъм",и пак при "баш- капитализма" след 1989г държавата ни е управлявана по същество от - вероятно наследствено фамилна- банда международни финансови престъпници начело с Кобурготски! Днес лозунгът трябва да е "130 години - стига!"
111
1
 
7
 
! Отговори
умбудсмън преди 7 години
умбудсмаствъне със законопроекти срещу гражданите на България
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 119 анонимник. Има - генералите в армията.
109
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сме на всеки километар.3999ти епизод.
108
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Българиа 6те милиона жители които я населяват са комунисти.
107
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По големи комунисти от СДС,ДСБ и ГЕРБ няма.
106
1
 
15
 
! Отговори
ПОЛКОВНИК преди 7 години
Генерал Радев,Румене,познаваме се братко. Защо не вземеш да се откажеш ,докато не са ти запалили чергата проклетите журналисти,докато не са ти разбили семеиството,докато все още сърцето и мозъкът ти те държат и докато все още имаш вероятно останала воинска чест. Ти знаеш ,че си с разклатено здраве,че имаш сериозни пролеми. Не ти трябва да ставаш жертва на нечиии болни амбиции ,да станеш параван.
105
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Na всички и за всичко са ви виновни комунистите.И след хиляда години пак ще са ви виновни комунистите.Измислете най после нещо друго,по ново.Искахте капитализам,ето ви го.Лошото е че в БГ.ТОЙ Е МНОГО ДИВ.Не знам за тези 26години всички които се изредиха през власта някой да не е бил комунист,кажете поне един.Нали ЦАРА не беше комунист.По негово време може би цъфнахме и вързахме.
104
5
 
4
 
! Отговори
ЧУЧУЛО преди 7 години
Не разбрахте ли ,че по-добре достъпната и комуникативна ,умна и интелигентна Мая Манолова ,отколкото генерал- предател и кариерист .Та тои предаде Българската армия ,предаде съюзниците си от НАТО , с които довчера беше на една маса ,тои предаде доверието и воення морал.Българи ,изборен държавен преврат ли ще правим ,за да се оставим да ни наложат някакъв генерал да ръководи държавата . Едно е да ръководиш няколко стотици воиници и летци ,а съвсем друго 7 милиона българи.
103
0
 
9
 
! Отговори
нн преди 7 години
БСП с алчноста си за власт пак стана за смях. Кой ви кара да номинирате хора за президент и то три месеца по-рано. Пълна глупост, откъдето и да го погледнеш. Още повече и 6 човека, давате ли си сметка какво правите? Наивници. Да не мислите, че Стоянов като се издъни и Първанов намаза, че и сега ще стане така? Няма такова кино. Колкото до Мая Манолова, много насериозно се взема. Много се слага, дето не и е работата.
102
1
 
11
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
Най-добре е това недоразумение Радев да се оттегли още сега. Той и без това ще загуби, но така резилът му ще е по-малък.
101
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
mnogoto kandidati ot bsp e znak 4e boiko e outiran
100
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Докато бате Бойко ни каже за кого да гласуваме, БСП се нацепиха тотално! Мая, Стефчо, Корнелка, Гоце и разни генерали не можаха да изтраят до септември и помията, която бяха приготвили за кандидата за президент на ГЕРБ, започнаха да я изливат върху себе си! Гнусно е, нали!