Министър Москов за нелепата смърт на мъжа: Погрешен адрес!

МЗ изготвил протокол с въпросници за това какво е спешен случай
122
Министър Москов за нелепата смърт на мъжа: Погрешен адрес!
Симеон Петков. Снимка: Facebook

Погрешен първоначален адрес е бил даден в случая с мъжа, който почина нелепо на ул. "Чарлз Дарвин", за който ви разказахме, защото линейката не открила адреса дълго време. Това обясни здравният министър Петър Москов в отговор на въпрос на Dnes.bg.

Това е записано в доклада на Спешната помощ по случая, с който Москов е запознат. Министърът обеща обаче, че ще направи проверка още днес.

Още по темата

Според него основният проблем на работещите в Спешната помощ е свързан с липсата на ясен регламент какво е спешност.

Москов каза, че с негова заповед са валидирани протоколи с въпросници, с които на 2-3 въпрос става ясно какъв тип е спешността. Тези протоколи ще бъдат въведени още този месец тестово след обучение на работещите, съобщи министърът. Предвижда се след време протоколът да бъде електронен.

По думите му навиците и на работещите, и на хората не могат да бъдат променени изведнъж и затова ще има период, за да свикнат и двете страни с новия начин на работа.

"Някакво дете имало кошмар или някой го болял зъб – това не са случаи за спешна помощ", разясни министърът.

На въпрос как гледа на идеята за санкции при неправомерно звънене с подобни оплаквания, Москов каза, че такива практики има в Европа, но за него пътят е информиране на обществото и постепенно въвеждане на новите правила. Според него е възможно да има санкции, но това не би трябвало да е първата стъпка.

Той увери, че няма да допусне новият начин на работа да застраши живота на пациентите и затова крайният срок за въвеждането на протоколите е март следващата година.

Сутринта медици от Спешната помощ излязоха на протест заради лоши условия на работа.

"Няма лекар в Софийската спешна помощ, чието възнаграждение да е под 2 хил. лева, дори са много над това", обясни министърът.

По думите му медиците не би трябвало да имат проблем с начина, по който се увеличават доходите им напоследък. Москов уточни, че не е казвал, че те са достатъчни на фона на тежкия труд, който извършват.

"От гледна точка на условията на труда и автопарка на Спешна помощ – всичко това е заложено в големия проект, който вече сме спечелили за преструктуриране, ремонт и обновяване на центровете за спешна помощ и спешните приемни отделения и закупуване на 600 нови линейки", каза министърът и допълни, че всяко нещо, записано в концепцията, се изпълнява повече или по малко по план.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москов защо още не е подал оставка?
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Току що хасковския *** падна от 131-я в света. А оня ден победи 4-я Надал. Няма такъв олиго.френ ви казвам като нашия.
39
0
 
22
 
! Отговори
html6 преди 7 години
"ще има период, за да свикнат" !?Тоя период продължава вече 26 години, след месец стават 27, а Москов говори все едно е от това лято. А той самият вече 2 години е министър - сега ли се сети ?
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този сутрин дърпа две яки магистрали, после бута две медни жици в контакта, за да напърчи гривата, събира си безумния поглед и дава старт на работния ден - да богатее и да унищожава българите!
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е когато мафията си има министър.Блещи се да ги защитава.А народа-кучета го яли.
36
0
 
16
 
! Отговори
Ганджу преди 7 години
Интересно какво ли взима?
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да приема улегнал мъж с побелели коси да си слага гел по главата. Не е нормално.
34
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя на снимката как се е изтрещял, мале мале
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Погрешен адрес а някакъв коментар да имаш за подчинените ти агресивни лекари и диспечерки а кажи бе наркоман долен ае махай се окради се и ти тъпчо имаш още доста хляб да ядеш до здравен министър предния ден бачкал като помощник и сега министър поредната калинка *** но скоро ще се разправяме в болницата и със диспечерите няма да им се размине запомни го !
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Науру, Палау и Вануату - все признати офшорни зони от БЪЛГАРИЯ. Сещате ли се защо?
31
0
 
17
 
! Отговори
гробарят преди 7 години
Какъвто министърът ,такова и здравеопазването в Бг ,АНТИХУМАННО ,такъв е медицинският материал с който разполагаме на този етап аморален ,деградирал ,социопати от най-висша степен и какво да очакваме от такива типове наричащи се медици.Оставката на палячото Москов е задължителна и подмладяването на мед, персонал наложително за излизане от патовата ситуация ,иначе агонията ще продължи !
30
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този наркоман ни е здравен министър.....
29
1
 
26
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Нелеп министър!
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да подаде веднага оставка този министър най-нагло лъже. От ГЕРБ ли е или от Сините, щото те се надпреварват кой по-голям *** да бъде.
27
0
 
29
 
! Отговори
мвр бардак преди 7 години
Колко народ трябва да измре за да се оправи системата 112 да локализира отбождащия се?похарчиха се милиони а системата не работи както трябва до кога?
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само дето тук не става въпрос за дете, имало кошмар, а за починал човек
25
0
 
28
 
! Отговори
Селена преди 7 години
Пеше,смени дилъра вече.Или направо вземи предрусай да дойде някой друг да те смени.На тоя само като му видя безумния поглед ми иде да изключа приемника.
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търсили са улица "Ханко брат"
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно е, че медицината напредна много през последното столетие, но все още не може да се справи със спешни случаи от рода на доктор Менгеле.
22
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така като го виждам на фотото другарят москов е надрусан като кобилка. Кзвам му другар защото и фамилията му произхожда от Москва. Та другарят Москович няма и напредстава какво е бърза неотложна помощ какъвто е бил сутрешният случай. Човека е получил инфаркт в такъв случай се действа много бързо. Всяка секунда е животоспасяваща. Имаше такъв случай тук в германия. Линейката дойде само за 5 минути и лекарите действаха като ракети. Да обаче при вас не е германия при вас е африканска жунгла!