Министър Москов за нелепата смърт на мъжа: Погрешен адрес!

МЗ изготвил протокол с въпросници за това какво е спешен случай
122
Министър Москов за нелепата смърт на мъжа: Погрешен адрес!
Симеон Петков. Снимка: Facebook

Погрешен първоначален адрес е бил даден в случая с мъжа, който почина нелепо на ул. "Чарлз Дарвин", за който ви разказахме, защото линейката не открила адреса дълго време. Това обясни здравният министър Петър Москов в отговор на въпрос на Dnes.bg.

Това е записано в доклада на Спешната помощ по случая, с който Москов е запознат. Министърът обеща обаче, че ще направи проверка още днес.

Още по темата

Според него основният проблем на работещите в Спешната помощ е свързан с липсата на ясен регламент какво е спешност.

Москов каза, че с негова заповед са валидирани протоколи с въпросници, с които на 2-3 въпрос става ясно какъв тип е спешността. Тези протоколи ще бъдат въведени още този месец тестово след обучение на работещите, съобщи министърът. Предвижда се след време протоколът да бъде електронен.

По думите му навиците и на работещите, и на хората не могат да бъдат променени изведнъж и затова ще има период, за да свикнат и двете страни с новия начин на работа.

"Някакво дете имало кошмар или някой го болял зъб – това не са случаи за спешна помощ", разясни министърът.

На въпрос как гледа на идеята за санкции при неправомерно звънене с подобни оплаквания, Москов каза, че такива практики има в Европа, но за него пътят е информиране на обществото и постепенно въвеждане на новите правила. Според него е възможно да има санкции, но това не би трябвало да е първата стъпка.

Той увери, че няма да допусне новият начин на работа да застраши живота на пациентите и затова крайният срок за въвеждането на протоколите е март следващата година.

Сутринта медици от Спешната помощ излязоха на протест заради лоши условия на работа.

"Няма лекар в Софийската спешна помощ, чието възнаграждение да е под 2 хил. лева, дори са много над това", обясни министърът.

По думите му медиците не би трябвало да имат проблем с начина, по който се увеличават доходите им напоследък. Москов уточни, че не е казвал, че те са достатъчни на фона на тежкия труд, който извършват.

"От гледна точка на условията на труда и автопарка на Спешна помощ – всичко това е заложено в големия проект, който вече сме спечелили за преструктуриране, ремонт и обновяване на центровете за спешна помощ и спешните приемни отделения и закупуване на 600 нови линейки", каза министърът и допълни, че всяко нещо, записано в концепцията, се изпълнява повече или по малко по план.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грешен та колко грешен
60
1
 
17
 
! Отговори
pepe преди 7 години
Човекът умрял заради нехайството на шарлатаните, той въпросници разписал...***!
59
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да видя да ли правилно разбрах ,според Москов не са казали че случая е спешен, и затова му хрумнало да задава въпроси дали случая е спешен.Добре е обаждаштите да специализират малко медицина за да могат да определят колко точно време може да оцелее пациента без медицинска помош за да могат да си направят по подробно разчетите за време и как да се бавят.Какво е това обаждат се но не информират че човека след малко ще бъде мъртъв,само информират че му е лошо, я си повишете медицинските познания за п
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Турчин до 58Не си разбрал. Така е, точно пенсионерите изградиха огромното национално богатство, което сега заграбиха или разрушиха съзнателно няколко хиляди псевдодемократи, злокобни либерали и тути кванти. Пенсионерите са хленчещи, защото се оплакват от болести, липса на адекватно лечение, от глад, да, глад, не полуглад, само 200-300 хиляди от тях получават ограничения максимум от 800 лв. Но точно тия, гладните, се умиляват от някоя и друга лицемерна дума и подаяние и ... дремят
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Moskov ti si sa satvora korumpiran si mnogo
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До NobodyКато преди това си е платил здравното осигуряване и има право като равно- и пълноправен български гражданин да ползва и бюджетните средства за здравеопазване, защото бюджетът се пълни от данъците на тоя гражданин, т.е. това са пак пари на гражданите, не на Министерския съвет и на Народното събрание. Мислете бе, хора, не гледайте като "теле в афиш", не изпадайте в тъno умиление, не се заблуждавайте, че някой, с милиони доход, го е грижа за вас. Отворете си мозъците най-после.
55
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значе в 21-век от 112 немогат да засекат в реално време местоположението на обаждане от GSM ? Само заради тази пропуск в функционалността на системата министъра трябва да подаде оставка
54
1
 
29
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
Говорим за починал човек г-н Москов ! Тук не става въпрос за запек или разстройство, а за човешки живот. Никой не го интересува преструктурирането ви и всички други шитни.
53
4
 
2
 
! Отговори
Pazar преди 7 години
Koito porachva barzata pomost, triabva da zaplasta raznoskite na speshnata pomost. Kakto pri taxitata.
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 54Щом НА НАС "НЕ НИ ПУКА", и го търпим, и търпим да се кефи от безнаказаната гавра с нашия живот и с нашите пари пред очите ни, защо на него да "му пука"?! Колко души протестираха срещу позорните пръстови отпечатъци, а колко срещу "двойния списък" и други садистични решения? А срещу пълната липса на профилактика? - 50-80 човека, от 5 000 000 общо(без децата) в т.ч. 2 500 000 хленчещи пенсионери. Защото българинът винаги гледа друг да му свърши работата. Е, няма да стане.
51
0
 
23
 
! Отговори
Блъско преди 7 години
как грешни адреси ?в кой век живеем? всяко дете има на телефода си GPS пише адреса и го намира ,дори му и говори глас кога и къде да завие.Защо ни правят на балами всеки път? Затвпр трябва за такива от министъра до шофьора на линейката.Как един виновен няма в тази държава,само се потулват нещата и все други виновни за некадърноста на определени.
50
4
 
2
 
! Отговори
Nobody преди 7 години
Vseki chovek ima pravo da umira i po-barzo ot speshnata pomost. A ima pravo i po-barzo ot speshnata pomost da ojiviava s prevantivni merki, s predvaritelno povishavane na sobstvenata zdravna zastita s sobstveni finansovi sredstva.
49
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 42Ами българите щом си бъркат в носа или някъде другаде и блеят като овце, докато тоя вихри 45-годишен тийнейджърски перчем и ги праща спокойно на оня свят с "реформите" си - пръстов отпечатък от болните "престъпници", за да не "крадели" докторите, едни странно внесени ваксини, други странно произвеждани ваксини на скришно място, разделяне на болните на спешни и неспешни (докато неспешните спешно литнат на небето), най-скъпи в ЕС лекарства, а хората спешно минават в небитието. Пфу!
48
0
 
21
 
! Отговори
това е преди 7 години
До ЧокоМВР отговаря за 112,там цари хаос системата постоянно изключва не работи най важния елемент който предпазва от грешки а това е локализацията на обаждащия се така оператора вижда на монитора ясно от къде се звани но това вече не работи защото някой е откраднал парите за поддръжка и софтуер.
47
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Адреса е бил точен! Телефон от който са се обадили е имало, ако не могат да го намерят звънят и питат къде точно.
46
1
 
23
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Кво става бе "реформатори"....какво реформирахте досега, нали ревахте за власт...правосъдното министерство и то е ваше, там как върви рИформата...и други министерства имате...смешковци..с нищо не сте по-различни от другите...
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДРЪН-ДРЪН! ХАЙДЕ, МАХАЙ СЕ, НЕЗАВИСИМО ОТ НЕОБЯСНИМАТА ПОДДРЪЖКА НА БОРИСОВ! КАКВО ВИ СВЪРЗВА, ТА ПРИ ТОЛКОВА ОЧЕВИДНИ ПРОВАЛИ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, А ТАМ ПРОВАЛИТЕ СА СМЪРТ И МЪЧЕНИЯ НА ХОРА, ОЩЕ ДЪРЖИ НЕ САМО НЕКАДЪРНИЯ, НАПЪЛНО НЕПОДХОДЯЩ И КАТО МЕНИДЖЪР, И КАТО ЛЕКАР, И НАЙ-ВАЖНО - КАТО ЧОВЕК, ТОЗИ... ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ОТГОВОРНО ЗА СМЪРТТА НА МНОГО ХОРА, ЗА БОЛЕСТИТЕ ИМ, ВЪПРЕКИ ГРЪМКОТО, НЕДОСТОЙНО НАТЯКВАНЕ, ЧЕ ЗДРАВЕТО Е НАША ОТГОВОРНОСТ. ДА, АМА НЕ, ОТГОВОРНИ СМЕ ЗА НАШАТА РАБОТА!!!
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ококорен ***.
43
0
 
50
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Погрешен адрес ? Първо: обадилата се твърди, че ясно и бавно е продиктувала адреса. А и дори грешно да го е казала или тия от 112 да не са дочули не могат ли да звъннат дирекно на обадилия се и да го питат повторно, а чакат той пак да се обади ? Ей така от безхаберие си заминават човешки животи. Някой в тоя център трябва да бъде наказан за бездействие.
42
0
 
29
 
! Отговори
СПРЕТЕ МУ ДРОГАТА преди 7 години
на тоя. Съвсем е изперкал. Изглежда като шизофреник. Това е следствие на членството в ОПГ СДС, ГЕРБ и РБ