Борисов: Подкрепа за СЕТА, ако отпаднат визите за Канада

Оказва се, че българският и румънският бизнес няма да бъдат равнопоставени
20 окт 2016 15:07, Елка Василева
208
Борисов: Подкрепа за СЕТА, ако отпаднат визите за Канада
Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Премиерът Бойко Борисов обеща подкрепата на България за сключването на търговското споразумение ЕС-Канада  (СЕТА) при отпадането на канадските визи за българските граждани.

Той коментира темата в Маастрихт (Холандия), където пристигна за заседанието на държавните и правителствените ръководители от Европейската народна партия.

Още по темата

"Позицията ни по търговското споразумение ЕС-Канада е много ясна - България и Румъния на няколко пъти биват несправедливо ощетявани, както в случая с Шенген. Всички - Европейската комисия, Европейският парламент, казват, че България и Румъния са готови за Шенген, но не ни приемат. Този проблем в случая се пренася върху безвизовото пътуване на българските и румънските граждани за Канада", поясни премиерът.

"Единственото, което съм поставил в разговора с министър-председателя на Канада (Джъстин Трюдо - бел.ред.) е, че искаме през 2017 г. да има безвизово пътуване на българските граждани за Канада. Самото споразумение е такова, че дава възможност за бизнеса, за икономиката, за интегриране на огромни пазари от Канада до Европа, а изведнъж се оказва, че българският и румънският бизнес няма да бъдат равнопоставени, което не е в интерес не само на България и на Румъния, а на целия ЕС, нарушава се принцип. Нека приемат това наше решение и разбира се, че ние ще ги подкрепим", добави Борисов.

По повод това, че днешната среща бе свикана в Маастрихт, той посочи, че България за съжаление е сред малкото страни в Европа, които спазват Маастрихтските критерии за бюджетен дефицит под три процента и за външен дълг под 60 на сто от БВП.

"Ако си дадем дума, че ще се спазват Маастрихтските критерии, Европа няма да има никакъв проблем. Това го гарантирам, ще бъде финансово и икономически стабилна, и дисциплинирана", коментира министър-председателят. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С подписването на Бай -Х и визите щели да паднат,ами как няма да паднат като във Канада ще имат нужда от работна ръка ,Европа как ще се изхранва иначе,един домат да отгледаш на терасата и ще те окошарят както сега за три грама трева.Бас хващам ,че отглеждането на зарзават по селските дворове ще се криминализира и Бай -Х знае това
50
2
 
39
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Тикво, тикво, до няколко месеца ти ще си отидеш. Но ще оставиш след себе си едно споразумение, което ще трови с години българските граждани.
49
26
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите реват, защото са пред заколение, руската разпадаща се бангия загива!
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 65Ми много е права ако до 40 години не ти е дошъл акъла значи никога няма да дойде
47
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще сменяме кон за кокошка. Ама обикновените хора много ги вълнуват визите за Канада. Не триябва ли референдум? Или ние сме прости и само Бойко ще решава. И стига с тая политическа безотговорност. Излиза, че като са гласували за тях, хората са избрали САЩ и Турция за приятели и Русия за враг. Да, ама не! Защо не направят референдум?
46
0
 
17
 
! Отговори
Иван Пешев преди 7 години
Не , ако не паднат визите им правим визи и на тях. Така е честно и ДГД. Лъжат ни с това споразумение, кой ще ходи в Канада то първо е скъпо , второ ако човек има пари да отиде визата няма да му е проблем. 99.99999 от гражданите, няма да спечелят нищо. На Б.Б. са му казали и той сега се чуди как да ни замаже очите.
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее америка, гмо храните и зелените долари! Само сата и Бойко!
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 61Той пак се е върнал на бай *** ама с пълна сила. Няма толкова глупав народ като българския
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 57 Кви наши производители бре хахаха
42
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обвързващият договор обричащ на смърт българското селско стопанство е в рамер на над 10 000 страници,я сега ми кажете ,според вас дали някой в България го е чел ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Аз казвам не ,не го е чел никой и после ще има ,ама аз това не съм го подписвал,,,,,,,ама как подписал си го я виж какво пише на 6754-та страница под точка трета ?
41
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе БАЙ Х.. аз немам пари до границата да стигна ти за канада ми говориш. Кои са тези дето ще отидат в Канада? Обикновените ли хора които нямат пари за хляб? Не те няма да отидат никъде ще отидат такива като теб БАЙ Х.. на екскурзиика!!Ние обиквновените хорица не ни интересуват визите нас ни интересува какво ще сложим на масата щото вече и хляб неможе да си позволиме. Или ще кажеш че нямате за хляб ама имате за нет? Нета ми е безплатен в клуба на пенсионера едно момче донесе комп от 90-та година
40
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Не става въпрос какво ядем,какво сме яли и какво ще ядем,става въпрос за икономика.С неограничения внос,ще си подбием нашите производители/то не че вече не сме ги убили/,дава се възможност да си правят каквото им хрумне и ние само да ги гледаме и слушкаме с тая слаба икономика която имаме.
39
0
 
16
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Браво, мен! С един удар - два заека. Хем ще продължим да морим българите, като им продаваме вредните си, но бързо растящи и трупащи маса растителни и животински ГМО ***, хем ще има къде да избягат от Територията - като ни кацнат като евтина работна ръка.Нали, Боко Хай Буй? Е... разбира се всички евроатлантици ще го кажат с по възвишени и ценностни слова, но крайният резултат ще е същият.
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАНАДА Е ОПИТНО ПОЛЕ ЗА БРИТАНСКИТЕ ПРОСТОТИИ И ГМО, ХОРАТА ТАМ СА РОБИ
37
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко е титан, а Волонята ще клекне ще видите :)
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ ИСКАМ ДА ХОДЯ В РУСИЯ И САЩ НЕ ИСКАМ КАНАДА НА СЕЛО
35
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава на канада, да живее сата, да на гмо храните и зелените корпоративни долари, вие стойте бедняци със смешна заплатка!
34
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** пак чул недочул плямпа без идея...
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
PRODAJNIK !
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 46И какво общо имат изборите на 6 ноември с цялата работа?