Подписваме СЕТА с условие – отмяна на визи за Канада

Последната дума обаче ще има родният парламент
112
Подписваме СЕТА с условие – отмяна на визи за Канада
Снимка: архив, БулФото

Правителството одобри подписването на Всеобхватно икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада.

Одобрено е и Споразумението за стратегическо партньорство между ЕС и Канада, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Правителството упълномощи постоянния представител на България към ЕС да подпише двата документа под условие на последваща ратификация. 

Страната ни поставя още едно условие - поет официален ангажимент от страна на правителството на Канада за отмяна на визовите изисквания за български граждани, желаещи да посетят държавата за целите на бизнес и туризъм, в срок не по-късен от края на 2017 г.
 
Всеобхватното икономическо и търговско споразумение има за цел либерализирането и насърчаването на търговията със стоки и услуги, подобряване защитата на интелектуалната собственост и защитата на инвестициите. Включени са и разпоредби относно устойчивото развитие и енергийните ресурси.
 
Споразумението за стратегическо партньорство между ЕС и Канада обхваща целия спектър от теми, формиращи дневния ред на отношенията.
 
Различни дялове са посветени на сътрудничеството в сферите на сигурността, борбата с тероризма, международната търговия и инвестициите, устойчивото развитие, миграцията и управлението на границите, научните изследвания, иновациите и комуникационните технологии, културата, образованието и контактите между народите. Установяват се механизми за канализиране на политическия диалог и провеждане на консултации.
 
Споразумението за свободна търговия би трябвало да се подпише на планираната среща на върха ЕС-Канада, която се очаква да се проведе в четвъртък. Белгия обаче не може да даде съгласие за сделката заради съпротивата срещу нея на френскоезичната провинция Валония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
12
 
! Отговори
до 36 преди 7 години
Кде е тва спуразуменее ?.
31
1
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 7 години
Ежедневното приемане на дрога е започнало да унищожава вашите мозъчни центрове. Идете незабавно на лекар за наркозависимост и след това на лекар гинеколог на преглед за ранна бременност......
30
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
текста на споразумението е публично може би от 1 година насам, който се интересува може да го прочете, а глупостите че било в ущърб на малките фирми е смешно, а това за ГМО то дори не си заслужава да се концентрира
29
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ура-ще видим земите на олд шетърхенд без визи
28
2
 
17
 
! Отговори
четете преди 7 години
СЕТА е вредно за малкия и средния бизнес то дава права на големите корпорации и предполага създаване на нов орган за решаване на спорове въпреки което е в ущърб на месния бизнес,не си заслужава заради едни визи да станем и роби и на Канада!
27
0
 
21
 
! Отговори
Кон за кокошка преди 7 години
Падането на визите задължително при членстото ни в Евросъщза и няма никаква връзка със заробващото споразумение.
26
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отмяна на ТУРИСТИЧЕСКИ визи!!! Какво значение има това??? За сметка на това си продаваме суверинитета на европейските съдилища и качеството на продукцията в неизвестни ръце с неизвестни резултати! Не случайно никъде не казват какво точно означава и представлява това споразумение ТВЪРДО СЪМ ПРОТИВ!
25
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета писаноците на нашите русофили се чудя направо как оцеляват хората в тая Канада... При толкова вредни ГМО-та тия хора сигурно както се родят о веднага умират
24
0
 
24
 
! Отговори
продажници преди 7 години
А така-кажете -welcome на отровите и ГМО в храните и затриването на бизнеса в България
23
0
 
14
 
! Отговори
Русофил преди 7 години
А визите с Русия кога ще паднат? Нямам търпение да станем безвизово с Русия и да си дигам гълъбите за там!!!Как вольно дьшит человек!!!
22
1
 
19
 
! Отговори
Захари преди 7 години
Със Северно Атлантическото Търговско Споразумение, Европа официално се присъединиява към Новия Рим, Съединените Американски Щати и техните колонии + Мексико и Канада. Честито на новия щат.
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това споразумение изобщо чел ли го е някой от продажниците , че да го подписва ?! Със сигурност - не е ! Тези така ще ни подпишат и смъртните присъди стига да им наредят ,,началниците''!
20
1
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
А тука експлоатацията е човешка ли?
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От серсеми какво може да се очаква.
18
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20Ако трябваше да сме остри, то не е с Канада, а с европейските шефове на Боко! Ако не ни държаха извън Шенген като полигон за отглеждане на диваци, нямаше да се подлагаме на който дойде за едни визи. Европа ни предаде или по-скоро ГЕРБ ни продаде!!! Това е истината и мерси за визите - ние си пътуваме и без тях!
17
0
 
26
 
! Отговори
Tret преди 7 години
От кога министерски съвет ратифицира договори на междудържавно ниво....Кой провери това споразумение не противоречили на БГ законодателството !!!!Когато корпорациите почнат да съдят БГ за неизпълнение обещания, ще стане ясно че БГ народа е продаден за роб. Щотоо презокеанксите мастодонти съдят за ммилиярди!!!
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма сррашно ще се еазберат и ще се подпоше, ако не сега след месец, иначе нашата позиция трябваше да е малко по-остра по отношение на визите, ясно трябваше да се каже че споразумението въобще няма да се обсъжда от България докато има визи
15
1
 
17
 
! Отговори
Цветанка преди 7 години
Много евтино ни продават!?....И какво ако ви дадат визи и там ви чакат или затворени врати или жестока нечовешка експлоатация и модерна робия....
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България винаги е страдала продажни политици
13
0
 
9
 
! Отговори
Танас преди 7 години
Доклад на комисия до ЕП и Съвет от 05.11.2010г.:"Въпросът за безвизово пътуване до Канада за всички граждани на ЕС бе повдигнат по няколко различни повода, по-конкретно на срещата на върха на ЕС и Канада на 5 май 2010 г., на която ЕС настоя в полза на общата цел всички граждани на ЕС да пътуват без виза до Канада. Канада отново потвърди своя ангажимент да намери решение за оставащите пречки пред постигането на тази обща цел възможно най-скоро."Изводите си правете сами - поела ангажимент ...