Радан се отцепи от реформаторите и при президента

Влезе на "Дондуков" 2 с бившите си партньори, но чака за друга среща
11

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Лидерът на ДСБ Радан Кънев показа, че се скъсал окончателно с партиите от Реформаторския блок и по време на консултациите при президента Росен Плевнелиев.

Още по темата

Той пристигна минути преди насрочената среща с реформаторите на "Дондуков" 2, но влезе сам. Малко след него в сградата на президентството влязоха и председателят на ДБГ Меглена Кунева, съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски, лидерът на СДС Божидар Лукарски, лидерът на НПСД Корман Исмаилов и Тодор Танев от Гражданския съвет на Блока.

Радан Кънев обаче не пристъпи прага на залата, в която седнаха останалите лидери от Реформаторския блок с президента Росен Плевнелиев. Той остана да чака бившите си партньори да приключат срещата си с държавния глава, за да разговаря след това с него.

ДСБ официално не е член на Реформаторския блок след президентските избори, когато изтече коалиционното споразумение между партиите в него. Останалите преподписаха споразумението и дори заявиха желание за разширяване на блока.

Радан Кънев обаче остана съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок заедно с Найден Зеленогорски, което на практика му дава правото на присъства на консултациите при държавния глава.

Росен Плевнелиев провежда консултации с представителите на Реформаторския блок в рамките на конституционната процедура след гласуваната оставка на правителството на Бойко Борисов.

Конституцията задължава държавния глава да проведе консултации преди началото на връчването на мандат на най-голямата парламентарно представена политическа сила, посочи Плевнелиев в началото на срещата като допълни, че консултациите ще приключат през тази седмица, а през следващата - продължава по конституционната процедура.

"Три са темите, по които дебатираме с всички парламентарни политически сили - има ли формат за създаване на правителство в рамките на съществуващото Народно събрание - програмно, правителство на широкото съгласие, каквото и да е устойчиво решение в рамките на съществуващия парламент; кои са неотложните задачи, които има да реши Народното събрание, ако няма вариант за съставяне на правителство; какъв е периодът или потенциално приемливата дата, ако се върви към избори за ново 44-то Народно събрание", посочи Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 8: Сигурно искат да покажат, че има какво да подпират. Но Мигленка добре прави, че се пази от другата страна. Знае ли кой може да застане зад нея?
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За последните 27 год.колко политици се изпоцепиха.и продължават да се цепат.Девиза е ,,Цепили сме се ,цепиме се и ще продължаваме да се цепиме.Важно е да сме във властта ,там са парите.
7
1
 
4
 
! Отговори
R.I.P. ДСБ! преди 7 години
Р. Кънев - погребален агент.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тия дузпи ли ще им бият ,че така си сложили ръцете
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие на хитрия евреин акъл не мОе да давате!
4
7
 
10
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Вие господине сте един предател след като така забихте нож в гърба на уж приятеля си.Не си мислете,че с новия си проект ще получите кой знае каква подкрепа,вие вече сте в историята.
3
1
 
13
 
! Отговори
ponti преди 7 години
убавци...фани единия удари другия, а долната *** Ку-кунева окачена надолу с главата пред НС - да си виси, ей така. на всичкото отгоре тая понеже усеща, че вече тук е бита карта, в последно време направи пътека до Брюксел, белким се закачи пак там я евродепутат я комисар, я нещо друго.. нагла, алчна и долна ***.
2
11
 
8
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Браво Радане! Ти само не ни опозори!
1
6
 
18
 
! Отговори
:-) Раданова работа преди 7 години
Който се цепи от колектива, му го нацепват колективно. Българска народна поговорка от времето на соца.