Днеска замръзне ли кръстът, на здраве ще е! А ще замръзне...

Борисов честити празника: На Фандъкова – Данче, честит имен ден!
Обновена: 6 яну 2017 13:23 | 6 яну 2017 12:52, Веселина Йорданова
143
Днеска замръзне ли кръстът, на здраве ще е! А ще замръзне...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

На днешния Йордановден премиерът в оставка Бойко Борисов прогнозира здрава година.

"Народът казва, че днеска замръзне ли кръстът, ще е здрава годината, така че със сигурност ще замръзне при тези минусови температури", коментира министър-председателят.

По време на днешното извънредно заседание на правителството той честити Богоявление (Йордановден) на всички. Министерският съвет в оставка обсъждаше борбата с битовата престъпност.

Още по темата

"На Фандъкова – Данче, честит имен ден", обърна се той към столичния кмет.

"На всички, които носят това име, а и днеска е изключително светъл празник, Богоявление, Йордановден", допълни поздравленията премиерът.

Борисов обяви, че е разговарял днес по телефона с кмета на Калофер Румен Стоянов, където всяка година има "мъжко хоро" в ледените води на Тунджа, и той бил в "приповдигнато настроение".

"От три и половина започнали подготовката", разказа Борисов.

Последва реплика от някого от министрите за точната дума, на което премиерът отговори: "Подготовка се казва, ако искаш да те изкарам навънка в снега да видиш дали е лесно в тая ледена вода".

"Здравите български корени да се пазят, една прекрасна традиция, а и народът казва, че днеска замръзне ли кръстът, ще е здрава годината, така че със сигурност ще замръзне при тези минусови температури", коментира министър-председателят.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
11
 
23
 
! Отговори
мдааа преди 7 години
Магистралите са изключително недалновидна инвестиция на ЕС. Всичко е за да могат военната техника на НАТО бъде мобилна като започне войната в Русия. Въпросът е, че това изобщо не влиза във военноте планове на Русия - има ли конфликт с Русия няма да има нито магистрали, нито военна техника на НАТО в България. Иначе е добре да сме богати и да си строим магистрали, но ние сме бедни.
4
5
 
32
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Тоя Баце навсякъде, имам чувството ,че като отворя хладилника и от там ще изкочи :)
3
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре,че беше Б.Б да ни изтълкува българските традиции!Ето и едно ново българско поверие-Ден без "на всяка манджа мерудия" по медиите,е хубав ден за БГ
2
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя вместо да се хили като варена тиква да оди да рине снег на магистралите дето ги строи че и Варна и Бургас са откъснати в снежната виелица!!!
1
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце то верно нищо друго не остана, та здраве да си пожелаем да има, ама и здраве няма, народа болнав, мизерия...