Политическите проекти днес: "Да, България" и "Презареди България"

Единият е на ексминистър Христо Иванов, другият - на Бареков
Обновена: 7 яну 2017 17:48 | 7 яну 2017 17:44, Веселина Йорданова
174
Политическите проекти днес: "Да, България" и "Презареди България"
Христо Иванов. Снимка: БулФото

Два политически проекта се учредяват днес.

Новата партия "Движение Да, България" с председател бившия министър на правосъдието Христо Иванов се учредява в София. Събранието прие Устав на партията и избра Христо Иванов за неин председател.

В речта си пред учредителите Иванов заяви, че основна кауза на новата политическа сила е борбата с корупцията и отвоюването на държавата от мафиотски плен. Вярваме, че това е ключова предпоставка за постигането на всички останали цели и програмни намерения, отбеляза той, цитиран от БТА.

Целите, които си поставя политическата сила са да гарантира върховенство на закона и ефективно и достъпно правосъдие, да ускори осезаемо темповете на развитие на страната, да започне целенасочена борба със системната бедност и за повишаване жизнения стандарт.

Основавайки "Движение Да, България" ние трябва да сключим помежду си пакт за почтеност - всеки, който става член на движението, декларира липса на принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и залагаме в устава основание за отказ на прием или изключване на хора, които са въвлечени в корупционни действия, каза Иванов. Той отбеляза, че партията ще изготви списък на всички големи далавери в страната и ще иска парламентът да направи проучвания по тях.

Христо Иванов отбеляза, че партията има подкрепата на 4500 регистрирани членове и над 500 дарители, които са набрали до момента 90 000 лв. Новата партия има амбиция да участва в предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Презареди България" ще е името на новият политически проект на Николай Бареков. В ръководството на партията - наследник на ББЦ влизат дългогодишният политически сътрудник на Бареков в ЕП и ЕКР Георги Балабанов и видният юрист Катя Иванова, член на ЦИК. Това стана ясно по време на провелия се днес Трети национален конгрес на партията, който прерастна в Учредителен за новия проект, съобщиха от пресцентъра й.

За лидер на партията единодушно беше избран Николай Бареков.

Над 200 000 българи за една седмица са гласували в интернет какво да бъде името на новата партия и безспорен фаворит - с над 60% от гласовете, се оказало името "Презареди България".

Симпатизантите на Бареков и членовете на партията му приеха "Малка Харта" – документ, гарантиращ правата на гражданите и малкия бизнес. В нея се застъпват идеите за мандатност на всички национални политически длъжности, свободна от политици съдебна система, мажоритарен избор на депутати, съдии и прокурори, както и важните стъпки за подобряване на образованието и медийната среда.

Бареков направи обзор на управлението на България и констатира, че страната ни е останала най-бедната държава в Европа. Корупцията и бедността са в симбиоза, заключи той и поясни, че корумпираните политици правят народа беден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
24
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Тинтириминтири...въобще някой нормален човек мисли ли да ги подкрепя тези клоуни?
95
1
 
6
 
! Отговори
Газовия ХьБ е ОК! преди 7 години
са! за членките и членовеутите на таз партия са порьчани следните по форма сладоледиза членките сладоледа има профил на нещо дето се лопа, а за члленовутите нещо дето се лиже. едните ще кркат мька майонеза премесена с екстрат от далга малка нужда, а другите ще лижат полепнало кафево скоростна голема нужда.членовете на партиа ДБ са набирани от работещи по градските тоалетни на Филиповци, Столипиново и Сливенските малцинства
94
2
 
25
 
! Отговори
ПЛАМЕН ГАЛЕВ преди 7 години
...всеки, който става член на движението, декларира липса на принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност.. Иванов, що не декларирате и липса на принадлежност към чужди организации.. като тези на Сорос..;) Ще е добре и друга една декларация да подпишете, че не се познавате и нямате обвързаност с Прокопиев, Черепа, и други тем подобни олигарси.. Айде у лево пич.. Приказки от бойковият храст, слушахме ги.. ама свършват европарите, още 3 годинки.. та за това сте се забързали...
93
6
 
11
 
! Отговори
=== преди 7 години
Поредните кандидати за патерици на ГРОБ....
92
0
 
7
 
! Отговори
М. да ... преди 7 години
До Енчотези неидейни формирования ще са поредното разочарованние на младите българи. Театрали! Поредните разбити надежди! дали отчетоха грешките си досега, по време на пребиваването си в политиката?
91
2
 
14
 
! Отговори
Илия - Варна преди 7 години
Малее колко много хора се бяха събрали, чак на опашка като за маслини -(израз от време оно). Още много кандидати за сладката държавна баница. Абе тези некадърници не могат ли да се хванат нещо полезно да свършат, а все към кацата с меда се натискат. То не може всички българи политици да са, но пък май всички искат да опитат. Явно много е сладко. Нооо може да има и възмездие - помнете!
90
0
 
13
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
И ви казвах, че Гочоолу и Дочоолу ще ги има дорде има България и магарета да им вярват.
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да, да... двойно отрицателно потвърждение в българският език!
88
6
 
15
 
! Отговори
Миро: преди 7 години
Това са *** и предатели, вместо да се срамуват от стореното,тръгнали още да и искат и за чест да се борят!Братя,питам и Барека и тоя Иванов,нека ми обяснят:що е родолюбие,що е патриотизъм,що е съзнание!!! Тези 3 неща да кажат само!Лека нощ!
87
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още "Спасители" идват да ни "Оправят" някой за 800 дни а някой ударно и за по-малко.
86
4
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Това което Иванов назовава кауза(мисия на живота на образуванието-партия) си е обикновенна задача! Какви са намеренията : Колко дълго щи протакат решението на този проблем със корупцията, м?пп. реално нищо нема да направят, само си говорят! Не им вярвам, тъй като това не са хора на действието!
85
1
 
14
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Политически "трупове", но единия е забогатял политически "труп"
84
1
 
13
 
! Отговори
Христо преди 7 години
Айде сега недей да вярваш, че политиката е най- голямата далавера в България
83
5
 
11
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Абе много ми е чудно не можа ли иван костов вместо да прави нова партия/движение, просто да махне радан кънев и на негово място да сложи Христо Иванов, като прецедател на ДСБ?
82
0
 
22
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Като чуя Бареков и започва да ми се повръща
81
2
 
20
 
! Отговори
вал преди 7 години
Накрая тия мишоци ще направят коалиция "Прееби България" . Време е за по една по дебела сопа и бой,бой ,докато се научат да работят за България.
80
5
 
10
 
! Отговори
Миро: преди 7 години
Ей, предатели новоизлюпени,ходете и се гръмне те някъде!!!Не разбирате ли,че сте срам за народа ни! Я изчезвайте с Бойко барабар!!!
79
1
 
4
 
! Отговори
Доктора преди 7 години
Май са отчели момента да се реанимира, изконсумира ново малцинство в Планетариума. "Интелигенцията" към първата, а "селянията" към втората. После двете в чорбата за да може раздаващия порциите да може да разбърка буламача или с други думи да си презаредибатериите, нищо, че ще мирише неприятно.Нали властта не мирише.
78
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Причината този дудук да си основе втора партия ли? Появата на "Да, България" вчера, и необходимостта да бъде потъмнено едно щастливо събитие, чрез изкарването на това мекотело на сцената в точния момент. Не познавам човек, който да не получава стомашни спазми от споменаването на Бареков. Гнусна гад долна.
77
6
 
4
 
! Отговори
177 преди 7 години
Новата партия "Движение Да, България" с председател бившия министър на правосъдието Христо Иванов се учредява в София. Събранието прие Устав на партията и избра Христо Иванов за неин председател. Как пък така случайно точно него избра за председател. Това е то демокрацията. Вече дори не се и опитват да ни излъжат.