Ангеличин отвърна: Нищо не е направено, както не трябва

Същото го правеше и Вигенин, смята обвиненият зам.-министър
20 яну 2017 18:22, Красимир Ангелов
17
Ангеличин отвърна: Нищо не е направено, както не трябва
Снимка: МВнР

Нищо не е направено, както не трябва. Всичко, което сме правили, са го правили и преди нас. Така заместник-министърът на външните работи в оставка Христо Ангеличин коментира повдигнатото му от прокуратурата обвинение за престъпление по служба, съобщава БТА.

Още по темата
Той е обвинен по делото, образувано по сигнал на бившия външен министър Кристиан Вигенин за нередности в договор за закупуване на телефонни централи за посолствата ни в чужбина.

Ангеличин посочи, че Кристиан Вигенин е правил същото - направил е една "малка" обществена поръчка и е започнал още две - до 70 000 лв. всяка. „Разликата между него и нас е , че той е платил, ние не платихме. Аз имам обвинение - той не“, допълни Ангеличин.

Според обвинението обществена поръчка не е била проведена, а Ангеличин е разпоредил на ръководителите на 12 задгранични представителства да заплатят на посочено от него търговско дружество сумата от 429 422 евро.

Според Ангеличин тази сума се получава, защото някой "услужливо" събира 12 по 70 000 лв. и прокуратурата обявява, че е голяма и нарушава Закона за обществените поръчки.

Това са 12 задгранични представителства, всяко от тях е самостоятелен разпределител на бюджетни средства и по ЗОП могат да изхарчат до 70 000 лв. без правенето на т.нар. "сложна" обществена поръчка, обясни Ангеличин пред БТА.

За другото разследване за нерегламентирано закупуване на самолетни билети и сключеното от МВнР споразумение с Министерството на земеделието и храните за използаване на фирмата, с което то работи, Христо Ангеличин коментира, че ЗОП дава тази легална форма да се направи споразумение с друго министерство, което има обществена поръчка и договор с фирма. Ангеличин заяви, че няма познанство с някого в тези фирми.

В заключение зам.-министърът посочи, че няма от какво да се притеснява и сънят му е здрав
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 7 години
Абее, анге, анге, анге, как ти беше фамилията, що най накрая не вдемете да вкарате Прокуратурата в затвора, ще ви обвиняват само те, аааа *** ха.
14
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗНАЧИ К. Вигенин МОЖЕ И ДЪРЖАВАТА ДА ПРОДАДЕ НА РУСНАЦИТЕ МУ Е ПОЗВОЛЕНО?????
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кристиан Вигенин е с имунитет , така че сравнението е недопустимо .Има правоимащи и правонямащи.Какво е това сравнение между правонямащ с правоимащ.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разликата е че ти ще гниеш в затвора, докато Вигевнин ще е евродепутат с 20000 евро месечна заплата. Приоритети, както казвше бившия никаквец
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човекът спи спокойно. Така е, те гейовете имат основателна причина да не се боят от панделата.
10
0
 
9
 
! Отговори
поръчков преди 7 години
Ясно ли е що за съдебна система има в БГ.
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ РУСКИТЕ ФИРМИ , ЧИИ ЩЕ ГО КРЕПАТ, АКО ГИ ПРЕСКОЧИШ?
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ КАТО НЕПИТАШ "НАШТЕ " ОТ МОСКВА СИ ВИНОВЕН. НЕ МОЖЕ НАПРАВО БРЮКСЕЛ ДА ПИТАШ.
7
3
 
20
 
! Отговори
Къдравата Сю преди 7 години
Айде сега, като в детската градина: "Госпожо, ама Иванчо и той прави такааааааааа"Абе, терлик, отговорността е винаги лична. Не го усуквай, ами се стягай за разпит!
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нищо не е направено както не трябва". Прав е човека всичко си го е направил точно както трябва, за да си получи комисионната.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И магистралите значи може да ги разделим на участъци от по 50 метра и да ги даваме да се строят без обществена поръчка. Първият участък от 50 м. даваме на Трейс, вторият участък от 50 м даваме на Трейс, третия - на Трейс... и така до края на магистралата. И понеже са под необходимата сума - няма обществена поръчка. И да не мислите че това е далавера - "нищо няма да е направено както не трябва".
4
2
 
12
 
! Отговори
ноно преди 7 години
ей такъв *** беше и в столичният общински съвет!!!тоя е толкова *** че не може да разбера какво е обществена поръчка!!!протеже на орлин алексиев от СО И ТОТАЛЕН КЛЕПТОМАН!!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е интересно защо един човек не казва "всичко е направено както трябва", а казва "нищо не е направено както не трябва". Един човек, който смята, че всичко е както трябва, така и казва. Тези сложни словесни конструкции като че ли искат да прикрият, че нещо не е съвсем според закона и той го съзнава.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И всъщност в прав текст си признава, че Е заобиколил "сложната" обществена поръчка... Така го били правили и преди тях... И само като му видя физиономийката с повдигната веждичка ми иде да си изкъртя монитора...
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нищо НЕ е направено, както НЕ трябва": двойно отрицание, т.е. всичко Е направено както трябва? М?