Борисов срещу БСП пак: Помним Виденов и Орешарски!

"Обещават се безплатни неща, но след тях трудно вдигаме държавата"
23 яну 2017 19:29,
371
Борисов срещу БСП пак: Помним Виденов и Орешарски!
Снимка: Министерски съвет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново разкритикува БСП. Той обясни, че няма как стогодишна партия да няма никаква вина за нищо и припомни управленията на Жан Виденов и Пламен Орешарски.

Втората серия критики към социалистите идват ден след като пред актива на ГЕРБ Борисов нарече БСП партия, която е взривялала, разрушавала и убивала. Това предизвика лидерката на левицата Корнелия Нинова, която му отвърна остро с това, че бивши комунисти плюят комунизма.

Още по темата

"На нас искат да ни вменят всичките вини на света за две години, а те - сто и колко годишна партия - все да нямат вина. Да не си спомняме Жан Виденов, Орешарски... Да изброявам ли повече? Спомняме си много...", отсече Борисов.

Той каза това в отговор на въпрос за еврофондовете, за които от БСП и днес продължиха да твърдят, че има риск от спиране.

"Еврокомисията много ясно каза, че няма спиране на еврофондовете. Понеже на колегите им се случи два пъти, а като се удариш в една дъска един път, два пъти - ще се удариш и трети. И те, за да не им се случи пак, подготвят общественото мнение, че ако им се случи, ще е заради нас. Такава им е тактиката – деструктивно", коментира премиерът в оставка.

Борисов припомни, че тази година държавата е изплатила 2,5 милиарда лева "живи пари за американските и руските централи". Ако тези пари били в бюджета, властта щяла да направи още неща. "Щях да купя нови влакове и мотриси, нямаше хората сега да мръзнат по влаковете", каза премиерът в оставка.

В същото време Бойко Борисов припомни, че се е преборил за 360 млн. лв. от Брюксел и това е станало благодарение на "изключително личната му намеса".

"Накарах всичките си колеги да ме разберат. А с личната си уговорка с президента Путин спестих 90 милиона лихви. Изчислете, че половин милиард пари сме спестили само от работа, която сме свършили", каза Борисов и се обърна към БСП: "Кажете едно благодаря и ни намерете други грешки. Обаче те от сутрин до вечер се презастраховат, че каквото сгрешат, пак ще е от нас".

Борисов обясни, че си е бил дал дума да не напомня грешките на БСП, но не можел.

"Когато гласуваш за БСП, идва Орешарски. Бяхме си дали дума да не го напомняме, но не мога непрекъснато да премълчавам обидите и лъжите, и ние сме хора и ние имаме нерви, може и ние някога да сме ги изпуснали", настоя той.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че когато президента Румен Радев разпусне парламента с колегите му ще отидат да си видят партиите и да ги подготвят за изборите.

"Чувам от сутрин до вечер, че всичко ще е безплатно. Сиреч на хората трябва да им обясним, че такива безплратни работи когато има, после по две години не можем да вдигнем държавата", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** от ГЕРБ вси4ко що е комунист е ***
303
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждаме и колко от тях вкара в затвора, г-н Борисов? Сещаш се за тях само по избори май??? Продажни ***,всички сте за затвора!
302
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
240 прасета по 3000лв месечна заплата без да броем добавки и комисионни= 720000лв на месец.за година12месца 8640000лв.близо 9милиона на година???? За какво даваме тези пари???????? Нормални пътища,нормална здавна система,нормална съдебна система,нормална полиция,за какво??? Хора няма да се оправи нищо,ако си я караме така!!! Времето е в нас и ние сме във времето! Дали ще си останем само едни недоволни мишоци зависи само и единствено от нас!! Румънците ни показват как се прави промяна!
301
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече нищо не помнят гражданите на Кърджали,защото седма година страдат от своеволията на Цвета Караянчева-политически гонения,уволнения,ранни пенсионирания,рекет...Да продължавам ли?Това са истинските причини за загубата ви!Страхът и репресиите не могат да бъдат вечни.Ще го разберете през март.
300
3
 
7
 
! Отговори
Ало преди 7 години
Стига глупости и лъжи ! Омръзна ни да слушаме едни и същи оправдания за грешната политика, която водеха тия.
299
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помним ние Виденов, Орешарски, но помним и Калинки-Малинки, Биренца, пържолки, теФтерчета, чартърни полети, магистрали, огради, джипове разни, въпросителни и удивителни безобразни и какво ли още НЕ !!!!
298
7
 
5
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Споко 352 - ри ! "Дадоха се пари, за да се осигури поГребението, на българската нация" Още ми се иска "успешния" премиер Ж. Виденов да "управлява", финансовия гений и безсрамник Румен Гечев да му е министер,а бати Бойко да е ПРВИ секретар на МВР-то! Ех ,какви времена бяха -- заплати от 3 до 5 долара и по сокаците изстрел след изстрал, труп подир труп!!! Хамериканска работа..... кеф !
297
1
 
8
 
! Отговори
5 за 6 преди 7 години
А помните ли Мишо Бирата?
296
1
 
11
 
! Отговори
Саниране преди 7 години
почти цяла година Лиляна павлова ни убеждаваше, че парите за саниране - 1 милиард - идват от ЕС. накрая стана ясно, че това са наши пари - от бюджета на държавата. какво получихме за тях - санирани бяха 750 блока до края на годинат, някои бяха санирани за 12-20 000лев, при положение, че ние без да сме по програма санирахме за 2500-3000 лева четиристаен апартамент. Масово е санирано некачествено - само е лепната отгоре санировката, без да се запълват цепнатините.
295
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дянков взе 2 миарза от НЗОК. Борисов не направи нито една усепшна реформа в тази сфера - демонополизация на НЗОк, не преши проблема с телковеет - можеше над 5 милиарад да има днес. Вместо това той се хвали, че върнал 137 милиона в касата. Алооооо, а какво стана с 2-та милиарда взети от НЗОК за да се строят магистрали, които се пукат.
294
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
малко факто - минимална работна заплата 1989 - 600 лева.минималан работна заплата 2017 - 460 лева, след увеличелинето, бойко спира увеличението за 3 години..........3 последователни години при Дянков цените це вдигаха, а заплатите - не. сега Горанов твърди, че сме нямали резурси. Взеха 20 милиарда заем, а а са останали само 2. Къде отидоха 18 милиарда и защо не са дадоха пари за да се осигури потребелнеието.
293
3
 
11
 
! Отговори
Комунягите от ГЕРБ преди 7 години
Няма нищо по-отвратително да си комунист и да плюеш комунистите.Няма нищо по-отвратително да виниш 19 и 20 век за собствените си провали в 21.Няма нищо по-отвратително от това да виниш Виденов, който няма един откраднат лев.Няма нищо по-отвратително да виниш Орешарски, който започна строежа на оградата, а вие за 33 килм. я оскъпихте 4 пъти. Орешарски искаше заем 1 милиард, а вие изтеглихте 16 милиарда. Орешарски вдигна помощите, майчинските, пенсиите.Лъжа след лъжа..
292
3
 
17
 
! Отговори
blabla преди 7 години
Жан Виденов, за разлика от теб МУТРО, не е откраднал и една стотинка. И до днес се движи без охрана, а ти озлобя когато чу, че ще ти спират НСО.
291
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kato pasesche jivkov svesch darjesche li boiko ot koga stana verue6 hvarli bkp knijkata i hvana sve6ta no grehovete sa si grehove a vie ot gerb ste mnogo gre6ni s milionite i imotite si aide uspehi i dobra po4ivka v bg s pari vs moje i se narejda kakto vie gerberi vse najali debeli no ne6tasni mnogo i grosni ot grupata milioneri ja vijte siderov radan simionov kolko sa slabi gerb da gi nahrani ele pa ja ele pa ti
290
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Нед - Не знам аз , ама Жан Виденов живее в Пловдив в апартамент и...Никой не е казвал, че Виденов е крадец и е крал. Хората от сектата БСП, около него бяха крадците. Той беше неспособен да управлява държава и затова падна.
289
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хм - Истински сини , къде сте , да го поставите тоя на место?!трябваше досега да разбереш, че тези, които се афишират за истински сини, нямат политически ресурс, което се наблюдава вече 16-17 години. Герб засега има такъв ресурс и има място в дясно, член е на ЕНП. Това трябваше да се надгражда от ДСБ, но нейният лидер се оказа деструктивен и политически слабак. Влиза в коалиционни връзки за да разрушава. Повече какво да се коментира.
288
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ние помним,че ти беше посредствен пожарникар,който никога не е спасявал хора в горяща сграда.Бодигард на Тато и Царя,който те направи глав.сек.Тогава ти организира показните убийства на конкуренцията от подземният свят.После кмет на София и премиер.Тогава пък започна рекетът на бизнесът и акциите на Цецо.Гоце те направи генерал.После те отстраниха.Орешарски беше провал,Станишев съсипа БСП,но и ти не се различаваш от тях.Всичко което си построил с нашите пари се разпада.Факт.
287
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо всичкия политически елит не само на БГ ,особено след 1989г,е съставен от престъпници и трябва да бъде изцяло подменен: през гугъла: Мировое правительство перебирается в россию
286
5
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
По време на 7 годишното си злополучно за българите управление ГЕРБ построи поръчаните от световния псевдоелит магистрали и продължи политиката на ГЕНОЦИД - финансов, здравен, социален над етническите българи.Това са "видимите резултати" на ГЕРБ !
285
3
 
12
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Никой от "политическия елит" не може да стъпи на малкия пръст на Виденов.Разстрел!Всички чакаме Радев. И на него ще е трудно както и на Тръмп, но друг път нямаме.