Доверието в политиците: Нинова трупа, Борисов губи!

Галъп сметна: Лидерката на БСП изравни бившия премиер по рейтинг
30 яну 2017 16:27,
209
Доверието в политиците: Нинова трупа, Борисов губи!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Възходът на победителите от президентските избори продължава. Румен Радев, Красимир Каракачанов, Корнелия Нинова и Веселин Марешки трупат рейтинг. В същото време доверието в лидера на ГЕРБ Бойко Борисов намалява.

Това става ясно от данните от експресен телефонен сондаж на Галъп. То е проведено на 27 и 29 януари сред 816 души в цялата страна. Изследването е възложено, финансирано и проведено от "Галъп интернешънъл".

Още по темата

Президентът Радев е безспорен водач в личните рейтинги с доверие (41,7%), показват резултатите.

Зад него се нарежда лидерът на ВМРО Красимир Каракчанов с 26,1% доверие. Данните показват, че той на практика удвоява доверието си спрямо лятото на 2016 г.

Корнелия Нинова също бележи сериозен ръст и изравнява и дори повежда леко по рейтинг пред основния си опонент Бойко Борисов. Доверие в лидерката на БСП декларират 24,9%, а в лидера на ГЕРБ 24,6%.

Според социолозите загубата в президентските избори очевидно води до негативна тенденция при Бойко Борисов и докато преди той се движеше на нива на доверие около една трета, сега е на около една четвърт.

"Галъп" анализират и забележимо присъствие на Веселин Марешки (18,4% доверие).

От агенцията анализират, че цитираните проценти на доверие са на база всички, а не само гласуващи.

“Галъп интернешънъл“ предпочита методика, в която се ползват положителни и отрицателни оценки (без неутрални). От това произтичат възможни разлики с други агенции. Важни са тенденциите във времето, а не конкретните числа и моментната подредба“, уточняват от агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички, които повтаряте "рубладжии", похвалете десницата с едно нещо, с един успех. Кажете реформаторите какво постигнаха? Да не би пък ГЕРП за два мандата да са допринесли с нещо за подобряването на живота в България? ГЕРБ унищожиха средния и дребния бизнес.
94
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много *** на ГЕРБ се навъдиха тука. Всички *** червените такива онакива... ами какво да кажем за двата мандата на ГЕРБ!? Освен Бойко да стана милиардер нещо друго случи ли се? Да случи се.... поредица от провали във външната и вътрешната политика. Провали, които са плод на некадърността на кадруващите в ГЕРБ.
93
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй нареченото "саниране" от ГЕРБ излиза по 17000лв на апартамент, като пазарната цена е около 5000лв. Една голям процент от цента (около 70%) ще го платим ние данъкоплатците. Това е най-големия грабеж на ГЕРБ и Бойко.
92
12
 
12
 
! Отговори
часовник преди 7 години
ТИК -ТАК И БАЛОНА ГЕРБ ПУК...НО СЛАБО ПУК, В БАЛОНА НЯМА ВЪЗДУХ.....26 МИЛЯРДА ЗАЕМ НЕ МОЖАХА ДА ГО НАПЪЛНЯТ....
91
6
 
11
 
! Отговори
Аго Исметь преди 7 години
До СандоТова по Алфа атака ли го казаха? Случайно да си забелязал, че ремонтират покрива, стълбището и около блока! Много ясно, че ще е по-скъпо.
90
5
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Тоткмаков": Топкмаков беше, от филма "Господин за един ден", с незабравимия Тодор Колев - има го в интернет. Който не го е гледал, струва си да отдели време за него.
89
12
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
Тъй нареченото "саниране" от ГЕРБ излиза по 17000лв на апартамент, като пазарната цена е около 5000лв. Една голям процент от цента (около 70%) ще го платим ние данъкоплатците. Това е най-големия грабеж на ГЕРБ и Бойко.
88
2
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До Анонимен дори и за там не стават---МНОГО СА ДЪРТИ И ПРОСКУБАНИ
87
5
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 127: Според теб излиза, че без да питат вашето семейство не трябва да публикуват социологически проучвания.
86
0
 
5
 
! Отговори
Тоткмаков преди 7 години
Слуги трябват на народа,не господари !!!
85
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е по-добро от ГЕРП. Да си припомним за заемът от 16 милиарда, проваленият проект Южен поток, провалената кандидатура на Ирина Бокова, допълнителен милиард за саниране в 12 без 10, как Ердоган унижи Бойко и той не реагира, президента Плевнелиев.За два мандата самостоятелно управление ГЕРП съсипаха държавата.
84
13
 
2
 
! Отговори
И, какво? преди 7 години
А къде е Христо Иванов? Само в неговата "Да, България" е надеждата за обикновения човек!
83
9
 
9
 
! Отговори
Да допълня ли ? преди 7 години
А пък твоите от Герб доокрадоха де що кво има. Някакъв коментар за т.нар. саниране ?
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички са се охранили в предните събрания и са от една категория, а уж новите лица са надебеляли покрай първите.
81
6
 
11
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 7 години
Егати кефа! Бойко издаде багажа. Представяте ли си че Бойко няма да открива и да реже ленти.Няма да се показва и да маа пръст и няма АЗ, АЗ,АЗ. Ко стана бе? Света свършва.Бах маа му.
80
1
 
12
 
! Отговори
Уморена преди 7 години
Не искам нито Нинова, нито Борисов, все едни и същи крадливи муцуни от десетилетия! Искам нови, неопетнени с комунизъм хора, млади, образовани и милеещи за обикновения българин хора. Стига с тази бедност, корупция и грабеж, с продажните и лъжливи медии. Искам да спре издевателството върху народа. И ГЕРБ и БСП да изчезват! А Галъп не лъжат- те допитванията си ги правят, като звънят на респонденти с домашни телефони, които през деня се вдигат от пенсионерите.
79
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ СЪМ ЗА ДА БЪЛГАРИЯ. НОВИ ЛИЦА ,ИНТЕЛИГЕНТНИ,УМНИ НАЧЕЛО С ХРИСТО ИВАНОВ ,КОЙТО ВЛЕЗЕ КАТО МИНИСТЪР ЗА ДА НАПРАВИ НЕЩО РАЗУМНО И КАТО ВИДЯ ,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА НАДВИЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ИНТЕРЕС НА МАФИОТСКИТЕ ПАРТИИ ОТ ГЕРБ,БСП И ДПС ПРОСТО СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА. НАРОДА ТРЯБВА ДА ПОМАГА НА ТАКИВА АМБИЦИОЗНИ ,НОВИ ЛИЦА И АЗ ЩЕ ГО НАПРАВЯ ,ЗАЩОТО НЯМАМ ДОВЕРИЕ НА ВСИЧКИ КОИТО ДО СЕГА ГРАБИХА !
78
1
 
10
 
! Отговори
u4en преди 7 години
От една седмица шеф на "ГАЛЪП" е Кольо Колев !
77
2
 
15
 
! Отговори
Стига вече! преди 7 години
Закривайте парламента да се кротне българина, че се е психирал и травмирал от европейските ценности, а и демокрацията му дойде в повече. Тва е все едно да заведеш варварин в римска баня. Върнете соца, оградете българските граници със стена и къртечници, изкарайте България от ЕС и НАТО, поискайте от руснаците да минат дунава, разстреляйте инакомислещите и малцинствата и си постройте комуно-фашистка идилийка. И да не забравите да осъществите дипломатични отношения с братска Северна Корея!
76
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Който и да отиде и да им изсипе една торба с пари на такива като Галъп, всеки ще искарат номер едно рейтинг. Работата им е да да втълпяват че за други партии освен за БСП и ГЕРБ няма смисъл да се гласува. Мазни тв охлюви.