Нинова надъхва своите: БСП започна промяната с избора на Радев!

Имало две Българии, а между тях пропаст и народът търси водачите си
238

 

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"БСП сложи началото на промяната в България с избора на  Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на Конгреса на БСП и благодари на хората за мъдростта и труда им по време на президентската кампания.

Още по темата
Нинова подчерта, че има една дума, която бележи в най-голяма степен живота ни днес – несправедливост.

"Има и друга дума, която най-често чуваме днес – промяна. Тя започна по волята на народите в света, Европа и България. Те поискаха справедливост и се обявиха против малцината, които притежават 97% от богатството в света. Те разпределят политическа власт и икономическа мощ и гледат безучастно и бездушно на мнозината, които живеят в нищета“, посочи тя.

Според нея народите са поискали, когато се вземат решения за техния живот, да бъдат участници, а не потърпевши.

"Поискаха техните водачи да им върнат достойнството – национално и човешко, и да не го продават за пари и власт“, категорична е Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

"Вие направихте тази победа възможна, вие и хилядите социалисти, които представлявате тук. Нека покажем уважение и към онези над 2 милиона българи, които ни повярваха и последваха, и да убеждаваме останалите, че ние сме промяната и че заедно можем да я доведем до край. Днес тя е задължителна!“, призова присъстващите председателят на партията.

Според нея сега живеем в две Българии, официална и паралелна, виртуална и реална.

"Илюзиите: в България корупция по високите етажи на властта няма и полагаме усилия за съдебна реформа, която ще намали битовата престъпност. Другата България - България е на първо място по корумпираност в ЕС и само за 2016 е слязла със седем места надолу“, коментира Нинова.

Тя разкритикува политиките в здравеопазването, социалната политика и образование.

По отношение на външната политика, Нинова посочи: "Правителството подкрепи споразумението с Канада и народът се възпротиви на това, защото то засяга българската икономика, убива българското земеделско производство, защото отнема суверенитета на държава.

"Две Българии, два свята, а между тях пропаст и в такава ситуация народът ни отново е изправен пред избор да определи водачите си. Народът ще реши мъдро, но днес и ние също трябва да решаваме мъдро. Ще бъдем ли ние тези водачи, ще отговорим ли на очакванията, на желанието за промяна. Ще променим ли себе си, за да покажем, че можем да променим България или ще бъдем част от политическа класа, която си заравя главата в пясъка, очаквайки бурята да премине. Този път тя няма да премине“, коментира лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
10
 
! Отговори
62-годишен преди 7 години
Я да мине в докладчето си на други точки. Тези ги знаем. Например....Как ще се бори с битовата престъпност? Всеки ден четем за бити, измамени, ограбени стари хора по села и градове.
96
11
 
5
 
! Отговори
До Посмали трольо преди 7 години
Точно защото българина не обича фурнаджийски лопати няма да гласува за Борисов и Герб! Факт!
95
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
офффф божее тая вечеее се оляяяя не свана ли че народа се одръпна от Боко тиквата и ако не беше сложил Бооко Цетка за президент ако беше сложил друг пак щеше тиквата да победи тая наистина е мнооо злее
94
2
 
1
 
! Отговори
СхемаПобеда преди 7 години
Прочети още на: dnes.bg/politika/2017/02/04/ninova-nadyhva-svoite-bsp-zapochna-promianata-s-izbora-na-radev.330940
93
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно под тежестта на санкциите жужето се смалява все повече и повече след като е опрял до помощта на най-големите български оттрепки.
92
5
 
18
 
! Отговори
istina преди 7 години
По - *** от тези са само тези които гласуват за тях.Гадно , но си е вярно.
91
5
 
12
 
! Отговори
Господинов преди 7 години
Когато Мая Манолова стана омбудсманка и успя да погледне партията си отстрани, и стана лошо, чак и се доповръща от каква помия е била част.
90
3
 
22
 
! Отговори
Посмали, трольо преди 7 години
Един и същи ***-червенушко постоянно припява тук, че имало дежурни форумисти от ГЕРБ.Може и да има гербаджии, но не е вярно, че всеки, който се възмущава от Нинова е гербер.Червеният *** повтаря това, за да внуши, че само хората от ГЕРБ са против Нинова, но това не е така. Хората масово не я одобряват, включително и част от червения електорат. Българинът не обича фурнаджийските лопати.
89
10
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
trolovete na GERB sa po dobre plateni xa xa xa
88
2
 
17
 
! Отговори
Четкарев преди 7 години
Ако Борисов дойде на власт , лесно може пак да го свалим,ако се наложи, но ако червените я завземат, този път и Доган няма да може да помогне.
87
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я вижте по-надолу няколко коментара с ясно изразени много минуси и плюсове!Троловете на Боко си ги помпат! В централата учат и хакерство!
86
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
8 минуса очаквам от 8 платени трола!....От платените получаваш плюсове. Минусите ти са безплатни.
85
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв озарен поглед , какъв патос. Тия са проклятието на българите, сигурно и манифестациите ще върнат. За съжаление мързеливите и простите се множат и гласуват за тия.
84
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !Вярно , Радев подкара на нов глас старата песен на Плевнюту колко важна била външната сигурност и партньорството. Спря да повтаря мантрата за санкциите за Русия, което ще направи и Нинова ако спечели, защото знае че няма какво да направи по въпроса.
83
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗнаещАми да! Корнето иска то да приватизира "Булгартабак" или да го приватизират някои, които ще се отблагодарят подобаващо на онази зам.-министърка, която се е преборила за техните интереси!Това според теб не е корупция. Добре, мисли си каквото искаш.Но другите хора също мислят, анализират и си правят изводите.Където пипне Корна, там става хайдушка приватизация на държавна собственост, от която Корнелия получава добър пай.
82
18
 
4
 
! Отговори
До Киро куфражиста преди 7 години
А, Кире, къде беше досега? В друг сайт ли?Колко човека вербува да гласуват за Тиквата!Надето къде е? Ей нямате време, ама сега е жътвата на троловете!
81
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуснете си канал 3 да се посмеете на родоотстъпниците.
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надеееее кога се пребоядиса !?
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво нещо е подсъзнанието?Колко души забелязаха,първото и движение преди да вдигне палеца?V.Божинката ще излезе прав!
78
3
 
19
 
! Отговори
Факт преди 7 години
На БСП се връзват само заспали пенсионери и неудачници на които все някой друг им виновен за неудачите.