Нотев – шеф на НС, Цачева – правосъден министър?

За вътрешен министър се спряга името на Калин Георгиев
Обновена: 8 апр 2017 08:06 | 8 апр 2017 07:30, Елка Василева
215
Нотев – шеф на НС, Цачева – правосъден министър?
Снимка: архив, БТА

Явор Нотев е едно от най-обсъжданите имена за председател на 44-ото Народно събрание. Юристът от "Атака" се ползва с авторитет и в другите политически сили и вече беше заместник-председател на 43-ото НС. За него е почти сигурно, че ще застане най-високо на парламентарната трибуна, пише "Стандарт".

Министерството на правосъдието най-вероятно ще остане за ГЕРБ. Досега за него като сигурна се споменаваше Екатерина Захариева, но Бойко Борисов обмислял да й предложи друг висок и отговорен пост. А правосъдието да повери на най-добрия юрист в ГЕРБ - бившата председателка на НС Цецка Цачева.

Още по темата

Отново като сигурен вицепремиер и министър на отбраната вчера се завъртя името на Красимир Каракачанов. В ГЕРБ и Патриотите продължава да се говори, че Валери Симеонов може да  поеме енергетиката.

Калин Георгиев, бивш главен секретар на МВР в първия кабинет Борисов, ще е бъдещият вътрешен министър, твърдят запознати с неофициалните преговори за състав на кабинета "Борисов" 3. Негов заместник пък щял да стане ексглавният секретар Георги Костов.

Все още преговорните екипи на ГЕРБ и Патриотите заявяват официално, че до този момент имена за министри не се обсъждат.

Правителството ще е ясно до 19 април, когато президентът свиква новия парламент, стана ясно от изявленията на Красимир Каракачанов и Владислав Горанов в почивката на преговорите. Лидерът на ГЕРБ и най-вероятен бъдещ премиер Бойко Борисов не участва в разговорите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
20
 
! Отговори
ivo преди 7 години
Patrioti, opomnete se dokato e vreme!!!!!!! Mnogo barzo zabravihte obeshtaniqta si!
131
12
 
14
 
! Отговори
Каквото и да говорим преди 7 години
времето работи за Сидеров!
130
5
 
31
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Националист означава 100% продажник. Истинските такива са извън политиката. В политиката влизат ментета, затова се пазете от тях. Не са никакви патриоти и националисти, а са сто процента фалшиви. Всичко, което пратя е имитация на национализъм и патриотизъм. Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров се посраха многократно. Няма значение дали са обединени или разделени, те са си фалшиви. Понеже всички са фалшиви и затова са се събрали в една коалиция. Ако бяха истински, ще са отделно.
129
23
 
12
 
! Отговори
Зозо-патриота преди 7 години
Всички червени *** да чуят: "САНИРАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА", а за вас глад и лабут, само от това разбирате!
128
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Нищо новоАма има тоалента хартия и банани! А при бяй Тошо немахме тоалетна хартия и банани, чакахме на опашки за тоалетна хартия и банани а сега в магазина има 20 вида тоалетна хартия!
127
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 99Ама то и Луканов беше жив ама беше до време
126
0
 
24
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Нали никой не искаше Волен Сидеров, бил луд и какво ли не, ама сега ще му смукат вувузелата. Стане ли въпрос за парички са готови с две ръце да се хванат за големите пръсти на краката. Това е българския политик, а народа спи 27 години и сънува промяната , която няма да дойде никога.
125
0
 
23
 
! Отговори
абсурдистан преди 7 години
каубойците с дънките в действие ! - " Дивия запад " нова серия .а,Пирогов ще се ремонтира от дарения "доброволни" ,ама това е от друг филм !
124
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Варна - новата столица на БГ, а Марешки - министър председател.
123
10
 
7
 
! Отговори
Ма преди 7 години
Бойко би шута на Марешки. Марешки ще му го върне.Марешки -президент!!!
122
9
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Волен премиер!
121
0
 
25
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
Надписът над НС да стане: Обединението дава лапането!
120
1
 
23
 
! Отговори
васка преди 7 години
народа не я иска за президент и депутат, той иска министър да я прави, рабфак министър,значи не се съобразява с народа, мрази значи народа.
119
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали Волен беше луд. Сега вече не е луд като стана дума за коалиция.
118
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
явор нотев е един добър избор. от 30 години го познавам и винаги е точен даже и делото да не е в негова полза. уважава противника ....
117
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марешки - министър председател!!!Литър петрол - левче :)ХОРА И АЗ НЕ ВЯРВАМ, НО ВЕЧЕ ЗАРЕЖДАМ С КЛ. КАРТА И ПЛАЩАМ ЛИТЪР ЗА ЛЕВЧЕ В НОВАТА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ В СОФИЯ.Сега, да не изтриете коментара ми?
116
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Децата на престъпниците дето ви грабят не мият чинии в чужбина като са.
115
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само един простичък *** може да разсъждава, че ако не си инжинер или икономист, значи си от утайката на обществото. В главата на ***, ако миеш чинии на запад значи си пропаднал и негоден. Дори и да миеш чинии цял живот, заплатата ти пак ще ти стига да живееш по-добре отколкото в България. Това е грозната истина. Но ако си борбен и имаш млко акъл в главата, има доста добри възможности за реализация и миенето на чинии е само временно. И аз съм мил чинии, ама ще ви кажа кой не мие чинии
114
2
 
24
 
! Отговори
Продажниците преди 7 години
Националистите пак се продадоха. Затова на следващите избори ще отидат при НДСВ и РБ. Никой няма да гласува повече за тях.
113
0
 
5
 
! Отговори
гласувач преди 7 години
До ЗозоМоже,ама стрижат наред,и гласували,и не!