ГЕРБ няма да вдига данъци, ще работи за двойни учителски заплати

Ангелкова: Приоритетите са сигурност, здравеопазване, образование
Обновена: 8 апр 2017 08:15 | 7 апр 2017 21:09, Екип на Bulgaria On Air
110
ГЕРБ няма да вдига данъци, ще работи за двойни учителски заплати
Снимка: Bulgaria ON AIR

Първата политическа сила след парламентарните избори ГЕРБ държи на своите приоритети, които обяви в кампанията си преди вота. Това са здравеопазването, образованието и гарантирането на сигурността.

В това увери бившият министър на туризма Николина Ангелкова в предаването "Денят ON AIR". Според нея трябва да се направи всичко възможно, за да се гарантира максимална сигурност на туристите.

"Изключително важно е да имаме стабилно правителство в рамките на пълен 4-годишен мандат. Преговорите вървят конструктивно и се обръща голямо внимание върху сигурността", посочи Ангелкова пред Bulgaria ON AIR.

От думите й стана ясно още, че сред приоритетите на ГЕРБ са още намаляването на административната тежест, привличането на инвестиции и икономическият ръст. Ангелкова увери, че данъците няма да бъдат вдигани и ще се работи за двойно увеличаване на заплатите на учителите. 

Бившият министър на туризма разкритикува служебното правителство, което според нея прави опит за законотворчество, което изобщо не е на мястото си.

"Наблюдаваме поредица от действия, които могат да бъдат свързани изцяло с това да се нарушава държавният интерес. Не може зад вратичката служебен кабинет да решава определени теми", отбеляза Ангелкова и настоя, че не трябва да се извършват действия, които водят до загуба на европейски средства.

"Изключително много ме притесни заповедта за неохраняемите плажове. Прочетох, че някои от плажовете, при които има проведена процедура, са обявени за неохраняеми", посочи тя и даде пример с централния плаж в Поморие. 

На въпрос късно ли е да бъде спасен летният сезон, Ангелкова отговори:

"Всеки ден забавяне е ключов, туристите идват. Публичен ресурс не се дава просто така. Обявява се обществена поръчка, която допълнително забавя".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента на двама работещи се пада по един държавен служител. По-лошото е, че работещите получават по 500-600 лв заплати максимум, много рядко повече, а търтеите на държавната хранилка - двойно. От къде пари за заплати на държавните служители? Май пак ще трябва да теглим милиарди заеми. 800 000 държавни служители х 1000 лв х 12 месеца=9, 6 млрд лв на година само за заплати на търтеите. Очаквам в най-скоро време да си гласуват нов заем - поне5 млдр.евро/год. са нужни за заплати на чиновниците.
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със стари к***и нов бардак прави ли се?Елементарно мислене нямат тези.Трябват драстични промени. Като за начало да се промени методът на финансиране и начина, по който се назначават директорите.Второ, нека заплатите се вдигнат повече от двойно, но тогава учителите да стоят по 8 часа в училище и, ако някой ученик има затруднения с усвояването на материала, да го привикват след часовете и да работят индивидуално с него.
84
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 7 години
До аз: САМО УЧИТЕЛИ И ЛЪЖОВНИ ПЕНСИОНЕРИ ,СТАНАЛИ ТАКИВА БЕЗ ДА РАБОТЯТ НИТО ДЕН , ПОРАДИ ТОВА ,ЧЕ СЛЕД 1989 Г. СЕДЕСАРИТЕ ИМ ДАДОХА ПЕНСИИ ,ЗА ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА С МАЛКО ,НО ЗАВИНАГИ. СЕГА ТОЧНО НА ТЕЗИ ПЕНСИОНЕРИ ПОСТОЯННО ВДИГАТ ПЕНСИИТЕ И ИМ ДАВАТ НАДБАВКИ. НА РА БОТИЛИТЕ ПО 45 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ , ЕДИН ГОЛ К.Р.
83
0
 
2
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 7 години
ГЕРБ НЯМА ДА ВДИГА ДАНЪЦИ , НО КМЕТОВЕТЕ ИМ И ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТИ ,ВЕЧЕ ГИ ВДИГНАХА. ОЩЕ НЕ Е РЕШЕНО ДАЛИ ЩЕ ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ГАЗТА И ЦЕНИТЕ НА ХЛЯБ И ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ СКОЧИХА. КМЕТСКИТЕ АДМИНИСТРАЦИИ СИ СТОЯТ ПО БЮРАТА И СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ ,НЯМА НИКАКВИ ПРОВЕРКИ ПО МАГАЗИНИТЕ. ИЛИ , И ТОВА Е В РЕЗУЛТАТ НА РАБОТАТА НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО. ЩЕ ИМА ДА СЕ ОПРАВДАВАТ С ТОВА ДО СЛЕДВАЩОТО БЯГСТВО НА ВОЖДА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО.
82
0
 
0
 
! Отговори
Trud преди 7 години
Zasto bg trudov ministar ne dava otcheti v mediite kakvo rabotiat zvenata po kmetstva?!Kak, kade i kolko sa razpredelenite prihodi i razhodi?! Kakva chast polzvat slujitelite v agenciite, kakva chast polzvat nujdaestite se bg grajdani, kakva chast investirat kak i za kakvo?!
81
0
 
1
 
! Отговори
с повишено внимание преди 7 години
към туристите от РФ- да не ни залеят узбеки, казахстанци и други "стан, които с а терористи: да има ПОДРОБЕН Контрол и вземане на ОТПЕЧАТЪЦИ, както прави Русия при влизане на чужденци във връзка с терор. опасност.Самият Путин заявява опасността; ако стане нещо в България- пак ще са НЕПРИЧЕМ, ние ще сме виновни.
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И едното и другото е лъжа . Няма да пием по едно двойно уиски в центъра на София , а ще увеличаваме заплатите на учителите . Данъците , цените , приходите . А бе , живейте си във вашата пещера и не пречете на другите да живеят .
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ както винаги ще работят за себе си. Разбира се, ако ги оставим. Мисля, обаче това ще краят на *** фирмата.
78
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ няма да вдига данъци, ще работи за двойни учителски заплатиДа бе, да... и един мармот завива шоколадите със станиол...Те сега нека пак да изтеглят един заем за 45 милиарда, без да кажат за какво го теглят и цялото население ще изплаща заема до 3000-та година.Будалкат хората по системата "Не ме гледай какво върша, слуша ме какво ти говоря"
77
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Кога мина една година, пак ли е 1-ви Април?
76
0
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 години
От ГЕРБ ще вдигат само такси и цени. Няма да са данъци.
75
0
 
15
 
! Отговори
??? преди 7 години
А до сега защо не направиха нищо за здравеопазване, сигурност и образование? Две правителства на ГЕРБ имаше. По време на тяхното управление процъфтяха телефонните измами, убийствата по селата на възрастни хора, пияни, дрогирани и без книжки шофьори си правеха каквото искат по пътищата, започнаха да променят историята на България в учебниците ,а дисциплината в училащата стана кошмарна. Здравеопзването беше и е само за тези, които имат много пари.Същите министри ли ще променят нещо?
74
0
 
5
 
! Отговори
dora преди 7 години
Za oshte edin mandat Goranov shte postroi oshte edin palat za 4 miliona.. Da mu halal....
73
0
 
3
 
! Отговори
ivo преди 7 години
Rodinata ni otnovo e napadnata ot gerbavi KALINKI,a patriotiie sviha znamenata i duma ne obelvat. Zabraviha za milite si roditeli,no naroda nqma da zabravi sled-izbornata im amneziq......
72
2
 
9
 
! Отговори
Shark преди 7 години
И какво ме греят мен учителските заплати?? А другите!! Из-рУди
71
3
 
13
 
! Отговори
аз преди 7 години
САМО УЧИТЕЛИ ЛИ ИМА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ?!
70
0
 
17
 
! Отговори
1234 преди 7 години
целта е беден народ и наши и вши фирми да цоцат от европрограми и като дойде време за избори бедното стадо най лесно се лъже с повишаване на доходи , пенсии двойни учителски заплати и други подобни
69
2
 
14
 
! Отговори
Малкия Скромен Иван преди 7 години
До Просто мисляНаистина ще стане много забавно след някоя и друга година. Даже и със два бона заплата няма да могат да се намерят учители. И разликата е в това че ако индийски и китайски лекари, инженери, програмисти и механизатори могат да дойдат тук да работят(ако искат), то няма как учител по БЕЛ да е имигрант от Сирия, Индия, Китай или Конго.
68
3
 
19
 
! Отговори
Просто мисля преди 7 години
Учителят в БГ е яко принизен, сринат от безсмислена документация и унижаван ежедневно от вулгарни чалгаджийчета и наглите им родители. Заплатите са трагични за отговорността и стреса, на който са подложени. От коментарите ясно се вижда, че българинът не заслужава и половин учител.. И това ще се случи.. изчакайте още някоя друга годинка..
67
1
 
20
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Не виждам приоритет за повишаване на мин. раб. заплата и мин.пенсия.Точно за това ГЕРБ загуби много от привържениците си.Има ли сила която да накара бизнеса да плаща повече, за сметка на печалбата си?На запад печалба от 5% се счита за добра.У нас печалба от 100% се смята за провал и почва реването...