ГЕРБ не отстъпват: Образованието и финансите при тях

Цветанов се надява на силно и единно мнозинство в НС
Обновена: 23 апр 2017 19:43 | 23 апр 2017 19:31,
101
ГЕРБ не отстъпват: Образованието и финансите при тях
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ няма да отстъпи от министерския пост в образованието, това беше основен акцент в предизборната ни кампанията. Смятам, че основният министерски пост, който също трябва да бъде за ГЕРБ, е финансовият, защото е много важно каква ще бъде приходната част на бюджета и как се управляват финансите на държавата. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията пред Нова тв.

Още по темата
"Преговорите вървят много продуктивно, резултатът, който имаме от изборите, ни дава едно спокойствие, че имаме мнозинство от двете политически формации", посочи той. 

На въпрос дали вече са се разбрали за постовете Цветан Цветанов коментира, че още не са разговаряли по тази тема, а в момента се подготвя финализирането на коалиционното споразумение, което следващата седмица ще бъде подписано. 

"Казах за министерствата, които със сигурност няма да се дадат. За всяко едно министерство, разбира се, ще се водят разговори и ще има екип, с който ще бъде подкрепено", обясни той. 

Относно това, че Бойко Борисов е номиниран за министър-председател Цветанов коментира, че са приложили европейската практика и е посочен лидерът на партията. 

"Не смятам, че това трябва да е тема, която да разделя, това беше просто едно условие. Валери Симеонов не приемаше, че подадохме оставка", добави още той.

"Имаме необходимост от силно парламентарно мнозинство, което трябва да бъде единно", заяви зам.-председателят на ГЕРБ. Според него не трябва винаги да разглеждаш личното си присъствие в политиката през определен пост, а да се съобразиш с това, което е най-добро за държавата и за стабилността. 

Цветан Цветанов каза още, че всеки с политически опит знае, че трябва да си готов на политически компромиси, но важното е да не се променя начинът, по който се води страната и допълни, че от ГЕРБ са заложили на това България да не се отклонява от евроатлантическите си ценности.

По повод думите на Корнелия Нинова, че са направени прекалено много компромиси в името на властта, Цветан Цветанов поясни, че компромисите са в името на държавата, на стабилността. Той заяви също така, че през 2013 г. БСП, ДСП и АТАКА са се обединили само, за да унищожат и да дискредитират ГЕРБ. 

По повод срещата между главният прокурор Сотир Цацаров и Сашо Дончев, с посредничеството на Георги Гергов от БСП, той заяви, че в партията имат огромен проблем и че самият факт, че по този начин си решават партийните проблеми означава, че те винаги са участвали и са генерирали съответни задкулисни игри, които под една или друга форма са били в публичното пространство и са били част от тази паралелна държава, за която Корнелия Нинова постоянно говори. 

"Когато Корнелия Нинова ни обвинява по този начин, нека да кажем как стана тя председател, с компромисите, които направи и получи пълната подкрепа точно на Георги Гергов", посочи Цветан Цветанов. Според него без подкрепата му Нинова надали е щяла да бъде председател на БСП. 

Сериозно присъствие на жени ще има в кабинета "Борисов 3", заяви Цветанов и каза, че ГЕРБ не наказа Цецка Цачева за президентските избори. 

"Цецка Цачева беше един достоен и много добър председател на 41 и 43 парламент", подчерта още Цветан Цветанов. 

Той заяви, че в момента за него важното е да се концентрират върху един четиригодишен мандат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
13
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До Да очаквамеКато избирате небългари
25
1
 
8
 
! Отговори
Образованието преди 7 години
на необразованите не се признава в чужбина, като не отстъпват - нови избори
24
1
 
27
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Абсолютни клоуни, подиграващи се с народа за пореден път, и не последен естествено.Някой вярва ли им? За освояване на финансите нямат равни, просто перфектни.За образование кръгла 0,....
23
19
 
7
 
! Отговори
Оптимист преди 7 години
Спокойно, политиците и от двете страни са опитни, достатъчно мъдри и патриотично настроени.Така че ще има силно правителство, ще се стабилизира страната, ще продължат строежите, покачването на доходите и стабилната ни предвидима външна политика. Ще продължи също така енергийната диверсификация и де-олигархация, засилването на армията, ще се довърши инфраструктурния пръстен.Защото такава беше волята на народа, изразена миналия месец.
22
1
 
27
 
! Отговори
Да очакваме преди 7 години
И какво ще правят още със съсипването на образованието? Махнаха Паисий, махнаха турското робство, махнаха Вазов, махнаха вече всичко българско от образованието. Какво още ще махат? Остава да обявят в учебниците, че не сме българи. Друго не остана. Значи това да очакваме.
21
21
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
МФ трябва да бъде на ГЕРБ и финансов министър да е Владислав Горанов. Само при него добра пенсия ще получава този, който е работил дълги години и се е осигурявал в пълен размер.
20
4
 
31
 
! Отговори
Нострадамус : преди 7 години
Третият опит за премиер на Бойко Борисов ще завърши още по-злополучно от предишните два !Хора, не се надявайте нещо да се подобри. Ще останете силно разочаровани.Пенсиите няма да ги вдигнат съществено, както лъжеха преди изборите. Доходите ще си останат най-ниските в Европа.Ще продължат да правят магистрали и да санират блокове, защото от двете се краде най-много.Новото ще е добре забравено старо.А, именно ще се завърне милиционерщината на Цветанов !Ще я оправдаят с ромите ...
19
2
 
2
 
! Отговори
Четох в една преди 7 години
Макорана водил пред лопатен с 5%.
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И от къде ги вади да ги раздава тоя ***? Нали нас ни краде и ги раздава на кой му падне. А най-много на себе си. Там нема експерти, нема глупости. Той е едноличен собственик на държавата. Нещастен народ, глупав колкото си иска.
17
1
 
32
 
! Отговори
Пфф преди 7 години
Образпвание?! Пожарникар и физкултурник - пълна гавра
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес бг, няма ли да спрете най-накрая по десет пъти на ден, включително и в неделя, да ни напомняте, че загубихме изборите и инвестираните в тях средства?Нарочно ли го правите?
15
1
 
24
 
! Отговори
Бат Мон преди 7 години
Фарс-ГЕРБ и образование?Изплува комплекса на недоучилия но издигнал се мутраген, който на всяка цена иска да докаже че е умен.Нали през управленията на ГЕРБ българското учителство бе подложено на геноцид, прогонване,изчезване.За мин.на финансите е ясно-доказани специалисти са по далавери,имат необходимия "финансов"опит.
14
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко дава пари на народа.Бойко взема кредит от банките.Банките ще си вземат парите от народа.защото народа е прооооссс
13
1
 
8
 
! Отговори
ЦОНЬО преди 7 години
До Aнонименкой че плаща
12
19
 
3
 
! Отговори
Човек от народа преди 7 години
Много ясно, че финансите трябва да са за ГЕРБ! Бойко Борисов даде два пъти пари на пенсионерите, сега още пивече ще им даде. Дава и на учителите, и на полицаите. Освен това, косвено, чрез държавните поръчки, Бойко Борисов дава пари и на фирмите, оттам и на работниците в тях.На практика, Бойко Борисов дава пари на всички българи! Точно за това хората го обичат и гласуват за него. Ясно е, че такъв човек най-добре ще се грижи за финансовото министерство!
11
1
 
13
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
хах и сега Цецка къде, министърка....ей там ще и пасне стола...
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Финанси и образование. А останалите? Енергетиката, земеделието, министерството на магистралите? Или те не се коментират? Аааааа? Ами ако някой ... Неособено, да не кажа льохман ни е външен министър с льохмански екип? Или това не е важно? Не давали образованието. Е, не го дават, шото българчетата са малко. Ще образУваме ... Ч.ветА
9
15
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Моля ви не споменавайте за финанси, че кака *** се изнервя...
8
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб и образование!?
7
5
 
31
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България Да пратим измамниците където им е мястото! 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ!