Борисов погва джигитите: Загиват за година по 1000 души на пътя!

Бясно каращи мотористи изпреварили и неговата кола, разказа премиерът
Обновена: 18 май 2017 07:32 | 18 май 2017 07:10,
136
Борисов погва джигитите: Загиват за година по 1000 души на пътя!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Правителството започва война срещу катастрофите и жертвите на пътя, искам да призова в нея да се включи цялото общество. За това призова премиерът Бойко Борисов преди да открие годишния бал на КРИБ, пише "24 часа".

Това е част мерките за справянето с демографската криза, както е и днешното решение на Министерски съвет за безлимитното финансиране на инвитро процедури.

Още по темата

"Всяка година по пътищата загиват близо 1000 човека, това трябва да се спре и правителството ще направи всичко необходимо за подобряване на инфраструктурата, средства няма да се пестят", каза още Борисов.

И допълни, че докато идвал за бала на КРИБ колата му била изпреварена от бясно каращи мотористи. Поръчал съм да ги издирят кои са, но те нямаха номера, така че не знам дали ще стане, каза премиерът.

Борисов допълни, че не трябва да има никакви компромиси към нарушителите на правилата за движение по пътищата и че обществото също не трябва да проявява търпимост към тях.

Премиерът коментира и скандала със зам.-министър Павел Тенев. Запитан дали и вицепремиерът Валери Симеонов трябва да подаде оставка, Борисов отговор защо никой не е поискал оставката на Корнелия Нинова, когато е потупала Крум Зарков по рамото след шегата му в тв студио, че до преди малко обсъждал с ченгета кой дядо още да измъчват.

Явно визираше с тази шега моя дядо, допълни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
CB преди 6 години
До АнонименКолега не, че нещо ама не сме Швейцария. Данък можност на какво ще плащаш при новите автомобили??!! Вече от 3-4 цилиндрови 1,2 - 1,5 см3 вадят на 150 к.с. смяташ ли че това е безопасно особено на извънградски път??? Все едно да яхнеш миксера на мама и да викаш повече от 30км няма вдигате, несериозно е .....
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милиционерът винаги си остава милиционер!
44
3
 
11
 
! Отговори
българина преди 6 години
Аз викам да забраним колите и само с коне и магарета но пък тогава при тях ще се повиши смъртността, ще ги глобяват за минимална скорост и ше *** от зор. Тези изказваниянса като онази министърка на сфетофара.сега мотористи... Утре ще е мухи и жаби, обаче нищо не казва за унищожаващите ифраструктура турски тирове и грабещи ман ли, защо не ги вижда, явно са невидими???
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко кога ше пуснеш всите тунели на Хемуса
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ден пети от умрял писмо
41
0
 
29
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Докато Баце беше главен секретар един познат имаше случка след като му изпревари котрежа. На входа на София го закопчаха и му писаха акт за превишена скорост, базиран цитирам "на преценката за скорост на Б.Б." Акта си падна в съда, но извода е, че никой не може да е по-бърз от Баце :)
40
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам да се въведе сериозен данък мощност за всички коли над 150 коня и мотори над 20 коня. При нашите пътища и съзнание това е най-доброто. Не може да има оправдание за карането по пътищата на коли и мотори, предназначени само за състезания на специални писти. Подобен данък е наречен в някои страни данък лукс. Хората, каращи мощни и скъпи МПС често се смятат за безсмъртни и недосегаеми от закона.В Русия за груби нарушения съда може да конфискува МПС на нарушителя.
39
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най дългия тунел в света между швейцария и италия беше построен за да се спестят 40 мин! Защото път имаше и от преди а кога ще направиш хемус за да се спестят 3ч. Хемус струва 10 пъти по малко от този тунел? За нищо не ставаш.... Сами си го избрахте за трети път
38
3
 
23
 
! Отговори
ТАКА Е ПРИ ГЕРБ преди 6 години
Дори Северна Корея има вече скоростни влакове, а нашите карат както при барон Хирш.Така е при Московски.
37
1
 
19
 
! Отговори
странно преди 6 години
По пътищата е касапница и хаос но в КАТ и полицията всички си стоят,няма наказани и уволнени,а по смисъла на закона те са отговорни за ставащото по пътищата.
36
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си припомним как при мандата Боко 1, край Плевен МУТРИ ОТ КОРТЕЖА НА БОРИСОВ ИЗБУТАХА КОЛАТА НА 26 - ГОДИШНО МОМИЧЕ ИЗВЪН ПЪТЯ, И СЛЕД ТОВА БЛЪСКАХА ПО КАПАКА Й! Та, как най-големия джигит на пътя ще бори другите джигити
35
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А КОРТЕЖЪТ НА БОРИСОВ КАРА СЪС 150 КМ В ЧАС В НАСЕЛЕНИ МЕСТА.
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаринаЛипсата на култура и толерантност на пътя е проблема. Простотията човешка, комплексарщина и избиването на комплекси с високи скорости и арогантно поведение това е проблема. Само че не виждам как ще се реши, като нямаме нито действаща съдебна система, нито контролни органи, нито възпитани и образовани по отношение на правилата хора. Наказания не се налагат, глобите не се събират, джунгла и анархия пълна от всякъде, не държава, а територия ...
33
4
 
26
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Популизъм,Бацко,популизъм е твоето !!! Не ти пука-само кражбите те интересуват....
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бяха направили Хемус, щеше да има по-малко жертви. А не само да си правят пиар и да обещават магистрала, а да наливат парите за безумни обществени поръчки и за санирания, за да си хранят така бъдещи електорат.
31
5
 
4
 
! Отговори
МАТ'РЯЛ НЕ Е НА преди 6 години
АМА В ГЕРМАНИЯ! ТУК ПРИ 1000 ЖЕРТВИ НА ПЪТЯ ВСЯКА ГОДИНА ДА СЕ УВЕЛИЧАВА СКОРОСТТА, А ТОВА Е ПО ВРЕМЕ НА БОКО -1 2012 Г. Е ВСЕ ЕДНО ДА ГАСИШ ПОЖАР С БЕНЗИН. А КОЛКОТО ДА СЪЗНАНИЕТО, НЕ ВИЖДАМ АНАЛОГ НА Б.Б. С АНГЕЛА МЕРКЕЛ., НА ЛОШИЯ МАТ'РЯЛ / ПО ДУМИТЕ НА СЪЩИЯ ТОЗИ БОКО/С НЕМСКАТА НАЦИЯ.
30
2
 
17
 
! Отговори
българина преди 6 години
На запад от нас за 8 часа с влак ще минеш през цяла германия и половин европа а не софия варна. Има влакове за тировете транзит а да мачкат асфалта и газят хората ибда правят задръствания. Транспорта в България е принизен до 1950г! 4 г ремонтирате 4 тунела на хемус, а теббяха построенибза 10! Е за това хората карат бързо, защото няма друг начин. Дали сте на две турски фирми да возят из страната с30г автобуси, бавни, мръсни и тесни, е за това се карат колите, защото няма алтернатива няма и бдж
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааа, Бибитко ходил на бала на СКРУЧ, да потанцуват по повод увеличението на минималната заплата!
28
5
 
11
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Г-н Борисов нещо се е пообъркал! КОЙ НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА В ЕВРОПА С МАКСИМАЛНО РАЗРЕШЕНА СКОРОСТ ПО МАГИСТРАЛИТЕ ОТ 140 КМ/Ч ? Ти му разреши на *** 140, той кара с 240 км/ч. Хубава скорост - отлита направо при св.Петър ! И друго интересно - ЗАЩО Е НЕОБХОДИМО ЛИЧНО ПРЕМИЕРА ДА КОНСТАТИРА НЕРЕДНОСТИ, ОТ КОИТО НАРОДА ПЛАЧЕ И СТЕНЕ С ГОДИНИ, ЧЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ "НЯКАКВИ МЕРКИ" ? До кога все ще чакаме "генералски инспекции"? Кой получава заплата за" нищоправене " и до кога ?
27
4
 
22
 
! Отговори
Българина преди 6 години
В германия произвеждат и карат най мощните коли и единствени нямат ограничения на скоростта на магистралите, обаче са и на последно място по загинали как става това?очевидно не е в скоростта, а тук знак 60 екато тревата, навсякъде и са безмислени. Защо пускате транзитните тирове а не ги прекарвате с влакове като ЦЯЛА европа? Защо няма влакове вдихащи 200 а се налага да се кара с кола така защото софия варна с влак е 8ч!!!!