Руският посланик за драмата с азбуката: Наш общ празник!

Русия винаги е и ще бъде с България, каза още той
Обновена: 25 май 2017 14:09 | 25 май 2017 13:37, Веселина Йорданова
256
Руският посланик за драмата с азбуката: Наш общ празник!
Снимка: Dnes.bg

Русия винаги е и ще бъде с България, и в този случай също. Така руският посланик у нас Анатолий Макаров коментира пред журналисти темата за произхода на кирилицата.

Още по темата
Макаров се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, като двамата разговаряха около час. От думите на дипломата стана ясно, че премиерът е повдигнал въпроса за изказването на руския президент Владимир Путин вчера, че кирилицата е дошла "от македонската земя".

След разговора с Борисов посланикът каза, че Денят на славянската писменост 24 май е "наш общ празник", като се празнува и в Русия.

"Вчера участвах във всички ваши празнични мероприятия", посочи дипломатът.

"Ще направим всичко нашите отношения да са добри и ще се стремим към това", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
38
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Ваш празник не е. Празник е на Българската азбука. Славяните я ползват. Ако щат да празнуват.
130
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руския президент на срещата си с македонския си колега каза следното ;-Да не забравяме,че азбуката на която пишем и четем тук в Русия и при вас в Македония е тръгнала от днешните земи на Македония..Ха да питам кое от това казано не е вярно.Кирилицата се разпространява точно от Охридската книжовна школа,а тя се намира днес на територията на Македония. Пак питам кое не е вярно в изказването на Путин,или май целия този шум срещу Путин е нашенските управници да натрупат точки пред шефовете им в сащ
129
11
 
40
 
! Отговори
До 125 преди 6 години
Аз пък вчера седях на една маса с един американец и той се изказа неласкаво за България и Гърция и каза че имало много корупция.Беще ми неудобно да го слушам.Еми да си ходи в Англия да си прави бизнеса и в други развити държави,къв го дири тука!Да не съм го викал?Ай сиктир!
128
3
 
41
 
! Отговори
друг емигрант преди 6 години
Другарчетата и ,,наши братя"......не разбраха, че не могат да върнат часовника назад.......Алла Пугачова прееееееееееееееееееееееееееди много време им го каза чрез песента си.........Ама на чугунени глави, родени от революцията......акаво ли можеш да им докажеш. Наистина Ленин е измислил азбуката, но ....на ....неграмотността.
127
5
 
41
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Трябваш ли да се стига дотам? Този глупав политически ход на Путин, наля вода в мелницата на Борисов и му придава стойност, която той няма. Не е достатъчна тази декларация, Русия трябва да обяви 24 май за ден на Българската писменост и култура, а посланиците им да четат, както поляците и заедно с нас, българските произведения. Нека заедно всички, на този ден прочетем и изречем Словото на Духa!
126
5
 
43
 
! Отговори
кво стаа преди 6 години
А бе Путин нещо се е перепутал. Славянската азбука е съставена от тов. Ленин и е усъвършенствана от тов. Сталин!
125
15
 
59
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
124
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Македония небългари са само албанците,а в Украйна неруснаци са само 4-5 милиона хохли в Западна Украйна.И българите в Бесарабия разбира се
123
7
 
61
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Вчера седях с една рускиня на една маса , която ми беше неудобно да слушам . Изказа се много лошо за България и Казахстан , .....и аз в крайна сметка не разбрах защо е дошла да живее тука .... Ами да си ходи в Русия ... Видетели разширявала си бизнеса с офиси в България ... Ами що не го разшири в някоя развита държава ?! П.*т*к*
122
2
 
36
 
! Отговори
чапаев преди 6 години
я, и Аннка била тука! убави картечарки, викаше тодор от правец!
121
2
 
34
 
! Отговори
доста пуста си е преди 6 години
била. Специално Мизия. От Атила до Аспарух яко клане. Нон стоп. Това хуни, германи, славяни, авари, българи още от началото на 5ти век. Готите за малко променят положението. Основават си собстврнна държава. Че и с писменност готска. Но после се изтеглят към Италия. А Аспарух 10 г. опустошава Мизия преди да я направи част от БългарияИ после веднага разхвърля малобройното местно население по планините та равното да е за българитеИ те така
120
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен118 Признахме я,за да я спасим от руските империалисти и сръбските сепаратисти и националшовинисти.
119
9
 
39
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 6 години
Сега....чакам....ама какво ли чакам ?...... Нашия БГ президент незавършен болшевик, заради нашата си демокрация по нашенски....да се изкаже......................Едва ли.... Този полукомунист-полусоциалист... ще се прави на ,,гърмян" ЗАЕК.Няма да гъкне пред Путин. Страхливец и .......Абе не знам.....русначето... ни унижава, както си го пише по -техните учебници....Добре, че Ватикана държи ключето.....Нищо, че са католици.
118
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гюнтер111 Невежите нямат право да коментират историята.България е най-старата православна,славянска страна в света.Православна страна,с независима църква в 9 век,страната ни е най-старата в Европа,след Византия.Тогава Русия и Сърбия още не са били на катрата,като държави,а Македония е била българска област.Не гледай фейк документални филми и не чети лъжлива история.
117
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кирилицата е дошла от Македонската земя точно толкова колкото и Освобождението от турско е дошло от Украинската земя-оттам са дошли войските,там са мобилизирани,там са освещавани знамената!И в двете твърдения има колкото и истина толкова и не.Но!Путин не е казал че македонците са дали азбуката,а само е казал-от тази земя!Не е отрекъл че тя е била българска.И той и Георги Иванов знаят че македонците са българи и не съм чул да оспорват този факт.
116
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами Костов, Жeлев и седесарите признаха Македония и македонския език. Путин не бърка.
115
5
 
42
 
! Отговори
един там преди 6 години
Целта пък им е да разбуни духовете в България и сред българите! Не може да плюем постоянно спрямо дадена дръжава и в същото време да очакваш същата тази държава и по-точно нейни представители, да се отнасят с уважение към нас!
114
5
 
36
 
! Отговори
св Ленин преди 6 години
Коминтерна продължава с пъкленото си дело за радост на Ватикана. за повече историчарска автентичност Путин и македоноидът да се поклонят пред зикурата на Вожда "Религията - опиум за народите" навръх Възнесение Господне
113
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде са розите, не ги виждам! Казано е: "*** си с рози накичи, насраното да не личи!"
112
4
 
37
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Византия не е изчезнала и все още съществува но е ислямска.