Кой източи КТБ? Кой я фалира? Стенограмата – мълчи!

Няма и яснота кой е поискал банките у нас да въведат "ваканция"
12 юни 2017 08:07,
75
Кой източи КТБ? Кой я фалира? Стенограмата – мълчи!
Снимка: архив, Булфото

"Разсекретената стенограма не разкрива какво се случи с КТБ, но показа симптоматични проблеми в поведението на най-високопоставените лица в държавата", коментира пред "Фокус" политологът проф. Александър Маринов.

Според него от документа ясно се вижда, че органите, които управляват държавата, не разполагат с необходимата информация, която би трябвало да имат по закон.

Още по темата

По думите му при подобно скриване или изкривяване на информацията, за което все някой носи отговорност, е много трудно да се разчита, че ще бъдат взети правилни решения.

Според Маринов дори да излезе и втората стенограма, за която се твърди, че има по-конкретни и интересни неща, проблемът е, че продължаваме официално да не знаем нищо за това как и защо е била фалирана КТБ, кой е поискал банкова ваканция.

А причината за това, по думите му, е, че по върха на българската държава има хора и групи, които са били пряко заинтересовани и са взели пряко участие в разрушаването на банката.

"Стенограмата за КТБ затвърждава мнението ни за това, че голяма част от нашия политически елит в кризисни ситуации действа неадекватно", смята и социологът Юрий Асланов.

Според него националната сигурност е била застрашена от неадекватните действия на представителите на институциите към онзи момент с ликвидирането на КТБ.

"Очевидно КСНС не е имал капацитет да реши този въпрос и кризата продължи да се развива и след това. В крайна сметка се стигна до ощетяване на държавата с около 4 млрд. лв.", посочи Асланов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие чакате някой да ви каже кой фалирал банката.А дали това което ще ви кажат е истина е друг въпрос.Умния човек знае кой е а простия него интересува.Айде останете си здраве.
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От десет години пиша ,че политическата шайка се правят на милионери със нашите пари,строиха селища,купуваха предприятия,финансираха футболни отбори,крадоха за вили и коли,раздаваха заеми ,ами то не е бездънна яма,има един край.Борисов набута парите на държавата в КТБ и лично със Ц Цветанов награждаваха Цветан Василев за банкер на годината,после технично си подаде оставката за да може банката да изгърми при Орешарски
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама Вие наистина ли мислехте,че ще Ви кажем !!! Наивници ! А иначе я фалираха двамата дебели...
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой твърди че не се знае кой фалира КТБ? Който чете стенограмата между редовете му става ясно че на всички присъстващи всичко е ясно относно КТБ, за това не се коментираше нищо, а само оставката на кабинета. Той е в основата на стенограмата. Не можейки да преглътнат оставката и загубата на изборите някои предизвикаха фалита на банката и имаха готовност да сринат цялата банкова система. това именно разбра Орешарски и се съгласи да подаде оставка. Кокала е сладко нещо дори да имаш милиони...
16
3
 
19
 
! Отговори
Леонардо преди 6 години
"Проблемите" с банката започнаха, когато Василев и оня свин.ьо от ДПС си сритаха калпаците. Но основен виновник за случилото се е Василев, който чрез КТБ финансира целия си бизнес и така несъмнено е отклонил много пари. Той е плащал на БНБ и КФН, за да пишат прекрасни доклади за състоянието на банката, а всъщност съзнателно я е довел до фалит. Иначе милиардите още щяха да са там, но ги няма. Заговорът не е за унищожаването на КТБ, а в това, че тя изкуствено е поддържана жива и е липсвал надзор.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой остави акото? Това е въпросът!
14
1
 
22
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Как кой....Винету и компанията от герб хищруците фалираха КТБ с една динствена цел да свалят Орешарски от управлението..какво има да се чудите още
13
0
 
13
 
! Отговори
Един от стадото преди 6 години
Тия дето мълчат те са се облажили
12
1
 
31
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
По скоро си задайте въпроса в каква държава живеем ?С лекота се фалират банки и после тишина ....Това е страшното,защото дори и в Дивия Запад, след банков обир рано или късно след залавянето им ,престъпниците са били обесвани от шерифа,имало е някаква справедливост сред праха и пустошта ...В България се оказва че беззаконието е в такива огромни размери че даже не може и да бъде описано...
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям цирк фалира една от големите банки и никой не знае КОЙ е виновен Всички плюят Цв.Василев ,мдааа ,интересно е обаче кои други са били на софрата и са лапали парички ,нема начин правителството ,негово величество Б.Б.Тиквунски и ръководството на БНБ да не са в час
10
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не си зададете въпроса :Кой създаде КТБ, с какви пари?Ше си отговорите лесно, къде отлетяха откраднатите пари!На североизток.
9
1
 
23
 
! Отговори
фиро преди 6 години
Стига смешки, България е 5 милиона народ, знае е се всичко за всички.КТБ беше финансова пирамида на политици (да не ги изреждам...), в един момент Шиши и Компания видяха че прекалиха, балона ще гърми и решиха да си дръпнат "доброволно" от Цветан Василев най-ценните активи (Виваком, НУРТС...). Той се усети каква му е съдбата и дръпна към Виена-Белград.ДАНС с качулатите, Прокуратурата и Прас-Прес направиха няколко пищни "ювелирни" операции по хващане на банкери и народа се юрна да тегли пари.
8
0
 
18
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
ощетили били държавата, а аз мислех че банките са частни ... е, ами докато фалита на банка ощетява държавата, мераклии да я фалират все ще се намерят, не го мислете кой и що.
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето тези са ограбили банката, Тиквара, Цацата, Цецо Цървула, Плевнята, Искров, те са решавали в тесен кръг на кого ще върнат пари и на кого не.
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да не се знае, Влади Финансистчето е предложил! Защо се правят, че не знаят?
5
0
 
32
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 6 години
Ако имаше държава, ако имаше читава и непоръчкова прокуратура, ако съдиите не бяха корумпирани и продажни, два месеца щяха да са достатъчни, за да бъдат "командировани" в Белене, тези, които бастисаха и КТБ, и държава, и всичко.
4
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парите на КТБ отлетяха към Москва, там където преди 70 год замина и от краднатото злато на БНБ!
3
3
 
35
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Българина е овча душа.Утре и да фалират всички банки,народа пак ще си трае.Не разбрахте ли без революция няма да се получат нещата.На всички пълнички депутатчета в парламента не им дреме за хората.Те НЯМАТ СТРАХ от хората и в това е проблема.Един път само да нахлуят масите в народното събрание и всичко ще си кажат и в затвора ще има хора ...това е ..с мир нищо не се постига ..запомнете !
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой който е на власт, той я е фалирал. Неудобно им е да кажат кои са. Не можело да намерят парите. Не искат, това да не са 20 лв. Чакат сега да се замаже положението и тогава ще научим истината. А Василев го държат другаде да не пропее. Той и сам няма да пропее да не е луд. А целия народ ще плаща заради глупостите които вършат. Сега щяхме да имаме АЕЦ, газопровод и тн.Пък ние плащаме и ги нямаме
1
13
 
15
 
! Отговори
Въпрос? преди 6 години
При чие правителство фалира КТБ?