Президентски обстрел: Ненчев и Цветанов провалят авиацията!

Румен Радев отправи остри критики към двамата бивши министри
176

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Президентът Румен Радев се изказа изключително критично към бившия военен министър Николай Ненчев като заяви, че по време на мандата си като министър той се е провалил. Държавният глава визира договора за ремонта на МиГ- овете, заради който Ненчев е подсъдим в момента.

Още по темата
Именно Румен Радев се яви като свидетел по делото днес. Той се съгласи с тезата, че Ненчев е "приземил" военната авиация, съобщава БТА.

Той категорично "катастрофира" с Полша, коментира Радев и припомни, че е написал докладна записка след негово посещение там. Това станало по времето, когато военен министър е бил Ангел Найденов. "Ясно съм казал, че Полша има потенциал за поддръжка на самолетите, но това трябва да се изследва, така както трябва да се изследват възможностите за диверсификация", коментира президентът.

Той припомни, че винаги е призовавал за сключване на незабавен договор с руската компания РСК МиГ за спасяване на авиацията. Второто, за което винаги съм призовавал, е търсене на възможности за диверсификация на услуги с Полша, а в дългосрочен план - доставка на нов самолет, коментира Радев. Авиацията изпадна в пълен колапс, коментира Румен Радев действията на Ненчев. В момента всеки самолет лети с агрегати с удължена от нашия инжинерно-технически състав годност. Това противоречи на всякакви норми и риска носим ние, каза още той.

"Цветан Цветанов разбира от апартаменти, а не от самолети", коментира Радев изказванията на председателя на ПГ на ГЕРБ. Президентът определи като трибунал за политическа разправа парламентарната комисия, която ще проверява процедурата за нов изтребител.

Самият разпит на президента се провежда при закрита врата, тъй като в началото на заседанието Радев каза, че ще изнася класифицирана информация, която представлява държавна тайна.

Президентът коментира и вчерашната среща с премиера Бойко Борисов, като по думите му тя е проведена по искане на министър председателя и е за предовратяване на неразбирателството между институциите. "Надявам се ГЕРБ да възприеме държавническия подход на Борисов, защото действията и декларациите му все по-често противоречат на тези на Цветан Цветанов. Той разбира повече от апартаменти, отколкото от изтребители, а единствената му връзка с авиацията е, че говори на автопилот и някой друг му задава курса, коментира президентът Радев думите на Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
28
 
! Отговори
До 105 преди 6 години
Ти за Цецо ушето ли говориш?Та той подслушваше дори и шефа си/да си спомним клозетната история с участието на магистрати и м-ра на земеделието/.За това ли е бил много добър?
104
9
 
31
 
! Отговори
промо преди 6 години
Ако изборите бяха сега , ГЕН.РАДЕВ щеше да ги спечели със 90%
103
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тая държава ,Христос да е ,ще го оплювате,та какво остава за Президент Цялата Мара цуфнала,абе заметете си пред вас
102
7
 
32
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Я да видим кой кой е ? Радев -завършил военновъздушна академия,владеещ езици ,със специализация в САЩ . Цвинокио- вифаджия -задочник с баща шофьор на шеф на комунистическо ДС...Това е..
101
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, ПЪЛНА ПОДКРЕПА ОТ НАД 70% ОТ БЪЛГАРИТЕ. НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ ТАКЪВ ДОСТОЕН, МЪЖЕСТВЕН И ЕНЕРГИЧЕН ПОЛИТИК. А ШЕПИЧКАТА МАЛОУУМНИ *** ДРАСКАЩИ ВСЕКИ ДЕН ТУК ДЕЖУРНИТЕ СИ ПООМИИ, ПРОСТО ДА ГО ДУУХАТ.
100
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов е най-добрия вътрешен министър , който е имала България. От както не е там...масово почна да се краде и безчинства. Фб е залят от оплаквания за крадени коли, разбити апартаменти и какво ли не. Сегашния вътрешен трябва веднага да подаде оставка.
99
7
 
26
 
! Отговори
До 100 преди 6 години
Да приравняваш президента,който е завършил с отличие математическа гимназия,а след това две висши военни академии в България и магистратура във военна академия в САЩ,където името му е изписано на алеята на славата,с ватман(с уважение към професията),означава само едно-или си тотално невеж или си много злобен и завистлив.
98
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПенсионерВ България никога не е имало Руски войски, за разлика от сега си имаме американски войници, които и един лев не са платили на нашата държава за ползване на базите ни.Ама нали си *** пенсионер, колкото до Радев един истински и достоен Български президент.
97
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румен Радев от ден на ден все по-голяма излагация. Президента Излагация с друго не вярвам да се запомни.
96
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук няколко жалки професионални плювачи/вероятно лично засегнати/се опитават да очернят президента,но както се вижда не им се получава.Нещастни хейтъри,дали си заслужавате 30-те сребърника?
95
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарю пилот,а ти като разбираш от самальоти,що щеш в политиката!Все едно ватманът да казва откъде да мине трамваят!Тая работа не е като оная!
94
16
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Анонимен 84Прав сте другарю ***! Румен Радев не се допитва до американското, а до руското посолство.
93
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво господин президент
92
19
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До 87Каква политика провежда сегашният президент? Ако искате да научите, питайте ген. Решетников.
91
8
 
28
 
! Отговори
Ала-Бала преди 6 години
Браво господин Президент! Казахте го много точно. Един от рушителите на Съвременна България е Цветан Цветанов. Ненчев е един от хората провалили Реформаторския - алчен, некомпетентен и нисък интелект. Браво, Президенте!Самолетът трябва да е нов. Не трета ръка за големи комисионни.
90
19
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Свободен българинГосподине, ще ми припомните ли колко години България е изхранвала съветските окупационни части след 09.09.1944 г.?
89
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мехлем за душата е да чуеш как НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ от ГЕРБ, и техните платени протежета, се гърчат и *** на умряло.Това показва че Радев е в правилната посока, и зад гърба си има опората на истинските Българи.Предателите рано или късно ще ги застигне гнева на народа.
88
2
 
6
 
! Отговори
До 91 преди 6 години
Ха,ха,ха.Ти сама си коментираш поста,който току що си написала.Елементарно,Уотсън.
87
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман од разбирачи,аз ще ще напиша,мойто лично мнение,за първи път мога да се гордея с моят Президент.
86
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мъж, който си е зарязал жената и децата след 20 години брак, заради някаква секретарка, никога немога да имам доверие на думите му, толкова за Радев от мен____________Абсолютно верно и точно, човек който си продал децата за една вувувзела, ще продаде и държавата си, за още по-малко, ама иначе се пише за защитник на българските и православни ценности, даже се учудвам че има хора които се връзват на подобни жалки ***