Радев към Борисов: Сигурност със смяна на позициите? Не става!

Президентът съветва премиера да си стегне съветниците и депутатите
19 сеп 2017 10:30,
201
Радев към Борисов: Сигурност със смяна на позициите? Не става!
Снимка: архив БТА

Напрежението между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов по темата за новите изтребители продължава.

От Ню Йорк, където е за участие в 72-ата сесия на ООН, държавният глава призова министър-председателя да си стегне съветниците и да не сменя всеки ден решенията си.

Повод за репликите станаха обвинения от страна на ГЕРБ, че Радев е лобирал за шведските изтребители "Грипен" и съмненията на Бойко Борисов, че те не са най-добрите.

Още по темата

Миналата седмица от парламентарната комисия, която разследва закупуването на новите изтребители, дойде сигнал, че може да се поиска процедурата да се пренапише. Това накара Радев в неделя да констатира, че лобистите са победили.

Вчера Борисов го призова да каже кои са лобистите и му припомни, че вече не е шеф на ВВС, а президент на всички българи.

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров пък извади документ, който според него уличава Радев в лобизъм за "Грипен" като зам.-командир на ВВС по време на кабинета "Орешарски".

"Национална сигурност не се гради с ежедневна смяна на позициите. Товa е стратегическа сфера за сигурността и за бъдещето на страната", каза днес президентът, цитиран от прессекретариата си.

Радев посъветва Борисов да организира съветниците на правителството и парламентарната група да четат повече.

"Не може да си прочел един хвърчащ документ, а има сто такива, и да излизаш и казваш най-странни твърдения", заяви още държавният глава.

Президентът уточни също така, че премиерът Пламен Орешарски не е търсил негова експертиза по отношение на шведския изтребител "Грипен", а по отношение на друг самолет.

На заседанието на ООН в Ню Йорк държавите-членки трябва да представят своите предложения и да постигнат консенсус за предприемането на реформи, които да увеличат ефективността в работата на Организацията и да ускорят процеса по  вземане на решения в случаи на кризи.

"Кризите възникват и се развиват много бързо, а постигането на консенсус понякога изисква твърде много време", обясни държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Депутатът Антон Тодоров от ГЕРБ не написа ли Шайка? Тази книга трябва да му се напомня на този синковец, докато е жив.
111
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ибpик Паша (Боко) е само турски служител, Радев трябва да отправя забележките си директно към Ердоган.
110
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разликата в класите е размазваща.
109
4
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"държавният глава призова министър-председателя да си стегне съветниците и да не сменя всеки ден решенията си."Ахахаха най-накрая някой да му го каже на Тикваря.
108
3
 
51
 
! Отговори
смеех преди 6 години
Както е писал анонимен надолу-какво щеше да бъде ако вместо Радев сега трябваше да се изходи Цацка по-въпроса(смях)!
107
15
 
27
 
! Отговори
BG преди 6 години
Не мога да разбера защо на България са и необходими изтребители. Тези милярди ги дайте за здравеопазване, заплати, за пенсионери ! Армия няма, за изтребители плачат !
106
4
 
50
 
! Отговори
Много голям ! преди 6 години
"Сигурност със смяна на позициите? Не става!" Със две изречения, само с две сложи ББ и цялата му "Шайка", (както казваше А. Тодоров, преди да му натъпчат гушлето с пари) на място
105
22
 
24
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Работата не е в комисионните. Лично аз се съмнявам, че СААБ може да даде на някой пари под масата. Въпроса е чисто политически -да се направи "пробив" и една от черноморските натовски държави да е със самолети различни от Ф-16. И България уж пак е в НАТО ама................не съвсем. То за това и хибридите руски неистово реват за Грипен.
104
6
 
31
 
! Отговори
панализатор преди 6 години
Цветанов прави негови структори в населените места в България които са негови хора. Борисов спи. Темата за самолетите е само параван за действията които ще доведат да подмяната на Борисов.В структурите на ГЕРБ в България влиянието на Цветанов е най голямо.Американците го подкрепят защото той е най лесно манипилируем защото е *** без образувание и после лесно ще се отърват от него.В новия проект на Слави , Цветанов е водеща задкулисна фигура и проекта е изготвен в САЩ .
103
35
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** Радев да си гледа ***, да не се занимава с каквото не разбира
102
37
 
23
 
! Отговори
Генчо Тамбурата преди 6 години
Срам и позор е този Прецедент за България
101
34
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешника *** Радев го слушахме онзи ден при Кикимян. Генетичната му тъпота, наглост, самозабравата, че е Единствен и Неповторим, Господ на българите, избива навсякъде. Станал е за посмешище в ЕС, подиграват му се, присмиват му се, излага цялата ни държава. Как прегръщаше Макарона, като Бай ***, просташки. Да го сравняваме ли с Борисов, ОК, но по какво, познания, поведение, интелект? Просто няма с какво. Народа показа, над 2 милиона гласуваха за Борисов.*** кога ще изкара толкова
100
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 116Ние не влязохме в НАТО. НАТО влезе в нас.Безплатно.
99
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешника Бай Суджук го слушахме онзи ден при Кикимян. Генетичната му тъпота, наглост, самозабравата, че е Единствен и Неповторим, Господ на българите, избива навсякъде. Станал е за посмешище в ЕС, подиграват му се, присмиват му се, излага цялата ни държава. Как прегръщаше Макарона, като Бай ***, просташки. Да го сравняваме ли с Радев, ОК, но по какво, познания, достойнство, поведение, интелект? Просто няма с какво. Народа показа, над 2 милиона гласуваха за Радев.Суджука кога ще изкара толкова?
98
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Набутаха ни в НАТО защото видиш ли не можем сами да се защитаваме-при стохилядна армия 1989 година въоръжена до зъби и с ракети насочени към Истанбул.За няма и 30 години стигнахме до там само в Ново село американците да имат повече войници от колкото цялата ни армия.Как се нарича държава в която има повече боеспособни чужди войници от нейните-нарича се ОКУПИРАНА държава.Следете какво става с АЕЦ Козлодуй-затворят ли и махнат ли последните реактори и хващайте самолета.
97
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам ББ ще послуша ли президента и дали е от категорията "руски олигарх",но ще е добре да прочете и направи овреме правилни за себе си изводи за това какво американците са намислили да правят с хората с много пари,които са около и/или са се срещали с Путин!През гугъла: "Америка посчитала деньги российской элиты и скоро начнет их изымать "
96
7
 
50
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Когато импотентните герберасти спечелят 2 милиона гласа, тогава да дават акъл на Радев, дотогава да си натискат парцалите тия политически джуджета.
95
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ РАЗБРАХ АЗ, АКО ИЗЛЕЗЕМ ОТ НАТО КЪВ РАЙ ЩЕ НИ ОСИГУРИ РАША? КВА ЗАЩИТА И ДОХОДИ? ПО ТОЯ ВЪПРОС *** НЯМАТ ПОЗИЦИЯ. ТЕ МОГАТ САМО ДА ФЕКАЛИРАТ ФОРУМА!
94
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Товариш Радев, генерал Деси позволява ли ти Нинова да те яха или тя не преде пред величавата държавна необходимост за плонжиране пред Путин и Русия.
93
28
 
23
 
! Отговори
ТОШО ТИКВАТА преди 6 години
МОЖЕ ДА РЕШАВА САМО ТОЯ, КОЙТО ИМА ПАРИ БЕ! РАДЕВ, КЪДЕ СА ТИ ПАРИТЕ БЕ? КАТО ДАВАШ АКЪЛИ, ИМАШ ЛИ ПРАВО ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАШ С БЮДЖЕТНИ СРЕДСТВА БЕ, *** РУСКО?