Спорът за самолетите: ГЕРБ нападат президента, БСП пък ГЕРБ

"Радев има афинитет да си назначава любовниците на втори договор"
95
Спорът за самолетите: ГЕРБ нападат президента, БСП пък ГЕРБ
Снимка: архив "Булфото"

Докладът на временната анкетна комисия за изтребителите, с който се захванаха днес депутатите, пак скара управляващи и опозиция, а този пък и името на президента Румен Радев беше намесено.

Антон Тодоров от ГЕРБ го обвини, че като ръководител на проектния екип за купуването на изтребителите, не като президент, е писал опорни точки "за" грипените не заради едни 5 милиона, а за потупване по рамото".

"Няма да споря с някой, ако го нарече заклет лъжец", продължи с нападките той.

Още по темата

Според Тодоров имало унищожени документи в президентството, които били засечени от ДАНС и дори те били четени от шефа на политическия кабинет на Радев Иво Христов, който пък няма допуск до секретна информация.

"Освен това Радев в своето амплоа на генерал има особен афинитет да си назначава любовниците на втори договор", каза още той.

Червеният Филип Попов пък отсече, че след това изказване на Антон Тодоров прокуратурата трябва да се самосезира.

Откъде той има достъп до секретна информация, откъде знае за унищожени документи в президентството, посочи той и призова шефа на парламента Димитър Главчев да изпрати стенограмата от днешното заседание на главният прокурор Сотир Цацаров.

Червената шефка Корнелия Нинова отсече по повод изказването на Тодоров, че това е война с президента и комисията в парламента е била бухалка за държавния глава.

"Използвате цялата институция парламент за война с друга институция - президентската, за да разчистете пътя на Бойко Борисов към президентството, използвате цялата институция за партийни цели и това е една от причините президентът да ви нарече бек -вокали", обвини пък тя.

"Маските паднаха. Днес този доклад показва, че водите война с президента - човека с най-голям рейтинг в държавата", скочи и червеният Таско Ерменков.

"Скоро ще падне завесата на трагедията "ГЕРБ управлява България", закани се той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Saslik преди 6 години
Dps si malchat dvulichno i niamat nikakva motivacia za ikonomicheska aktivnost v bg osven da izkrankat oste malko pari za pochti 30 godishni zarasnali belezi ot onova vreme...samo s edno sedene dosta pochitni levove pecheliat...de toz rahat v Ankara...
81
0
 
0
 
! Отговори
далаверата преди 6 години
тука става въпрос кой ще вземе процентите от сделката и за това бучат и от двете страни
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърците теглеха милиарди заеми и купуваха оръжие. Ние успешно вървим по техния път и накрая ще настъпим мотиката.
79
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"За срам на Европа, на всичките нас, когато докопа в ръцете си власт, по-страшен от спина, по-жилав от рака, сега за сега се оказа простака." (Радой Ралин)
78
0
 
6
 
! Отговори
@ преди 6 години
Стигнах до тъжния извод че без военен преврат или окупация от чужда армия, няма спасение. Не че преврата или окупацията са нещо добро, но там поради неизвестни може да се надяваме на шанс.Революция теоретично също може да помогне, но историята показва че за 1300 години нямаме такъв случай.С тази каста на Бо. и Цв. окопали се във властта България отива към клинична смърт.Дадоха 2 милиарда за лепене стиропор на панелки! Сега Цв. иска 30 годишни Ф-ки за 1.5 милиарда. Продажници долни...
77
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от сектата на червените губят времето на парламента с празни приказки! Словесна еквилибристика!
76
10
 
4
 
! Отговори
Gost преди 6 години
Разбира се Ф16 , само че нов !!! Това е най-успешния и най употребяван многоцелеви самолет !!!
75
4
 
2
 
! Отговори
Bgair roze преди 6 години
Kakva bg politicheska iadrena voina!?General Rumen s harema si leti po sveta i si pravi selfita v facebook prosto i puska velikodushno obilno muzika i dim v vazduha...naprimer na 10 000 metra visochina...a dolu pod igoto nekoi bg rodnini mu rabotiat i sabirat pari za negovite zadgranichni rodninski voyages...
74
1
 
2
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Стига с тези самолети, бе!Я, по-добре да купим "Летящи чинии" от Марсианците, та да се пукат от завист комшиите!
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цв.Цв. като истински българин гледа какво има съседа и той да има. Всички имаме интернет, аз не съм летец и нямам опит в бойната авиация , но разглеждайки няколкото сравнения в интернет - gripen vs f16 , определено за страна като нашата Gripen , ако искаме да имаме бойна авиация. Но като гледам управниците на къде са на подкарали и без самолети можем ( това обаче при условие , че все същите на управляват и в бъдеще )
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност тези скандали са напълно излишни.Винаги става това, което Чичо Сам каже.
71
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е бил на обучение в Америка,следователно добре познава техните машини.Добре познава и руските,на които се е учил и летял.За да се спре на шведския модел,явно е преценил неговите качества и възможностите на страната.И сега да му дават акъл бивш военен м-р-земеделец,настоящ военен м-0р историк или бивш президент-съмнителен инженер е меко казано празнословие на гърба на президента.
70
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно избирането на Радев здраво бръкна в корумпираната система на гробарите. Може и да не в навлязъл напълно в държавните дела но преди да стане президент не е крал и лъгал като Суджук паша, не е изнасял милиарди пи сметките и не е корумпирал България. И като изкарват сапола Тони Тодоров да омърсява показва безсилие и злоба. Злобеят защото няма да им минават далаверите. Ограбиха България, 2 милиона избягаха, убиха здравеопазването и образованието. Заради Суджука България заприлича на пустиня.
69
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта е да се дискредитира президента.Нищо,че изразява компетентното си мнение.Нищо,че добре познава тази техника,за разлика от лаиците,които вият срещу него.Сега Бойко вместо самолети щял да купува влакове.Сигурно с тях ще се брани ако се наложи.
68
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви са тея кошници ф16 то по добре си вземете миг няколко и оправете старите
67
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Симеон Сакс Кобург Гота дойде с висок рейтинг за да получи едни пари, гори, земи и си тръгна с нисък рейтинг. Трудното е да задържиш високия рейтинг!
66
4
 
18
 
! Отговори
ДО Г-ЖА К.ЦВЕТАНОВА преди 6 години
КОЛКО ЛЕВА ВИ ПЛАТИХА ЗА ДА НАПИШИТЕ ТОЧНО ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ КОГО Е НАЗНАЧАВАЛ Г-Н РАДЕВ ------ А СЕГА КЪМ ЩЕФА НА ПАРЛАМЕНТА НАПРАВЕТЕ ПРОФИЛАКТИЧЕН ПРЕГЛЕД НА ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ С ПСИХИАТЪР И ПЪРВО НА ВАС ГОСПОДОНЕ
65
1
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Гордея се, че не съм гласувал за тези.
64
0
 
10
 
! Отговори
до 59 преди 6 години
Пропусна палмовото масло! Вече ме е страх да ям нещо, ако не е марула или спанак от дерето до къщи!
63
8
 
11
 
! Отговори
Мерзавци преди 6 години
Играят си на театър, един отбор са! Всичко е за представлението само... майката е една БКП!