Йотова към политици: Свикнете! Радев е президентът на страната

Двамата разрушихме стереотипи, наложени от 5 г., убедена е тя
Обновена: 8 окт 2017 11:56 | 8 окт 2017 11:49, Анисия Иванова
164
Йотова към политици: Свикнете! Радев е президентът на страната
Снимка: БТА, архив

Има престрелки между отделни политици, които така и не можаха да свикнат, че Румен Радев е президентът на страната, колкото и това да не им се иска. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по повод създалото се напрежение между институциите. "Част от тези политици все още не могат да изживеят комплекса, че са загубили лично и персонално тези избори, защото са отговаряли за тях в една предизборна кампания“, посочи тя.

"Крайно време е да свикнат с тази мисъл, защото не е добре това, което става. Налива се все повече масло в тоталното недоверие, което българските граждани и общество имат към политическата система в страната“, заяви вицепрезидентът пред БНТ.

Още по темата

Йотова не смята, че у нас има истинска война на институциите. "Вижте какво става в Испания, България изобщо не е в тази ситуация“, сравни вицето.

Йотова е убедена, че президенството изпълнява обещанията, които са дали на хората. "Удовлетворена съм от това, че след всичко, което казахме на хората в предизборната кампания, не сме мръднали на сантиметър от обещанията си“, посочи Йотова.

"Едно от обещанията ни с Румен Радев, когато разговаряхме с хората, е често да бъдем сред тях. Мога да кажа, че това е едно от най-стриктно изпълняваните обещания. Всеки месец имам поне 10 срещи в страната по най-различен повод“, заяви вицето.

Няма как да не направя разлика с предишната президентска администрация, в която влиянието отвън беше много силно, каза още тя.

"България взимаше доста решения под диктовки отвън заради липсата на какъвто и да било дебат за собствените ни специфики“, заяви тя и поясни: "желанието ни днес е политиката за България да се прави в България".

Според нея една част от напрежението срещу президентската институция се дължи на факта, че двамата с Румен Радев са различна президентска администрация и президентска двойка.

"Има наложени през годините стереотипи, които очевидно сме разрушили. Предишните 5 години тази институция беше в голямата степен обезличена“, заяви Йотова.

"С президента Радев сме екип, политиката ни е на един екип. Когато казвам, че няма война между институциите, имам предвид точно това. Не схващам политиката като договорка между мен, министър-председателя, Цветан Цветанов, Корнелия Нинова или който и да е от политическите лидери“, обясни тя.

"Ако Бойко Борисов е бил искрен на онази пресконференция, която даде преди няколко дни, утре на КСНС много ясно ще проличи дали всички събрани при президента имат волята да се роди един добър закон за борба с корупцията“, каза още Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ!!
113
12
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Не е добре госпожо, щом трябва да свикваме с този президент на БСП! Президентът трябва да има голяма обществена подкрепа и ако трябва да "свикваме" с него, ще е жалко!
112
3
 
3
 
! Отговори
парле ву франсе? преди 6 години
Менует е френският народен танц.В Симитли се играе минуйет.
111
1
 
3
 
! Отговори
Димитров преди 6 години
До Ужас !!!Споко,няма такава опасност,четете Конституцията братя и не пишете неща колкото да си правите масаж на пръстите.
110
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йотова може и да не става за нищо,но президента е най-добрият от 89г насам.Радвам се,че той стана президент,макар,че не гласувах за него.
109
8
 
12
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
Благодаря на г-жа Йотова ! Аз наистина не знаех кой ни е президент...по простата причина че той с нищо не ме топли и нищо не може да стори за мен ! Хубава неделя на всички !
108
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йотова работи усилено, Радев и БСП,да станат още по-омразни на избирателите.
107
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е избран, заради неизбираемата Цецка Цачева.Трябва да си я сложи в рамка и портретът й да виси на стената, в кабинета му.
106
15
 
18
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Ами не мога и няма да свикна с този червен селски президент.
105
9
 
12
 
! Отговори
Ужас !!! преди 6 години
Представете си, че нещо се случи с Радев и червената мазна *** Йотова стане главнокомандващ на българската армия Ужас !!!
104
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, какво ще рече, че нямаме право да го критикуваме ли? Значи комунизмът се завърна с Румен Радев, който е новият Тодор Живков.Радев и жена му са пълно недоразумение, карикатура, която срами Бгария.
103
16
 
25
 
! Отговори
Т. Живков преди 6 години
Не е вярно, Йотова ! За сега той е президент само на БСП - МАЛЦИНСТВОТО !!! На мен не е президент ! На теб много ти се ще да свикнем, ама не става. Не сме склонни да свикваме с комунисти ! Ама вие трябва да свикнете с ГЕРБ, това е бъдещето. Ние сме много повече от вас, независимо колко хиляди роми си купувате за избори. Свикнете, Йотова , с ЕС, с реалността. А Радев и ти ще останете в историята само като препЪнителен нищожен знак.
102
8
 
18
 
! Отговори
Инокентий преди 6 години
тая освен да "помилва" престъпници, като при това си крие мотивите, и да продава "българско гражданство" на който си го плати, друг бизнес има ли?
101
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АСЛЪ !
100
4
 
10
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
"Минует" е стар френски народен/селски/ танц от 17 в. който по-късно става и придворен.Практикува се и в наши дни. Важното е селянката да си намери подходящ партньор за двойка. Ако попадне на момък като Агентус Гоцеян изстрелването и в двора и политиката е гарантирано!! А танца е лесен-прости стъпки с ритмично поклащане на глава напред-назад и подсвирване в такт с музиката. С едно уточнение , че в 17 в. микрофони все още не е имало. За разлика от сега.
99
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ползата от Радев може да е никаква,но загубата от Борисов е огромна.Скоро се разбра,че братчет му управлява парите от милиардния заем в офшорки.Е и.....
98
10
 
24
 
! Отговори
Един от народа преди 6 години
Няма защо да свиквам. Той и ти сте ми безразлични. Без вас, лъжата и бсп слънцето ще изгрее и никой няма да разбере, че ви няма
97
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Кукурузче каква е ползата от Радев? какви качества се искат ? я ги изброй да разберем. да лобираш за грпени че да си подсигуриш старините, с тез 2 грипена гаргите ли ще гоним или ще завладяваме, или ще се пазим от нещо... радев показва качества на класен ***.
96
6
 
7
 
! Отговори
Х преди 6 години
Как ще нападаме Русия-с грипени или Ф 16?
95
2
 
4
 
! Отговори
Гелето преди 6 години
До Анонимен 87Така е, но и това, че си двукрако не значи, че си човек