Йотова към политици: Свикнете! Радев е президентът на страната

Двамата разрушихме стереотипи, наложени от 5 г., убедена е тя
Обновена: 8 окт 2017 11:56 | 8 окт 2017 11:49, Анисия Иванова
164
Йотова към политици: Свикнете! Радев е президентът на страната
Снимка: БТА, архив

Има престрелки между отделни политици, които така и не можаха да свикнат, че Румен Радев е президентът на страната, колкото и това да не им се иска. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по повод създалото се напрежение между институциите. "Част от тези политици все още не могат да изживеят комплекса, че са загубили лично и персонално тези избори, защото са отговаряли за тях в една предизборна кампания“, посочи тя.

"Крайно време е да свикнат с тази мисъл, защото не е добре това, което става. Налива се все повече масло в тоталното недоверие, което българските граждани и общество имат към политическата система в страната“, заяви вицепрезидентът пред БНТ.

Още по темата

Йотова не смята, че у нас има истинска война на институциите. "Вижте какво става в Испания, България изобщо не е в тази ситуация“, сравни вицето.

Йотова е убедена, че президенството изпълнява обещанията, които са дали на хората. "Удовлетворена съм от това, че след всичко, което казахме на хората в предизборната кампания, не сме мръднали на сантиметър от обещанията си“, посочи Йотова.

"Едно от обещанията ни с Румен Радев, когато разговаряхме с хората, е често да бъдем сред тях. Мога да кажа, че това е едно от най-стриктно изпълняваните обещания. Всеки месец имам поне 10 срещи в страната по най-различен повод“, заяви вицето.

Няма как да не направя разлика с предишната президентска администрация, в която влиянието отвън беше много силно, каза още тя.

"България взимаше доста решения под диктовки отвън заради липсата на какъвто и да било дебат за собствените ни специфики“, заяви тя и поясни: "желанието ни днес е политиката за България да се прави в България".

Според нея една част от напрежението срещу президентската институция се дължи на факта, че двамата с Румен Радев са различна президентска администрация и президентска двойка.

"Има наложени през годините стереотипи, които очевидно сме разрушили. Предишните 5 години тази институция беше в голямата степен обезличена“, заяви Йотова.

"С президента Радев сме екип, политиката ни е на един екип. Когато казвам, че няма война между институциите, имам предвид точно това. Не схващам политиката като договорка между мен, министър-председателя, Цветан Цветанов, Корнелия Нинова или който и да е от политическите лидери“, обясни тя.

"Ако Бойко Борисов е бил искрен на онази пресконференция, която даде преди няколко дни, утре на КСНС много ясно ще проличи дали всички събрани при президента имат волята да се роди един добър закон за борба с корупцията“, каза още Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
7
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Надявахме се че с годините комунистите ще намалеят. Указа се че чер..ата чума се предава и по полов път. Тежко ни...И не мислете че всички пенсионери са от БСП. Не ни обиждайте.
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааа, спонсора пак е изтръскал кесията и форумните мишки изпълзяха! Има сиренце в капана!
72
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задкулисната намеса на Решетников, аферата Грипен, изцепката в Полша... Това са все неща, които правят впечатление на нашите партньори. Утре ще искаме членство в Шенген и добра оферта за Ф16, не се чудете ако не получим нито едното, нито другото.
71
8
 
17
 
! Отговори
кажи си, преди 6 години
Йотова как от една жена четяща написаните и новини по телевизията става "политик",евродепутат и вицепрезидент.Не че народа не знае....Първанов,Р.Овч.
70
7
 
15
 
! Отговори
ми преди 6 години
Вие що не свикнете първо с ББ.....
69
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След стотици скандала за 200 дни на това правителство , има ,, чугунени " глави , които го защитават дори при последните изцепки ! За смях станахме пред света !
68
7
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До :):) .... Точно така товарищ, аргументите Ви както винаги са "железни", "железни" са и опорните ви точки за Евроатлантизма, Колониалното робство, Загниващия американски империализъм и так далее .... Странното е че хора като власт обикновено гласуват за БСП, а от там твърдят че са Европейска партия и дори имат председател на "ПЕС" в европейския парламент ..... ?!
67
6
 
15
 
! Отговори
naco преди 6 години
Да,свикнахме,но НЕ можем да свикнем с "вицето" му!?
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :):)а що не ми кацнеш на IP -то?
65
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Организация Министерски Съвет на България ръководена от СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ , Б.Б., издаде ултиматум на българската журналистика ,, 24 часа и край " ! Следват уволнения , закриване , репресии ! Вече сме Турция или Северна Корея , ей матрял избери ! Прочети побликуваното от ВИЦЕПРЕМИЕРА !
64
16
 
7
 
! Отговори
До 63 преди 6 години
Днес новият посланик на САЩ в Русия, казва, че идва да сложи край на противопоставянето и санкциите. Така че думите на нашият президент са си намясто. А той е много по-умен и информиран от теб.
63
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кандидатурата на Цецка Цачева беше ужасна грешка на Бойко Борисов, за която плащаме с имиджа на страната днес. Изказванията на Радев в Полша са признак на много ниска политическа култура и такт.
62
6
 
4
 
! Отговори
:):) преди 6 години
давай Калеко...касичката се пълни, ето още едно клише дето капят стотинки за него каза, опорни точки, след мслко дай за хибридбата война, а до вечерта кажи и за евроатлантизма и неговите ценности. То май тез неща на опорни точки замязаха...
61
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, че България има за президент човек на Москва съвсем не ни прави добра услуга. Ние сме член на ЕС и НАТО и една такава креатура не се посреща с добро око. Не случайно на България се гледа като на троянския кон на Русия в Европа и това много вреди на страната ни.
60
15
 
9
 
! Отговори
:):) преди 6 години
тук разни анонимници дето лаете по президента поне имайте доблестта под някакво име да пишете.....не че през ip не се вижда кои сте....
59
8
 
15
 
! Отговори
Джон Ленин преди 6 години
ЛУСТРАЦИЯ И ИМПИЙЧМЪНТ ...
58
7
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До :):) ..... Просто се опитвам да говоря аргументирано, за разлика от Вашите опорни точки, спуснати Ви от писанията на кремълския Коран .... !!!
57
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как нормалните българи да харесват президент, който обслужва интересите на една враждебна на България, ЕС и НАТО страна.
56
3
 
13
 
! Отговори
До 54 преди 6 години
Говореше без да каже нищо, единствено предното обитателче на Президентството. Което четеше каквото са му написали батковците. Иначе един ред не можеше да каже, с изключение на хибридна война, руснаците, Крим, и приоритети. Всичките тези думи по всякакъв повод
55
5
 
4
 
! Отговори
:):) преди 6 години
до Калеко.....евала на Ивчо ,успя да те разпени ..хахаха....