Йотова към политици: Свикнете! Радев е президентът на страната

Двамата разрушихме стереотипи, наложени от 5 г., убедена е тя
Обновена: 8 окт 2017 11:56 | 8 окт 2017 11:49, Анисия Иванова
164
Йотова към политици: Свикнете! Радев е президентът на страната
Снимка: БТА, архив

Има престрелки между отделни политици, които така и не можаха да свикнат, че Румен Радев е президентът на страната, колкото и това да не им се иска. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по повод създалото се напрежение между институциите. "Част от тези политици все още не могат да изживеят комплекса, че са загубили лично и персонално тези избори, защото са отговаряли за тях в една предизборна кампания“, посочи тя.

"Крайно време е да свикнат с тази мисъл, защото не е добре това, което става. Налива се все повече масло в тоталното недоверие, което българските граждани и общество имат към политическата система в страната“, заяви вицепрезидентът пред БНТ.

Още по темата

Йотова не смята, че у нас има истинска война на институциите. "Вижте какво става в Испания, България изобщо не е в тази ситуация“, сравни вицето.

Йотова е убедена, че президенството изпълнява обещанията, които са дали на хората. "Удовлетворена съм от това, че след всичко, което казахме на хората в предизборната кампания, не сме мръднали на сантиметър от обещанията си“, посочи Йотова.

"Едно от обещанията ни с Румен Радев, когато разговаряхме с хората, е често да бъдем сред тях. Мога да кажа, че това е едно от най-стриктно изпълняваните обещания. Всеки месец имам поне 10 срещи в страната по най-различен повод“, заяви вицето.

Няма как да не направя разлика с предишната президентска администрация, в която влиянието отвън беше много силно, каза още тя.

"България взимаше доста решения под диктовки отвън заради липсата на какъвто и да било дебат за собствените ни специфики“, заяви тя и поясни: "желанието ни днес е политиката за България да се прави в България".

Според нея една част от напрежението срещу президентската институция се дължи на факта, че двамата с Румен Радев са различна президентска администрация и президентска двойка.

"Има наложени през годините стереотипи, които очевидно сме разрушили. Предишните 5 години тази институция беше в голямата степен обезличена“, заяви Йотова.

"С президента Радев сме екип, политиката ни е на един екип. Когато казвам, че няма война между институциите, имам предвид точно това. Не схващам политиката като договорка между мен, министър-председателя, Цветан Цветанов, Корнелия Нинова или който и да е от политическите лидери“, обясни тя.

"Ако Бойко Борисов е бил искрен на онази пресконференция, която даде преди няколко дни, утре на КСНС много ясно ще проличи дали всички събрани при президента имат волята да се роди един добър закон за борба с корупцията“, каза още Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарко Йотова, ... Радев наистина е президента, но всъщност е голямо разочарование, защото присъединяването на България към Русия се бави, за връщането на комунизма се отлага за неопределено бъдеще !Затова ли ние гласувахме за Радев, за да ходи в Нато и ЕС ???Срам, другарко Йотова, ... ние от пенсионерски клуб Красна Поляна към БСП сваляме политическото си доверие от вас !!!
93
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бСП успя да си вкара троянеца поне в президенството. мъчат се и на други места, няма спирка бкп-то. както при тарикатите, лъжат мамят и като дойде законя айде смяна на името или на началника... изредиха се вече - станишев, орешарски, вкараха и пеевски барабар с дпс, сега госпожа интрига/лъжа, от крачолите си вади измислени интриги, какво ще ли ще последва....
92
5
 
5
 
! Отговори
Кукуруз преди 6 години
До Анонимен 93Пилотирането не е за всеки ***, искат се много качества, а каква е ползата от твойто съществуване например?
91
0
 
2
 
! Отговори
Бейер преди 6 години
Чува се, че парламентът си търсел преводачи от всички възможни езици, чудим се кой луд ще отиде при тия после да го заплашават и съсипват
90
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
президента е решил да се вози на грипени. Свикнете !
89
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА от един *** пилот стана президент, благадаря товарищ Решетников.
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
както винаги , нищо и половина
87
14
 
18
 
! Отговори
Ставри преди 6 години
А пък Йотова и президента е крайно време да разберат, че България е парламентарна републики. Всичко се решава в парламента и правителството. А президента е представителна фигура, ама той май и за това не става. Той да си раздава медалите, да връща закони, които после пак ще подпише.
86
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Именно защото е президент, да си раздава медалите,да говори пред студентите и емигрантите и да връща закони на парламента.Това може ,докато има правителство.Да не се прави на велик,защото където се обади само гафове - в САЩ взе ,че покани Клинтън в България,като се знае ,чеТръмп не може да ги диша, в Полша пак издънка.
85
12
 
3
 
! Отговори
РККА преди 6 години
може би Първанов бе единствения президент при който не се четяха партийни докладни записки,при другите фафльофци ясно си личи долен партиен реваншизъм,започвам с джуджето Хаяско Желев де се с охота разводяше краварски делегации из нашия военно промишлен комплекс,после оня къ.тър Стоянов,а за мазн.ната краварска под.лога с хасиендите в Елада да не споменавам...днес *** е яхнала летящия холандец и се ле.зи на на всички опоненти..секаш е изкла.тила девола доде фърка...
84
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарките Йотова и Йончева трябва да разберат, че мачкането на чаршафите на политиците не те прави политик.
83
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До позитано 20Бойко не е перфектен , но поне строи , не фалира държавата и по него ще остане нещо.Какво точно строи ББ. Като си дойда в бг веднага ме впечатляват дупките по пътищата или липсата на пътища. Изоставеното ни селско стопанство на една традиционно агрикултурна държава. Хората ми казват че това правителство като че ли нарочно иска да съсипе страната, това е важно, а не какво разни платени драскачи пишат тук.
82
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
таз горката се е взела много на сериозно... на никой не му пукя коя си мари дори повечето хора дори не те знаят коя си и ква си... добре, че е Радев да видиш пост макар и толкова незначителен.
81
8
 
11
 
! Отговори
www преди 6 години
ТАЗИ ИМА ГОЛЯМА ПАЛАЧИНКА...
80
14
 
19
 
! Отговори
баба п преди 6 години
Радев е президент, защото тази длъжност в България е незначителна и защото Бойко така пожела.
79
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев - Президент! Цецо -резидент на Козяк! Жалък фигурант! А с ББ свикване няма, защото със прос*тотията не се свиква.
78
2
 
9
 
! Отговори
до 64 преди 6 години
До До 63Само да те светна тролчев, че санкциите даже и Тръпм не може да ги отмени та какво остава за посланика.
77
11
 
17
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
До Анонимен 75 То па Луканов , Виденов , Станишев и Орешарски бяха едни грамотници мани , мани. Защо фалираха държавата? Бойко не е перфектен , но поне строи , не фалира държавата и по него ще остане нещо.
76
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този човек няма нито политическия, нито умствен капацитет да бъде президент на България. Гафът в Полша го доказва недвусмислено. За съжаление, това е на гърба на всички българи.
75
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-мразя коленичили партийци, които все се оглеждат какво ще кажат "партньорите", а не кое е добро за страната. То преди се съобразявахме на изток, а сега на запад! Някои псевдо-демократи не са научили нищо ново! Дори цензурата се завръща! Герберът не е цвете, а избеляла партийна книжка!