БСП иска предсрочен вот: Предлагат алтернатива на корупционната политика

Партията ще да внесе искане за вот на недоверие към правителството
Обновена: 29 окт 2017 06:57 | 28 окт 2017 20:00,
171
БСП иска предсрочен вот: Предлагат алтернатива на корупционната политика
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Конгресът на БСП възложи на Парламентарната група на "БСП за България" да внесе искане за вот на недоверие към правителството по тема, която най-ярко разкрива провежданата от ГЕРБ корупционна политика. Решението беше взето със 381 гласа "за" и 6 въздържали се.

Още по темата

С 398 гласа "за" най-висшият орган на БСП номинира Сергей Станишев за президент на Партията на европейските социалисти за следващ мандат. 

"Благодаря за доверието, което е много задължаващо и ще се постарая да го оправдая", заяви Станишев.

Делегатите на Конгреса приеха политическата визия на БСП за бъдещето на Европа и предложението за алтернативен бюджет за 2018 г.

Социалистите открояват 10 приоритета за българското председателство на Съвета на ЕС - запазване и развитие на Европейския социален модел, присъединяване на България към Шенгенското пространство, финансова стабилност и Пътна карта за приемането на страната в Еврозоната, равноправно участие на България в европейската отбрана и сигурност, Многогодишната финансова рамка - запазване на кохезионната политика и на Общата селскостопанска политика като размер и като принципи на безвъзмездно финансиране, европейската перспектива пред Западните Балкани, Черно море и Дунав - регион на сигурност и сътрудничество.

Конгресът възложи на депутатите от левицата да предизвикат дебат в парламента относно подготовката на България за членство Еврозоната.

Друго предложение е ПГ да инициира изслушване на министър-председателя и на външния министър относно подготовката на срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани през май 2018 г. и да настоява за приемане на Софийска декларация относно европейската перспектива на страните от Западните Балкани по време на форума.

В алтернативния бюджет социалистите предлагат да се въведе необлагаем минимум в размер на минималната работна заплата и прогресивен данък за доходите на физическите лица. Предвижда се ставката за доходи до 3300 лева да остане 10%, от 3300 до 10 000 лева да бъде 15%, а над 10 000 лева - 20 на сто. Според изчисленията на социалистите, така над 2,8 млн. българи ще плащат по-малко данъци. Заложено е увеличение на данък дивидент от 5 на 10%. Предлага се още болниците вече да не са търговски дружества, а да се регистрират по Закона за лечебните заведения, а в образованието да бъде отменен "сбърканият модел "парите следват ученика".

В хода на дискусията депутатът Румен Гечев посочи, че е направена грешка с въвеждането на плоския данък и тя трябва да бъде поправена, но не трябва да предлагаме прогресивно облагане, което води до дефицит.

"Тук сме уязвими", призна той и допълни, че може да се предложи умерена скала, защото промяната не трябва да бъде стресираща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С какви очи предлагат алтернатива на корупцията, че те са по-нагли дори?!?
133
8
 
18
 
! Отговори
БСП била искала преди 6 години
По-точно е да се каже, че единици от върхушката на БСП искат да имат по-голям достъп до обществените поръчки и да пълнят гушките, джобовете и банковите си сметки в чуждестранните банки!За това им е зорът, другото и "Мижи да те лажем"!
132
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно Каката е уплашила Тиквата ,щом изрева и събира ГРАБ на САБАТ .
131
3
 
7
 
! Отговори
Щракача преди 6 години
А аз искам нов албумец с чалгица от Слафчо Трифоньов, ама да има така Оп Оп Оп Оп Са Са Са Са и много ракия
130
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решетников спретна 2 катастрофи на Нинова и тя ръгна да събаря ГЕРБ с аргумента на крадеца, който вика дръжте крадеца !Нали от край време патент и на нейната партия са мандри и колбасарници.
129
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП просто не е алтернатива . Многократно доказано . В момента единственното , което може да ни спаси е 10 годишно управление на военна хунта , закриване на всички партии и съд за всички настоящи политици . След 10 години да дойдат нови
128
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решетников препоръча кой е по надлежния партньор в България, и това е ГЕРБ дори като про европейски...
127
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анти-българи БСП със Мюсюлманските патриоти ДПС срещу българските патриоти ГЕРБ и НСФБ...
126
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не,оня,дето даде за ремонт на ндк три пъти повече пари от изхарчините за построяването.
125
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКой,тоя дето сви 2 милиарда от здравната каса ли?
124
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
брата на доказания бандита от русе е до теб бе кокошке нинова
123
2
 
23
 
! Отговори
Борба с корупцията преди 6 години
Първо - Корни ще върне 30% гепени от Техноимпекс. Второ - Гергов ще върне Панаира - подарен му от бесепето . Трето Масларова ще върне 6.5 млн от Старозагорските бани Четвърто - Дългият инкасатор ще върне 250 млн от аферата с Белене. После всички стават честни и се започва повсеместна борба с корупцията.
122
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми свършват евро фондовете , а не са на кокала отдавна :)))
121
8
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Тая хептен изкрейзи ?! Ама тя май си въобразява,че е ... солта на Земята ?! Нинова,по-скоро вземи се скрий някъде ,че много ти стана да плещиш глупости - че се излагаш, това си е твой проблем,но излагаш партията-любима а това не е простимо! Ами така е,когато една силно синя се-де-сарка оглави най-червената партия ?! Но това бабичките просто не го отчитат! Долу тая провалила се партия барабар с Корнелия-та!!! Питайте я какво е дала за България - едно ГОЛЯМО НИЩО !Корнелийо,срам си за всички ни!!
120
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на пред към нови избори и поредната победа на Герб но след като искат да имат по малко депотати и от Дпс пълен перйод таватриши
119
3
 
14
 
! Отговори
Стам преди 6 години
Пак старата фалшива песен.Пак раздават пари ,без да казват от нъде да се вземат .Пак крадецца казва - дръжте крадеца.Пак искат от ЕС нещо,като много добре знаят,че никой не ги слуша.Дано никой не им вярва!
118
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарко Корнелия Нинова говориш за корупция ела и виж какво са сатворили твоите вашите КМЕТОВЕ от БСП в Провадия и Каварна и тогава говори за това понятие КОРУПЦИЯ!!!!!!!
117
2
 
11
 
! Отговори
Психиатър преди 6 години
Спешно се нуждаете, КорНи, от специализирана помощ, че сте се запътили с бързи крачки към психиатричната клиника...Първо ще се наложи да лекуваме амнезията, а после шизофреничните пристъпи от новия щам "Гьон суратлък"!
116
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гитлер няма да ти навреди да го нау4иш Ваня - буквално -рош.аше гос- руснак - *** ядяш помия - сигурно заради гре4екските кашаварски помий -Който са били основното а и сега са голяма 4аст на менюто на бая изпаднал народ какъвто са руснаците - А и се пише хитлер не ни криви езика с руската си ци-га-,ния гитлер
115
7
 
4
 
! Отговори
до Анонимен 117 преди 6 години
То тези работи не стават с корави мускули, а с акъл! А това е най-големия дефицит при Винету. То и мускулите му като на дядо ми, ама нейсе.