Русия и евреите ни? Просто гаф на мацката от Москва, отсече Божо Димитров

Кремъл е мечка, ние сме буболечка, никакъв фактор не сме, смята още историкът
7 ное 2017 10:33,
174
Русия и евреите ни? Просто гаф на мацката от Москва, отсече Божо Димитров

Тезата, че Русия е спасила българските евреи, не е официална позиция на Кремъл, а гаф на говорителката на Външно министерство. В това е убеден бившият директор на Националния исторически музей Божидар Димитров.

В края на миналата седмица между София и Москва се породи напрежение заради изказване на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. "В годините на Втората световна война благодарение на нашите воини беше предотвратено депортирането на евреи от България и така около 50 хил. души бяха спасени от неизбежна смърт", обяви тя на брифинг.

Още по темата

Последва остра реакция от страна на политици и учени у нас и своеобразно извинение от руска страна. По-късно обаче дипломат от руското посолство у нас обясни, че благодарение на успехите на руската армия България е успяла да спаси евреите си.

"Това е гаф на мацката, сигурно са я наказали вече“, каза Божидар Димитров пред "Нова телевизия“.

Той е убеден, че това не е позиция нито на Москва, нито на Кремъл.

"Казала го е една, извинявам се за израза, пикла, която дори няма и цици като другите рускини. Погледни колко е слаба“, каза още историкът и допълни: "Пет младоци са седнали и са написали нещо, следвайки една мантра на съветската пропаганда. А тя е - Червената армия смаза девет десети от Вермахта, следователно Западът дължи благосъстоянието си и хубавия си живот на Червената армия“.

Божидар Димитров обясни и че е крайно време да разберем, че България не е нещо, което Русия смята за солиден фактор, че да му нанася или не удари.

"Ние сме нищо за тях, една буболечка, както казваше цар Борис. Затова трябва да внимаваме с мечката, защото ние сме една буболечка, лежаща до нея. И мечката, някой път дори без да иска, обръщайки се от хълбок на хълбок, може да я смачка“, каза още историкът.

Той смята и че българите правим всичко възможно, за да сме все по-малка буболечка с безсмислените дебати в държавата.

"Спорим за втората и третата братовчедка, 6 или 12 самолета. Няма един човек да стане и да каже, абе момчета, и 120 самолета да купим, няма как да се противопоставим на потенциалния противник“, каза още бившия шеф на НИМ.

Божидар Димитров разкритикува БСП и я нарече изхабена опозиция.

"Вдигат шум, за да не бъдат забравени. Заради това са подскачанията с втората и третата братовчедка на този или онзи, затова са и тези подскоци на този или онзи“, убеден е историкът.

Той смята, че няма лошо да има шум. "Както виждате Бойко Борисов въобще не се притеснява, подсмихва се, реже ленти, надзирава строежи и т.н.“, каза професорът.

Той обясни, че започва да пише анализи и се посвещава на политическите анализи. Ако пък политиката му предоставела предложение, което не може да откаже, нямало да бяга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо случайно казано!Надписа на паметника е по поръчка от Москва за да ни обвинят, че мразим евреите, да ни очернят!И да ни плюят, че цапаме руските паметници!Русия= фашизъм!
98
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Български историк" е синоним на "велик лъжец". Особено пък този Божидарчо лъже дори на кванотово ниво! Склонен съм да вярвам на руската версия, отколкото на българските измислици.
97
3
 
2
 
! Отговори
божогол преди 6 години
Фактор безгласен за развитие на културата и проблем ужасен е колко ти струва пурата.
96
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам мечката колко хора убива, но за 10 години в ЕС българите станаха шампини по измиране и България е първа в света по смъртност на населението.
95
1
 
5
 
! Отговори
Буболечка преди 6 години
А знаете ли кое животно убива най-много хора? Мечката? Не, комарът, разнасяйки вируса на маларията - около 1 млн. човека годишно. С нашето население приблизително са Швейцария, Чехия, Гърция - все държави, с които никой не се бъзика. Така че е и както ти си го направиш
94
0
 
3
 
! Отговори
шум се вдига преди 6 години
някой арабизиран "приятел" намацал по поръчка "ци.он.исти" на паметника заради бомбенето в Сирия,Захарчето без да мисли много се оплете в историята /за учудване седмица по-рано от обичайно при печене на кренвирши и тн на вечните огньове из бившия Източен блок/ и вчера Турция заявила, че Конференцията за мир в Сочи се отлага, но днес от Кремъл отрекоха партенката на Анкара.
93
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Омерзена съм ОТ И ДО дъното на душата си от тоя човек заради опита му при това с просташки думи ДА ОПРАВДАЕ РУСКАТА ПРОВОКАЦИЯ а относно България-ТАКА МОЖЕ ДА ГОВОРИ САМО ЧОВЕК КОЙТО НЕНАВИЖДА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ,ДЪРЖАВА И НЕЙНОТО МИНАЛО!!Как само успяваше през последните 25 години тоя да се прави на върл родолюбец не е истина,КАКЪВ ЛИЦЕМЕР,но казват С НАПРЕДВАНЕТО НА ВЪЗРАСТТА ЧОВЕК СИ ПОКАЗВАЛ ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ!Срамота!
92
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
БОЖОЖО НАИСТИНА Е БИЛ ДОБЪР ВОДОЛАЗ ! ДНЕС ЕДИНСВЕН ТОЙ МОЖЕ ДА СЕ "ГМУРНЕ " В БЛАТОТО НА ПОЛИТИКАТА И ДА ВДИША !!! ВЯРНО ,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА "ИЗДИША И ПАК ДА ВДИША" ,НО ТОВЕ Е ЕДНА ПРЕНЕБРЕЖИМА ПОДРОБНОСТ!!!!
91
1
 
2
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Dobro be....... ami nali ovoj ojde vo PENZIJA..... PAK BOZO ve LAZI abe AJDE.....
90
1
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Едно време като са събирали доносници ,професора май сам се е натиснал да стане такъв.Просто не вярвам някой да е имал нужда от него.
89
3
 
9
 
! Отговори
9689 преди 6 години
Гаден доносник....
88
2
 
7
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Кремъл е мечка, ние сме буболечка, никакъв фактор не сме, смята още историкът.----И Кремъл, и Белия дом, и Райхстага, и Европейската комисия в Брюксел са Хищници!!!Ние и онези като нас са - плячката им!Големият и силният е - Хищник, малките и слабите са - плячка.Така е било в миналото, така е в настоящето и така ще бъде в бъдещето!
87
4
 
4
 
! Отговори
chivars pantev преди 6 години
*** коментари, изречени от прости хора, то и за това държавата ни е на това дередже. Спасение никакво се не вижда, изчезваме народе...
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая "буболечка"ДАДЕ НА ДИВАТА МЕЧКА ПИСМЕНОСТ и когато е била Велика Държава русите са измирали по блатата ТОВА ЧЕ СЕГА *** Е КОЛОС НА ГЛИНЕНИ крака НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЖАВАНА БЕ ШЕ..К!!В Европа България СИ Е СРЕДНО ГОЛЯМА ДЪРЖАВА,без да има суровините на *** ИМА И ПО-ВИСОК СТАНДАРТмакар и ОГРАБВАНА ОТ МЕЧКИТЕ-ГРИЗЛИ ОТ СЕВЕРОИЗТОЧНА АЗИЯ!!!НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ БЕ ЧОВЕК,НЕ ТЕ ЛИ Е ГРЯХ,лъсна ти накрая БОЛШЕВИШКИЯ Г..З!!
85
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦелияТ авторитет дето го трупаше Божидар Димитров ОТИДЕ У КАНАВКАТА С ТОВА ИЗКАЗВАНЕ,въпросната мацка НЕ Е НЯКОЯ ТЬОТЯ НАСТЯ ЧИСТАЧКАТА а е говорителка на РУСКОТО ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО,"ГРЕШКАТА" Е СЪВСЕМ УМИШЛЕНА!ДРУГАТА НЕ ПРОСТОТИЯ АМИ ГАДОСТ КАК"СМЕ БУБОЛЕЧКА"А *** БИЛА МЕЧКА ПРОСТО Е ИЗВЪН ГРАНИЦИТЕ НА НАЙ-ГНУСНОТО НУХИЛИСТИЧНО ГОВОРЕНЕ А ПРИ ТОВА ГО ПРАВИ "РЕБЪЛГАРИЗАТОРА"НА ФИРОМ!Никога не е късно да станеш за резил ДИМИТРОВ Е ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО!Г..З ТАКЪВ!!
84
0
 
11
 
! Отговори
д-р преди 6 години
Божидаре, смени хапчетата със свещички! Може и да ти помогне!
83
1
 
2
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Какъв е уважителният "Божи Дар " Димитров : ГЪ.ОЛИ..Ц ; НАДУ..ЯК или НАГЪ..ЯК ??? /Въпрос за пет лева /
82
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИКАКЪВ ЦАР БОРИС.ДОРИ В ЙЕРУСАЛИМ МУ МАХНАХА ПАМЕТНИКА.
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може толкова прости хора да бъдат професори ?! Боже, Боже, професор ли е т.н. Божо ?!
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интелигентен човек не може да говори така за жена. И този е бил министър.