БСП: Христов се извини за "дебили". А премиерът за "лош материал"?

От левицата отвръщат, че Борисов също правил груби изказвания, но извинение липсва
Обновена: 8 ное 2017 13:01 | 8 ное 2017 12:11,
153
БСП: Христов се извини за "дебили". А премиерът за "лош материал"?
Снимка: Facebook

Червеният депутат Иво Христов вече поднесе своите извинения за направената квалификация за българите, но премиерът е правил и по-груби изказвания. Това заяви зам.-председателят на НС Валери Жаблянов в декларация от името на БСП, след като от ГЕРБ поискаха оставката на Христов.

Още по темата
Той разпали общественото недоволство със свое изказване, в което заявява, че 80% от българите са дебили и не могат да се подписват. Това определение той дава в коментар на думите на говорителя на руското външно министерство Мария Захариева, която миналата седмица заяви, че българските евреи са спасени благодарение на Съветската армия.

"Казва, че ако не беше Съветската армия, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че щеше да стане така… Или тук ще кажем "Йок!", "Не", на Гьоринг и на Хитлер?", пита Христов.

"Иво Христов вече поднесе извинения за направената от него квалификация. Напомняме, че далеч по-груби квалификации - "лош материал", "прости" и подобни, са правени от сегашния министър председател, а извинения не са поднасяни до този момент", настоя Жаблянов.

Той коментира и че спасяването на българските евреи е насравнимо дело по своя мащаб и резултат, а БСП е участвала в този исторически подвиг.

"Тази историческа истина не може да бъде изкривена и пренаписана от заинтересовани политически среди и държави. БСП е участвала в този исторически подвиг чрез своите представители, чрез работническите демострации", каза Жаблянов.

По думите му е напълно несъстоятелно, който и да било да поставя под съмнение позицията на левицата, защото тя е не само устно изразена, а за нея са загинали членове на БКП.

"Изразяваме нашето дълбоко безпокойство и несъгласие с опитите дискусията да се фокусира върху периоди от историята, които разделят нацията. Отговорността ни днес е да уважаваме историята и да не я използваме за нови противопоставяния", заключи Жаблянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И проф. Христов е прав, и Боко е прав - едно и също нещо са казали! Материалът е лош, много лош. Народът е .....За кое не са прави?!Що се сърдите като ви го казват директно в очите?!Славейков го е казал по друг начин навремето - Не сме народ, а м*рша!
73
9
 
13
 
! Отговори
ист преди 6 години
Неправилно сте разбрали изказването на Иво Христов, че 80 процента от българите са ***. Той искаше да каже че 80 процента от парламентарната група на социалистите са ***.
72
1
 
5
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
До Анонимен 70Да, така е! както е вярно и, че "опонентите" му в партията са избили не по-малко руснаци от него! Например Троцки е заповядвал изтреблението на цели села, защото били християни... изобщо потресът и гнусотията са в такива мащаби, че наистина само Антихриста може да ги извърши!
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хитлер откъде мислите, че се е учил как да третира евреите. Познахте, от своя учител бащата на народите Йосив, който още след като е взел властта е започнал незабавно да прочиства партията от евреите
70
1
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
както винаги съм казвал Борисов е прав само за едно нещо и това е че материала е лош!
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както и е факт, че Сталин е избил най-много комунисти, враговете с партиен билет!Само това показва канибалската и античовешка същност на комунизма.
68
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам всички депутати-красноармейци в НС да ходят с будьоновки. Така ще можем по-безопасно да ги целим когато открият ловния сезон за дивеч
67
0
 
12
 
! Отговори
123 преди 6 години
Виждам 2 тъжни неща в цялата картинка:1. И двамата са прави.2. И за двамата важат и двете твърдения, а са хора с власт.После що сме били зле.
66
7
 
4
 
! Отговори
до 63 преди 6 години
Еденствения факт е. че ти си един пиклив и ислямо-фашист с малки цици всички други ''факти'' са история и недоказуеми. Червената армия спаси милиони евреи и спаси Европа от нацисткага заплаха . Колко българи има загинаи в борбаа с фашизма как са статистиките ???
65
2
 
8
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Мисля, че полезно от време на време да стане някой такъв резил... ...за да се освестим и да си дадем сметка за реалността! Реалността ( освен за процентите ) е, че мнозинството от партиите и политиците, просто не са български! Не, че нямат национална, етническа, религиозна и т.н. идентичност! Напротив, имат! Даже себеотвержено и клонящо към екстремизъм... ..но, не и за Българите!
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прав е, защо медиите не дадат гластност на лош метриал на боросов ?
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо *** да се извинят, искат изговорилият истината да се извинява! Но това е част от дебилщината!
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е, че червената армия е избила повече евреи отколкото нацистите. Нацистите имаха много кратко време за тази дейност, докато червеноармейците терминираха евреите повече от половин век. Ама, защо ли да пиша след като 80% не знаят да четат
61
4
 
6
 
! Отговори
88 преди 6 години
Пак стария лаф " А вие в САЩ защо биете негрuте?" Б.Б не се бил извинил! А БСП няма нужда да се извинява. Просто трябва да бъде възстановен законът за защита на държавата ( ЗЗД) от времето на проф. Александър Цанков. Тогава под ударите му веднага ще попадне както този иво христов, така и целия руско-турски башибозуk от БСП, ДПС и пр.
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен58глупости, каза, "че не могат да се подписват", избирателите вероятно могат да четат или поне цифрите разпознават - иначе как ще сложат Х в квадратчето на бюлентинката и отметка в кръгчето за предпочитание, пардон преференция
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как така герберите се припознаха за ......? Мен това изказване не ме засяга. А и от истината боли, но все пак от нея не можеш да избягаш!
58
7
 
7
 
! Отговори
до 54 преди 6 години
Червната армия изби 90 % от нацистите ако не беше червената армия евреите щяха да са изпушили през комините много нацисти намриха смърта си в лагерите ГУЛАГ вечна слава на героите от Червената армия
57
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички е ясно, депутата червеноармеец иска да каже, че 80% от гласувалите за БСП не знаят да четат иначе нямаше как да гласуват за такива като него
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Аз не вярвам в колективната мъдрост на безпросветната тълпа"Томас Карлайл и понеже това не е реплика на политик, а на писател,историк и философ, та затова не "взела" толкова жертви)))Професоре,браво!DDD
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Oколната среда , социалната атмосфера и вътрешната култура ни правят дебилни от бутафорната политика в България.