Защо Симеон Сакскобургготски беше в делегацията в Рияд?

Георги Милков: Посещението на Борисов е историческо
3 дек 2017 12:16, Елка Василева
126
Защо Симеон Сакскобургготски беше в делегацията в Рияд?
Снимка: БТА

Посещението на премиера Бойко Борисов в Саудитска Арабия е историческо, защото се случва за първи път в отношенията между двете страни. Това заяви журналистът Георги Милков пред Нова тв.

На въпрос защо Симеон Сакскобургготски е бил част от делегацията Милков обясни: "Причината е много проста и очевидна и това е много добър ход на премиера Бойко Борисов, че го е поканил. Симеон Сакскобургготски познава последните петима крале на Саудитска Арабия“, каза журналистът.

Още по темата

„Бях точно до него, когато с Борисов влизаха при краля и той го посрещна с думите: "Здравей, радвам се да те видя отново", обясни Милков.

Освен това, каза журналистът, присъствието на Сакскобургготски придава една допълнителна стойност на посещението, защото Саудитска Арабия е абсолютна монархия.

Според Милков една от най-важните договорки, постигната по време на визитата на Борисов, е за отваряне на българско посолство. Това се очаква да стане още в първите месеци на 2018 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
16
 
! Отговори
До 38 преди 6 години
Не бяха ли точно вашите перестройчици като Луканов тези които поръчаха изготвянето на Ран-Ът и проектираха целия посткомунистически икономически модел? Комунистите си направиха капитализма от тях, за тях.
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно изречение особено ме смути - това за абсолютната монархия. Симеончо Сакс-Кобург-Готски е бил монарх, но не абсолютен. Такъв ри ще е следващият монарх на България! На прероденият Бърдоква? Свинарят, който се изживява като цар?Абе има нещо гнило тук, ама ще го разберем!
34
6
 
24
 
! Отговори
И???? преди 6 години
И ТИ НА КАКВО СЕ НАДЯВАШ БЕ МИЛКОВ ДА ТЕ НАПРАВЯТ ПОСЛАНИК??- ТОВА КОЛКО ГИ ХВАЛИШ МАЙ Е ЗАТОВА- А "ЦАРЯ" Е РЕШИЛ БЕЗПЛАТНО ДА СИ ВИДИ ПОЗНАТИТЕ....
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вникнете в древната връзка на много от кралските династии и ще разберете, че произлизат от близкия изток. Това са кръвните линии на Вавилон, които и до днес управляват, чрез превъплъщенията на Римската империя, Англо-саксоните и евреите... Задайте си въпроса защо повечето кина и зали са Арени !?
32
13
 
32
 
! Отговори
Към 32-рия 1848 преди 6 години
Живях и в соц. реалността. Тогава цвилехме от хаоване и пийване. Сега ни цвилят коремите от системно недояждане. Не ме плаши с лукановото време. Зная какво беше тогава и какво е сега.Жан Виденов го провалиха такива като теб. Е,поне си поживях при соца скромно,но доволно,сито и спокойно.Сега няма и помен от това.
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото се казва Симеон-Хасан.
30
7
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Е гати ,,умните храпаци-разбирачи.Всичко знаете бе пубери пъпчиви.Да чете човек ида се смее на такива голобради политици които хал хабер си нямат от реалния живот.
29
3
 
24
 
! Отговори
красив преди 6 години
Аз съм против България да има вземане даване с мюсюлмански държави. За СА пък да не говорим. Никакъв респект не може да преизвика краля на неумитниците.
28
22
 
9
 
! Отговори
Права Краставица преди 6 години
България не може да бъде повече руска лаборатория за социални експерименти. Там където стъпи руски ботуш, нищо не никне.
27
3
 
31
 
! Отговори
някой преди 6 години
егати държавата вижте..Министрър председателя / *** та ***/вижте мис България / грозна та грозна / -- онзи за 80-те %..си бе много прав/ е не трябваше да казва *** а неграмотни и прости/за да изберат този начело на държавата и онези 240 скопаци я парламента..И ако помислим малко..по дълбоко, посолства не се отварят там където би имало полза за народа а не полза за ...100 човека??горката държава ...
26
13
 
13
 
! Отговори
1948-до 27 преди 6 години
Ти явно освен на Борисов в друга реалност не си живял.Ние хапвахме нещо и всъщност нищо бая дълго време.Халал да ти е Нинова ако се върнат съпартийците на Нинова,Луканов и Виденов.Тогава ще видиш ти една ,,реалност".И пак ще ,,цвилиш" малчо.
25
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Царят беше пионка на ДС и БКП, внимателно вербуван още много години преди 2001. *** Кеворкян има интервю с него още от 1990 година, където комунистическото *** му се мазни и мед му капе от устата.
24
1
 
29
 
! Отговори
Бахмаамо и държава преди 6 години
Как защо? Защото българския данъкоплатец е най-богат в Е вропа :250 лв.средна пенсия и 450 лв.средна заплата.Да не мислите,че дядо Мони Горския се е бръкнал в джоба ?
23
0
 
38
 
! Отговори
граждани-а преди 6 години
нашият турист ББ без особен смисъл се разходи и...при диваците !!Гояла полза имало..ще правим посолство.50 човека ще наредим на заплати, балдъзници и баджаначки.Какво ни грее нас нормалните данъкоплатци посолство в СА?? Арабите ще купят голям парцел в Сф и ..ще спретнат върте джамия / откога се борят за втора такава в София -мюслитата!! И какво ще тръгнат нащи невести там да се пекат по монокини ли??или културен туризъм..към Мека??- абе монокнижника знаел защо е там?Онзи ден там днес с Ер
22
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Управлява ни една неграмотна Тиква, която май не вижда какво става по света. Когато му подпалят *** на посланика ще седне пак да хлеччи ,че някой е виновен, че другите запалили войната и той все невинен. и все по-неграмотен.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само племената правят така. Племените вождове уреждат лични дела като такива вождове а племето умира от кеф ,справка вояжа в Япония и японските инвестиции вВЕЦ овете на известна .
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо Германия изплаща дълги години /принципно гадовете са дълголетни/ пенсия на Фердинанд Кобурга?
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да помагал на наште да си натоварят пясък, бе!
18
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще разберете защо.Като му върнат двореца "Врана" и "Царска Бистрица" ще разберете защо.Как иначе бодигарда ще се отблагодари на величеството.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То като видях измъчената от полет с Авио 28 физиономия на Бойко, май само до танц му беше! Ако искате да видите истински танц със саби и сте българи патриоти, пойскайте от разните наши краеведи, изкуствоведи и Каракачанов да изнамерят, режисират и покажат хоро на македонски българи от Струга играно със саби.Четох една книга, четниците се забавлявали на една поляна в македонските планини и три момчета от Струга играли впечатляващо хоро със саби. Арапите да си стоят в Арапия!