Борисов готов да премисли за мораториума: Майка ми умря от рак!

Премиерът призова БСП и ДПС да не провалят председателството
199
Борисов готов да премисли за мораториума: Майка ми умря от рак!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е готов да преразгледа мораториума за лекарствата, ако трябва и след среща с президента Румен Радев. Борисов обяви това пред български журналисти в Брюксел.

"Майка ми, Бог да я прости, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме, каквото имахме тогава, за да й купуваме 8 хил. долара молекула, някакво свръхново лекарство и на втората седмица жената си умря", каза премиерът Бойко Борисов.

Още по темата

"Не искам да си играят със страховете на хората. Ще го вкараме пак в парламента и ще го решим", коментира той. По думите му, ако дадено ново лекарство го има в 1/3 от страните от ЕС, ще го купим и ние.

Борисов заяви, че изобщо не обръща внимание на лидера на социалистите Корнелия Нинова.

"Имаше избори със служебно правителство от президента Радев. На всеки 6 месеца, като на някой нещо не му харесва, да правим избори ли?! И то точно по време на председателството ни, когато полагаме толкова усилия", коментира премиерът.

Борисов смята, че БСП и ДПС искат провал на председателството и ги призова да проявят разум.

"Само вижте как са подбрали датата на вота на недоверие. Това ли е градивната опозиция? Те умират да се сринем и в руините те да се опитват отново да крадат. Ще се съпротивляваме този път много", категоричен бе премиерът.

Според Борисов Естония се е справила добре с председателството си, особено в сферата на киберсигурността.

"Техният екип ще продължи да работи с нашия, а после и с австрийския, за да може да не се прекъсне процесът и нещата да се продължат", добави той.

"Аз знам какво говорят Юнкер, Меркел, Макрон, Ципрас. Всички са категорични, че трябва да запазим моста с Турция, защото иначе всички тези бежанци, които са там, ще дойдат в Европа през България и Гърция", обясни премиерът.

По думите му темата за Brexit е много сложна. "Аз тайно се надявам, че един ден Великобритания ще се върне в ЕС след всичките мъки, които ще преживеем и те, и ние", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
34
 
! Отговори
По залез преди 6 години
Питам се за какво е тогава народното събрание? Нещо май трябваше там да се гласува. Да не би отново да сме царство господарство.....
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ке изеде и он теслата, ама не знам кой ден ке е.
41
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се прави на луд, Бойче, БСП остави руини докато се разби да краде от бюджета, защото просто нямаше еврофондове, с които да заблуждават ***, че правят нещо смислено, а вие в руините не се опитвате, ами си крадете като за световно, докато залъгвате ***, че се случва някакъв ръст на икономиката, където малкия и средния бизнес е пред фалит, лъжите и злоупотребите ви ще доведат до 1 град икономика през 2030-та, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник :D
40
5
 
11
 
! Отговори
инфо преди 6 години
Време е правителството да каже истината за експериментирането на новите молекули върху българските пациенти и интерестите на корпорациите да си правят експерименти без пари върху отчаяни живи хора.
39
2
 
32
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Борисов, нали винаги си казвал, че народа ти е най - мил. Що за лицемерие, като става въпрос за някакви си 20-30 мил. Върнете субсидията на партията си и няма да има мораториум и хората ще имат надежда за живот.
38
3
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Морето от крадци,няма политцветове.Морето ни от крадци,тук няма брегове.Щом опре до пари,бай *** Герборан,в морето от крадцие първи Капитан !!!
37
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали направихме ограда на границата, как ще дойдат?
36
3
 
25
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Не се кахъри Боко за парите за избори. Не излизат от твоя джоб а от моя. С мерак ги давам да те разкостим и теб и мизерното ти политическо образувание наречено Гербче!
35
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов много помъдря през годините. Тьотката Нинова не може на кутрето да му стъпи. Ако БСП дойдат на власт пак ще фалират държавата за 1 година. Бойко мисли за България и за добросъседството ни със съседите. Голям държавник на пук на злобарите! Вижте колко са долни от безродниците от БСП - точно навръх председателството искат да дестабилизират България!! Няма да ви дадем държавата пак да я разграбите и фалирате! Докато не ви избесим по кестените няма да мирясате, червени гадове!
34
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберастите дето плюха в темата с президента сега да си ядат ***
33
2
 
13
 
! Отговори
Употребен, по и най преди 6 години
..."уважавам" ........ Боко......, "но той беше употребен. Няма човек, който да няма близък или да е загубил близък заради ракови заболявания" /Цв.Цв/
32
2
 
22
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Дай сега *** като е умряла всички да умрат. Не мога да разбера за какво ти е парламент, като всичко решаваш сам. Вярно, те узаконяват решенията ти.
31
2
 
14
 
! Отговори
Напълно луд преди 6 години
- С Бойко Борисов винаги съм на един ум!
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бравос.*** тъй ми стана драго как Бати ни прави на ***.На другите избори пак за него ще гласувам. ББ вовеки. Друг тъй хубаво не може да баламосва.
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пазел на мутрите колите докато ядяли в заведението така каза Батето та такава човек имаме за премиер
28
2
 
9
 
! Отговори
Сотиря преди 6 години
ЮКей ще се върне в ЕС , кога се върне бай тошо и соца.
27
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов готов да премисли!!!Но за това трябва мозък, а Ти нямаш такъв
26
2
 
25
 
! Отговори
к0нсерва преди 6 години
а ако не беше умряла от рак, тогава какво?!
25
1
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Дядо Коледа, кажи ми,не мога аз да разбера,за апове пари да имам,сметките като платя.Дядо Коледа помагай,във Борисовото време,че не мога да крада,като Гербери големи.ЕврошеФство аз не чакам,но ще дойде този час,парично пак да ме сурвака,Герберския дядо Мраз.
24
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В каква демократична държава живеем. Живота на хората зависи от това какво ще си помисли една МУТРА