Борисов готов да премисли за мораториума: Майка ми умря от рак!

Премиерът призова БСП и ДПС да не провалят председателството
199
Борисов готов да премисли за мораториума: Майка ми умря от рак!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е готов да преразгледа мораториума за лекарствата, ако трябва и след среща с президента Румен Радев. Борисов обяви това пред български журналисти в Брюксел.

"Майка ми, Бог да я прости, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме, каквото имахме тогава, за да й купуваме 8 хил. долара молекула, някакво свръхново лекарство и на втората седмица жената си умря", каза премиерът Бойко Борисов.

Още по темата

"Не искам да си играят със страховете на хората. Ще го вкараме пак в парламента и ще го решим", коментира той. По думите му, ако дадено ново лекарство го има в 1/3 от страните от ЕС, ще го купим и ние.

Борисов заяви, че изобщо не обръща внимание на лидера на социалистите Корнелия Нинова.

"Имаше избори със служебно правителство от президента Радев. На всеки 6 месеца, като на някой нещо не му харесва, да правим избори ли?! И то точно по време на председателството ни, когато полагаме толкова усилия", коментира премиерът.

Борисов смята, че БСП и ДПС искат провал на председателството и ги призова да проявят разум.

"Само вижте как са подбрали датата на вота на недоверие. Това ли е градивната опозиция? Те умират да се сринем и в руините те да се опитват отново да крадат. Ще се съпротивляваме този път много", категоричен бе премиерът.

Според Борисов Естония се е справила добре с председателството си, особено в сферата на киберсигурността.

"Техният екип ще продължи да работи с нашия, а после и с австрийския, за да може да не се прекъсне процесът и нещата да се продължат", добави той.

"Аз знам какво говорят Юнкер, Меркел, Макрон, Ципрас. Всички са категорични, че трябва да запазим моста с Турция, защото иначе всички тези бежанци, които са там, ще дойдат в Европа през България и Гърция", обясни премиерът.

По думите му темата за Brexit е много сложна. "Аз тайно се надявам, че един ден Великобритания ще се върне в ЕС след всичките мъки, които ще преживеем и те, и ние", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A ti shte umresh ot bubrechna nedostatachnost i porok na sarceto. BULGARIA se moli da e skoro
22
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е типичния номер на Тиквата. Когато опозицията иска нещо разумно той кара мажоретките си депутати в Народното събрание да гласуват против, само за да си начеше крастата. После излиза като спасител и казва " ето аз давам еди колко си милиона". по същия начин постъпи с милионите за ремонта на църквата Св Ал. Невски и Атон - накара гербаджиите първо да гласуват против и после пак даде милиона, но вече по телевизията с подобаващо шоу и целуване на ръце. Изобщо отвратителна манипулация
21
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ние със сестра ми си продадохме, каквото имахме тогава, за да й купуваме 8 хил. долара молекула". Брех много бедни тия хора, продали си всичко
20
1
 
36
 
! Отговори
Честен преди 6 години
Вярно, че при бай Тошо имаше много изкривявания. Имаше "правоимащи" и т.н.Но като цяло българина живееше добре. Образование, медицинско обслужване, работни места.И хората имаха морални ценности. Какво ни донесе демокрацията?Бандюгите и мошениците окупираха властта. Сринаха се всички морални устои. Добре ще живее този, който съумее да открадне, излъже по-добре. Наскоро чух: Понятието ЧЕСТНОСТ са го измислили слабите.Наглите мошеници просперират!МАЙ Е ВЯРНО??
19
1
 
21
 
! Отговори
Бръчков преди 6 години
Че Тиквеникът може ли да мисли ?!
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Stiga s tova prezedatelstvo boiko kolo vsimate na m vie pravitekstvo deputati ohrani 4engeta agenti. Koi ot vas s 40 lv schte pistedchne koleda sramota ot gospoda boiko goranov s 200 lv na m li jade i snetki pla6ta boiko vij zioras po 1000 eur sa koleda ne po 40 lv podigravka besbojie kolko struvat lekarstvata preglefite hranite toka vodata tvoita sestra se lekuvasche v turzia voena bol. Vejdi v betlin sna4i imate pari no bg narod 75% nama tova li e hristianskoto v gerb pravitelstvo ne boiko
17
1
 
13
 
! Отговори
а, ко каза, кво??? преди 6 години
и къде отиде подкрепата за Плевналиев
16
1
 
26
 
! Отговори
РВ преди 6 години
Разплака ме бе боци. Пуснах една сълза....а бъбречето продаде ли да събереш парички за мама докато мутрееше в сик?
15
4
 
20
 
! Отговори
ОнкоБолните преди 6 години
Епицентърът на Гербална Мозъчна Метастаза е открита в мумия от 21 век, докладваха от новите турски вилаети.мумифицираното тяло е било облечено с футболна фанелка, без ***, в едната ръка дрвена клечка от по длибел формат, в другата буркан от лютеница напълнен с некакви бели хапчета. Хапчетата за Онко-болните
14
2
 
19
 
! Отговори
Едноличен лидер преди 6 години
Царят Батюшка Борисов пак надви лъже Демокрацията...
13
3
 
18
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Казал го е поручик Ржевски:-Я плакал бляь, е.... и плакал!Та и аз се просълзих от откровения борисови!
12
4
 
13
 
! Отговори
върни аповете! преди 6 години
честито за ***!и тебе ке те гризне ракопашния като кака ти Мара.тикварениа ракар апе изотдоле над под от левата десна страна в центъра
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дааа,седи и мисли,седи и мисли и по едно време усетил че само седи и гледа магнолиите.
10
1
 
49
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Жалък си Борисов, жалък!
9
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо трябва да побърквате народа, Борисов?! Влагайте малко мисъл преди да действате. Поне малко!
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и пак Няма никаква гаранция , че човек като е болен ще му дадът ново лекарство .те и сега масово Не слагат лекарствата ,а ги изнасят в чужбина !в Бг лекуват само властимащите и богатите , а народа НЕ ,Никога !
7
0
 
38
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Намаляват ни бавно, заличават ни планово,до указан лимит.Българина е подложен но жесток геноцид.*** Балкански толкоз години как не разбра,че той е ненужен, ще вземат, златната му земя !!
6
13
 
7
 
! Отговори
dedo goshe преди 6 години
Голям!
5
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ако не беше умряла от рак майка му? Какво става тука, бе!
4
1
 
25
 
! Отговори
Избирател преди 6 години
Защо не причисли преди изказването на Президента.