Вотът – отговор за хората, саботаж или стремеж на Нинова?

Мотивите за вота внесени в НС – 10 страници са
17 яну 2018 15:00,
141

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

От БСП внесоха мотивите за вота на недоверие срещу кабинета Борисов 3 в деловодството на парламента. От левицата ще атакуват политиката на правителството в здравеопазването, обществените поръчки, строителството и санирането и контрабандата.

"Мотивите са факт, внесени са в деловодството, в 10 страници. Конкретиката остава за дебата", обясни лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Попитана дали в дните на откриването на европредседателството вотът не е един вид саботаж, тя отговори, че това е отговор на 83% от гражданите, които смятат, че корупцията е проблем №1.

Още по темата

"Борбата с корупцията е проевропейска политика, а не антиевропейска. Попитайте някой евролидер дали е съгласен за 6 месеца да се затвори темата за борбата с корупцията, защото някоя държава е председател", настоя червената лидерка.

По думите й с този вот ще си проличи кой иска да има борба с корупцията и кой не.

"По-добре сами алтернатива на статуквото, сами срещу корупцията, отколко част от статуквото, което брани корупцията", заключи Нинова и отново настоя да се разсекретят доклади на правоохранителните органи, според които има заплаха за финансовата сигурност на страната.

Според ГЕРБ пък вотът на недоверие е обречен на провал и е "лошо изиграно тактическо действие".

"БСП имитират политическа дейност. Внася се вот на недоверие без мотиви. След дълги преговори и закани получаваме един вот, който е обречен", коментира Тома Биков.

По думите му няма как вотът да свали правителството, не защото няма достатъчно гласове, а тъй като България бележи най-добрите си икономически показатели през последните 10 години.

"Имаме 4% икономически растеж, повишен кредитен рейтинг, почти нямаме бюджетен дефицит, имаме бюджет, който разхлабва коланите на българите. И точно в този момент да спрем този тренд, за удоволствието на колегите от БСП, за да имитират политическата си дейност? Няма начин да допуснем подобно нещо", отсече той.

Той допълни и че корупцията е обща тема, която дава възможност за "разтягане на локуми, за патетика, морализаторстване".

"Техният вот на недоверие за момента е насочен към Делян Добрев, който нито е премиер, нито министър", допълни Биков.

Депутатът от ГЕРБ коментира и че вотът не е успял да обедини опозицията, тъй като вотът е внесен в крайна сметка само от едната опозиционна партия.

"Това е лошо изиграно тактическо действие и ще си понесат политическите негативи. Една от основните цели на този вот вече е г-жа Нинова довечера да я дават в новините", завърши Биков.

Борис Ячев от "Обединените патриоти" пък определи мотивите на левицата като смехотворни и заяви, че от парламентарната група няма да подкрепят вота.

"Желанието за вота е изцяло политическият стремеж на Нинова да си даде допълнително един час политечско говорене и да си реши донякъде свои вътрешни проблеми, свързани с нейното укрепване като лидер", настоя патриотът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До НарцисизъмВашата банда знае какво означава тази сложно думичка!
58
3
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До 61Малкият Шивач ли ви е новият идол!!!!?
57
10
 
13
 
! Отговори
Нарцисизъм преди 6 години
*** и на глава ще застане, само и само да я покажат по новините.Момента е избран за да се изложи пред по-голяма публика.Сигурно се има за красива.
56
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конкретиката остава за дебата", обясни лидерката на БСП Корнелия Нинова--Ще сподели личен опит от времето, когато Станишев я уволни за корупция :)
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
при дебатие по вота Нинова, председател на бсп, ще разкрие подробно успехите си в борбата за предпазване на соц. собственост от грабителска приватизация от страна на одс и ГЕРБ.
54
5
 
6
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Надявам се, че всички които пишат за или против Герб и БСП са наясно, че плюят едната част и възнасят другата част на едно и също нещо. Герб е младежкото БКП, а БСП е пенсионерското БКП - докато народа не поиска референдум и не прокара закон ВСЕКИ БИВШ ЧЛЕН НА БКП ДА МУ Е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО ДА ЗАЕМА КАКЪВТО И ДА Е ДЪРЖАВЕН ПОСТ! То ние няма да се оправим. Колкото и да ви е тъжно така е. Как беше приказката - Със стари ..... нов бардак не се прави!
53
4
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 6 години
БСП и ДПС хубаво критикуват управлението на ГЕРБ и патриотите и внасят вотове на недоверия, но те като се върнат на власт правят 10 пъти по-големи издънки от тези на ГЕРБ. Тогава ГЕРБ внася вотовете на недоверия срещу БСП и ДПС, а самите БСП и ДПС си подвиват опашката. Така че няма какво да се оправдават старите другари и турци, същите са като ГЕРБ и патриотите.
52
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Платени *** срещу Нинова
51
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНЕ ТОВА СЕ ВИЖДА ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ПОЛИТИКА. ЕС СЕ РАЗПАДА НА ПАРЧЕТА, ОГЛУШИТЕЛНО *** ЕВРОПЕЙСКА ХРАНЕНИ ПРАСЕТА.
50
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП в парламента - "Цирк в цирка" (руски игрален филм)
49
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При дебатите по вота Кирето Добрев, зам. председател на бсп, ще разкрие подробности от борбата му срещу контрабандата на валута.
48
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 40За БСП гласуват все повече млади хора.Т.нар.червени бабички гласуват за Мутрата.каскет-шегобиец :)
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 45Аз съм си у дома! Нямам намерение никъде да ходя! По скоро на вас ще се наложи да си търсите реализация на половата си ориентация по ограничени географски ширини!
46
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИНОВА КАКВО Е ВИНОВНА ЧЕ ЕС ВЪРВИ КЪМ РАЗПАД?
45
11
 
9
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
До АнонименЯ пак погледни социологическите проучвания по възрасти и райони. Но не на "червен" Колю. Май за ГЕРБ гласуват тези дето пълнят бюджета. Защо ли?
44
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Членска карта 7върви да целуваш портрета на Путин на стената
43
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е, че на последните парламентарни избори ГЕРБ дръпнаха в последния момент в процентите, иначе се движеха почти наравно с БСП. А по тъмно обикновено гласуват тъмните екземпляри от гетата, в Красна поляна съм и ги виждам как идват на групи от Факултета към училището и после пак на групи между блоковете изчакват явно да им се плати. Пък и при разбивките след изборите беше съобщено официално, че ГЕРБ печелят в ромските махали.
42
4
 
4
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Преливане от пусто в празно. Безплатен PR на наш гръб. Първото правителство на ГЕРБ започна реформа в здравеопазването. Миков: "не си давам болницата в Брегово". Хванаха известното на всички в Илиянци смейство от Требич. Не, това не е борба с контрабандата, а полицейски произвол. По повод на корупцията напомних по друг повод кой от БСП се обади на ББ да спре проверките на Мишо Бирата. Човекът си плащал на всички досега и нямал проблем. Танов и Дянков ще му развалят рахата. Всички са комунисти!!!
41
11
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До Дядо130Да! Дайте да не бутаме Тиквата, санким, лошо! Чували сме го това и по други поводи. Котленските чорбажии и те не даваха да бутнем Империята!
40
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За БСП гласуват все повече млади хора.Т.нар.червени бабички гласуват за Мутрата.Електоратът на ГЕРБ се състои от 350000 държавни търтея,назначени на топли местенца с единствената задача да гласуват,още толкова купени роми и малко останали зомбирани бойковисти,които са на принципа:Може да е изпражнение,но е от Бойко.Ще го изядем.75% от тях са простовати жени на предпенсионна и пенсионна възраст.Останалото са добре познатите изборни шашми.Но нещата скоро ще се променят.