Отец Дионисий към Борисов и министрите му: Вън от храма!

Иска да ги отлъчат от църквата заради Истанбулската конвенция
247
Отец Дионисий към Борисов и министрите му: Вън от храма!
Снимка: Булфото, архив

Министерският съвет, който е гласувал Истанбулската конвенция би следвало да има забрана да посещава храмовете на Българската православна църква. Това смята бившият предстоятел на храм-паметника "Александър Невски" архимандрит Дионисий.

Още по темата

"Има две дами, които не знам защо са толкова активни, особено за г-жа Цачева Цачева се учудвам, защото винаги съм я възприемал като консервативна, и за г-жа Екатерина Захариева. Що се отнася до народното представителство, тези, които си позволят да гласуват подобно нещо, би следвало веднага да бъдат отлъчени от църквата", настоя той пред Нова тв.

А Истанбулската конвенция, чиито спорни текстове ще бъдат обсъдени в на широк дебат днес, предстои да бъде гласувана и в парламента.

На дискусията днес ще присъстват депутати, представители на изпълнителната власт, неправителствени организации и експерти.

Докато се провеждат дебатите, пред прозорците на Народното събрание ще се проведат два протеста – в защита и "против" Истанбулската конвенция.

Близо 200 организации изразяват категоричната си подкрепа за ратификация на Истанбулската конвенцията.

В нейна подкрепа те организират и демонстрация в градинката между Народното събрание и Софийския университет "Св. Климент Охридски".

По същото време обаче има организиран и протест против Истанбулската конвенция пред Народното събрание.
Митингът ще призове президента Румен Радев за дебат по темата.

"Надявам се да се оцени самото становище, което е изпратено в Народното събрание, защото юридически то е блестящо, защото се засягат неща, свързани с Конституцията, с международни договории, с приети в страната закони, които така или иначе дават една гаранция за възможност за защита. Надявам се Светият синод да действа и по-остро освен да призове народните представители", добави отец Дионисий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
16
 
2
 
! Отговори
Jitpit преди 6 години
I kade e tuk lubovta im kam blijnia chovek?! Znachi nekoi si pop maika mu i basta go krastili kato ebil bebe....a toi otiva i si smenia posle imeto, pasporta, oblicha dalgata chernata ili zlatna roklia s piskulcheta....i ...krai na lubovta kam blijnia....
193
4
 
16
 
! Отговори
@ преди 6 години
За новоизлюпеният паша Бог е парата ,така че страх от църкви няма! Пък и все пак си е бил член на бкп то..
192
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е толкова пошло че и да коментираме вьрвам кьм неспасяем упадък.Големите уж и велики държави гледат колкото народ или останостанал в държавата ни да му вземат така и здравия разсьдьк мислейки единствено за битови проблеми недоимък и широка агресия от мала до голяма.
191
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е толкова пошло че и да коментираме вярвам кьм неспасяем упадък.
190
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срещу Истанбулската конфекция против нямате ама срещу конвенцията имате.
189
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някога е имало революционери,хъшове,боримечката,хайдути,яки здрави и силни мъже,заради които сме оцелели като нация.А днес имаме ***,които не знаят на кой свят са и от кой пол са..Спокойно бре, като му дойде времето пак ще се родят иванвазовци и ще ти съчинят новата юнашка история с нови боримечки, айдуци, хъшлаци и революционери.
188
4
 
10
 
! Отговори
гейчо преди 6 години
ИДВА 2 ФЕВРУАРИТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРИЕТА НА ТОЗИ ДЕН ДРУЖНО ДА СЕ ...................КОЙ КЪДЕТО СВАРИ НАРОДНО СЪБРАНИЕ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ
187
6
 
1
 
! Отговори
Arfio преди 6 години
Offshornite christpopove vi puskat publik teror zaplahi li?! Zlovesto....chudovistno....
186
0
 
31
 
! Отговори
Социален пол??? преди 6 години
Добре, какво е социален пол?Има два пола, а относно трети то каква дефиниция и определение ще се даде?Той се обосновава на разликите от основните два пола, не прилика. Тоест вече говорим за нещо различно от понятието за пол, тоест това пол ли е? Значи да помослим върху понятието за пол и после какво е социален такъв и може ли да го има въобще!
185
1
 
5
 
! Отговори
Talfenti преди 6 години
Kraino vreme e tazi zima da probvame niakolko bg elektrojeneni referendumi na razvitoto bg obstestvo.... Rosko desi....olimpiiski ogan start!
184
3
 
9
 
! Отговори
До Юрист!!! преди 6 години
С риск да Ви засегна, но в подобен род документи няма нищо такова, като буквално написано! Хората, които подготвят подобни текстове добре познават, като начало, диалектиката на Хегел!Като добавим и подготовката, относно манипулирането на общественото мнение, то съмнявам се че ще го видите дори да е написано с огромни букви! Прочете още веднъж, но опреснете малко и знанията по български език, защото всеки знак и дума има значение как се поставя!
183
1
 
18
 
! Отговори
alex преди 6 години
До Юристникой на твърди но се дава основание за последваща корекция на законите в тая насока , толкоз си юрист колкото медузата гръбначно животно
182
5
 
29
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
БОЙ ПО КАСКИТЕ НА ОМРАЗНИТЕ ГЕРБЕРИ !!!!!
181
3
 
20
 
! Отговори
Свободен българин преди 6 години
До Юрист - Ало, юриста, какво ще кажеш за социалната роля на половете? Или ти самия си на другия бряг?
180
0
 
44
 
! Отговори
още малко.. преди 6 години
Казано честно, проблем с третия пол е най-малкия проблем!Това по-скоро измести центъра на проблема!Ще има органи, които да за да оправдават съществуването си ще чукат от врата на врата, за да търсят "насилници". Защото в конвенцията се казва не извършено насилие, а дори само потенциално такова! Веднъж попаднал в лапите на такива, няма измъкване! Целта на тази конвенция е по-скоро да се разбие най-малката клетка на обществото-семейството!
179
40
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя "отец" Дионисии прилича на гей. Вижте го как говори. Интересно защо всички в БПЦ говорят изкуствено?
178
2
 
24
 
! Отговори
123 преди 6 години
А така отлъчи ги от църквата, та да си ходят направо при шефа си на топличко. За пращането им там също не се притеснявай отче, желаещи и можещи да искаш. Пари не искат даже.
177
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
алелелеее бацеее кво станА.от много пренатегане и чупки в кръста и от нагли обещания от името на всички за каквото ти заповядат виж ли докъде дойде,абе Борисов не си ли разбрал че подлизурковците никой не ги уважава,е виж как *** се гаври с комунистите и оттам с всички българи,ти си същия ама хем с мацква хем с Брюксел
176
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...види се, че ....растката конвенция е по сърцето на Дойче и Веле, както на другите соро соидни НПО-та!
175
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриархът повече да не допуска бай Суджук в храмовете!