Може ли Делян Добрев да е в Народното събрание? Епизод пореден!

БСП оспориха присъствието му на заседанието
2 фев 2018 12:00,
155
Може ли Делян Добрев да е в Народното събрание? Епизод пореден!
Снимка: архив Булфото

Червената опозиция в парламента отново оспори правото на депутата от ГЕРБ Делян Добрев да присъства на пленарното заседание и настоя той да напусне залата.

Това очаквано предизвика отпор от страна на управляващите и Данаил Кирилов възрази, че няма правно основание за това.

От БСП пак се аргументираха с решението на Конституционния съд, че отказът на Народното събрание да прекрати мандата на Делян Добрев, след като той е подал оставката си като депутат, е противоконституционен.

Същевременно КС изрично посочи, че неговото решение е по принцип и не решава въпроса за статуса на Делян Добрев като народен представител.

Още по темата

Самият Добрев днес се зачуди защо е такова отношението на БСП към него.

"Чудех се защо толкова ме мразят колегите от БСП и единствената причина, за която се сетих, е че съм със синя вратовръзка. Затова днеска съм с червена. Предлагам и освен да ме отстранят от залата, и да ме арестуват и разстрелят. В тяхната партия има 30 000 осъдени на смърт без съд и присъда", предложи той.

Съпартиецът му Данаил Кирилов пък настоя, че щом са в тази зала, всички трябва да имат необходимите компетенции и да знаят кога се прекратява мандат на народен представител.

"Мандат се прекратява след три юридически факта - оставка, решение на Народното събрание, решение на ЦИК", отсече той и призова да се спре с уронването на достойнството на народни представители.

Червеният Александър Симов пък предложи, след като не се спазва Конституцията, да се гласува процедура за допуск в зала за Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живеем във времето на Алековите герои... И Бай *** е идол и идеал! Пържолки, лифтчета и гочоолу, дочоолу, гуньо адвокатина, бодков - естествено и закономерно. Свиквайте!
90
1
 
35
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
аде да изчезва тоя бузестия - няма само с него да ни занимавате - вън - капацитет - 0
89
2
 
45
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Гербаджийската наглост е...безгранична,защото народът с негласуването си на избори е оставил...шайката да се самовъзпроизвежда и да наглее.Вижда му се края,ама много народна енергия и ресурс...изтече,за сините очи на Боковите...партийни калинки,начело с премиера-международник,недоказал се у нас че работи за интересите на държавата и българина.Поредният парадокс на...джендърския ни преход.
88
0
 
52
 
! Отговори
снишаване преди 6 години
А кой ще разследва депутатката от Герб Снежана Дукова,която като стана напечено около нея си взе болничен.Ще мине време,ще отлежииии и глупаците ще забравят.Здрава е като бик,но изигра добър театър с болен кръст и три месеца по късно никой вече не я търси.Хайде журналисти,какво чакате,разплетете чорапа около назначениего на синът и в ,,Булгаргаз".
87
0
 
44
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
И в Парламента и извън него тоя си остава айдук !
86
0
 
37
 
! Отговори
писах преди 6 години
няма друг такъв народ да не признава законите синяма друга парламентарна група в дадена държава да погазва и нарушава умишлено своята конституция така наглоняма и друг такъв народ да търпи тази очевадна наглост тъпанарштина идиотизъм наглост и лъжае нема да се оправим народа така и джендари ще си умрем амин
85
2
 
27
 
! Отговори
Активност . преди 6 години
Във форума ГЕРБ държат отрицателния полюс. Всички *** са се активирали...........
84
27
 
2
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Русофила е е дин зомбиран селянин ***, който тъпче и потъпква всякаква родова памет , чест и достойнство!!!Следователно, русофилството е вредно за българската държавност и трябва да бъде забранено, чрез закон така както и комунизма е забранен като престъпна идеология!!!Русофилски ф.ъшкии САЩ и Великобритания се гаврят с великата Руска Империя!!!Путин ***!!!Агент Найл Бърджис!ЦРУ!!!
83
21
 
4
 
! Отговори
ангел преди 6 години
А може ли ШЕФА на Комисията по ПРИВАТИЗАЦИЯ Нинова да е там ?????
82
4
 
32
 
! Отговори
зин преди 6 години
айде делянчоооо айде махай се че да мятаме следващия крадлив нагъл долен ненаяден политик айде че са много
81
1
 
34
 
! Отговори
активен преди 6 години
Не съм юрист- но според мен, решението на КС трябва да важи откакто е в сила Конституцията. Какво означава отсега занапред- признават, че НС са нарушили конституцията, но пък гласуването за оставката е в сила. По принцип изобщо не трябва да има гласуване на НС- народния представител си подава оставката и изчезва от НС.
80
4
 
29
 
! Отговори
Делянееееее преди 6 години
Делянее, Деляне , ако те духнат от НС и рода-кум- суджук гейт ще те духнат и как ще връщаш измислените откраднати пари на "лицензирана офшорна финансова институция ". Който не връща го опушкват за толкова пари. Ако оцелееш значи документа ти е бил фалшив. Тъй, че не се пери. 4 месеца след обвинението скалъпи откъде си откраднал "кредита". Цецо и Боко го прозряха, че лъжеш и крадеш, ама си плати и се ослушваш. Марш при тиквите на село
79
3
 
23
 
! Отговори
Народа преди 6 години
Честит им празник на всички 240 джендари депутати!
78
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От БСП пак се аргументираха с решението на Конституционния съд, че отказът на Народното събрание да прекрати мандата на Делян Добрев, след като той е подал оставката си като депутат, е противоконституционен."Бе какво ги вълнува това *** партията на Тиквун паша. Конституция-монституция... Баце всеки ден си бърше *** с Търновската конституция.
77
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Непукизма на ГЕРБ и техните представители е безграничен, както и ширещата се корупция в тази партия.
76
6
 
1
 
! Отговори
EMIGRANT преди 6 години
Ludi,ludi,cherveni jabi!!Dai si ostavkata va Diliane,che mnogo ni prechish s kradeneto v NEC,va!!Ni moji Rum.Ovch.I cqlata chirviena banda da sa nakradim zaradi takviz kato tebi!Hem ni obesta i ni obnadejdi,che si q podavash,a vish kak si ostana v parlamenta,sushtu katu nashte detu sa otkazaha.a posle pak zapocnaha!
75
4
 
20
 
! Отговори
до 74 преди 6 години
Подал,оттеглил-така казал и КС.Пич,нищо такова не каза съда-каза,че подадеш ли оставка се приема без обсъждане и точка.И вече не си депутат-т.е. нищо не можеш да оттеглиш след това защото вече си обикновен гражданин
74
24
 
3
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Цялата сага окло Добрев и Елена Йончев беше една режисирана атака и битка на две чужди служби, които просто изплзваха българските народни представители като пионки, но беше ударен авторитета на българските институции и беше дискредитирано енергийното българско лоби за по-голяма енергийна независимост от руските енергийни монополни корпорации!!!Путин ***!!!Агент Кларк Гейбриъл!ЦРУ!!!
73
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Делян направи за смях цялата парламентарна група на БСП, барабар с цялата тролова пропагандна машина
72
3
 
20
 
! Отговори
българин преди 6 години
делянчо като те изшутат принодително да не забравиш с твоите роднини и приятели с който краде диво да върнете всички пари те са излезли то нашия джоб българите за доброто на нашия народ а не за тебе твоето семейство и твоите приятели ЧУЛИИИ!!!!!!!