Може ли Делян Добрев да е в Народното събрание? Епизод пореден!

БСП оспориха присъствието му на заседанието
2 фев 2018 12:00,
155
Може ли Делян Добрев да е в Народното събрание? Епизод пореден!
Снимка: архив Булфото

Червената опозиция в парламента отново оспори правото на депутата от ГЕРБ Делян Добрев да присъства на пленарното заседание и настоя той да напусне залата.

Това очаквано предизвика отпор от страна на управляващите и Данаил Кирилов възрази, че няма правно основание за това.

От БСП пак се аргументираха с решението на Конституционния съд, че отказът на Народното събрание да прекрати мандата на Делян Добрев, след като той е подал оставката си като депутат, е противоконституционен.

Същевременно КС изрично посочи, че неговото решение е по принцип и не решава въпроса за статуса на Делян Добрев като народен представител.

Още по темата

Самият Добрев днес се зачуди защо е такова отношението на БСП към него.

"Чудех се защо толкова ме мразят колегите от БСП и единствената причина, за която се сетих, е че съм със синя вратовръзка. Затова днеска съм с червена. Предлагам и освен да ме отстранят от залата, и да ме арестуват и разстрелят. В тяхната партия има 30 000 осъдени на смърт без съд и присъда", предложи той.

Съпартиецът му Данаил Кирилов пък настоя, че щом са в тази зала, всички трябва да имат необходимите компетенции и да знаят кога се прекратява мандат на народен представител.

"Мандат се прекратява след три юридически факта - оставка, решение на Народното събрание, решение на ЦИК", отсече той и призова да се спре с уронването на достойнството на народни представители.

Червеният Александър Симов пък предложи, след като не се спазва Конституцията, да се гласува процедура за допуск в зала за Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
19
 
! Отговори
уху преди 6 години
Абе май му сини венците на Делянчо.И като цяло черничък-но всичко е точно.Значи по конституция подаваш оставка и ти я приемат без обсъждане-точка.Той подаде ли я-подаде я.Е значи не е депутат-какво го пазят герберите,какво си я оттегля.Аман от маймунджилъци.
70
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kolko e *** dobre sedi i nahalstva milionera i fam mu abe dobrev namadch li malko savest i samo4ustvie boiko ti kasa da si jodi6 zezo te sadarja gerb se islagate s nahalstvoto vi kato imasch dokadatelstva sadi jon4eva no se mahni ot nc dtasni6 i islagaach gerb
69
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната опорка , която нищо не значи от гледна точка на законите . Дилян Добрев си даде оставка , а после като видя колко е корумпирана Елена Йончева си я оттегли . Това е волята на народния представител и така каза КС . Трябва Централната избирателна комисия да каже дали е прекратен мандата на народния представител . Да ама БСП са толкова омазани , че вече са за зоологическата градина .
68
3
 
23
 
! Отговори
BGN преди 6 години
Мен ще ме глобят за неправилно паркиране, тия конституцията не спазват. При тва толкова нагли, че не си признават и грешката. Тва ако стане в Румъния, 100 000 на площада щеше да има
67
4
 
14
 
! Отговори
Костов преди 6 години
единственото нещо което ми харесва в този *** тип са бузките ,надути като на хамстер
66
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевЕвала, Василев!
65
20
 
3
 
! Отговори
Василев преди 6 години
България е велика!Рсуофилите са в шок, хибридната война продължава!САЩ и Великобританя се гаврят с великата Руска империя!Путин ***!!!Агент Гари Карадар!ЦРУ!!!
64
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Чудех се защо толкова ме мразят колегите от БСП и единствената причина, за която се сетих, е че съм със синя вратовръзка. Затова днеска съм с червена. Предлагам и освен да ме отстранят от залата, и да ме арестуват и разстрелят. В тяхната партия има 30 000 осъдени на смърт без съд и присъда", предложи той.===Проява на присъщото на депутатите ни чувство за хумор, в комбинация с пълна амнезия за факта, че си подаде оставката поради доказана корупция. Поредният *** на доживотна хранилка.
63
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
крадлива герберска калинка, изкараха му кирливите ризи и чак замириса, но продължава да е дупетат. за това сме на такъв хал, политиците ни окрадоха и продължават да ни крадат #мутроландия
62
3
 
14
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
ПОДАЛ СИ ОСТАВКА ОТИВАЙ СИ,ЗАЧИ СИ БИЛ НААКАН ЗА ДА ВЗЕМЕШ ТОВА РЕШЕНИЕ,ЗАЩО ДРУГИТЕ ОТ ДЕРД ЩЕ КАЗВАТ,ТОВА Е ЛИЧНО РЕШЕНИЕ,ИСКА СЕ ДУПЕ ЗА ДА ИЗПЪЛНИШ РЕШЕНИЕТО СИ,В ДЕРД ИМА ТРИМА ,ЧЕТИРИМА МНОГО ЗНАЕЩИ,ГОВОРЕЩИ И НИЩО НЕ КАЗВАЩИ,АКО ГИ НЯМА,НЕ ЗНАМ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ,ДРУГИТЕ СА ДИГНИРЪЧЕВИВЗЕМИ ПАРИЧЕВИ.
61
3
 
23
 
! Отговори
лилия преди 6 години
нахален, лиценеприятен вът крадливо същество достатъчно си се нацицал
60
1
 
25
 
! Отговори
НАШЕ МОМЧЕ преди 6 години
ГЕРБАДЖИЙЧЕ
59
0
 
16
 
! Отговори
българин преди 6 години
изправили пред съда сериен убиец на деца.Съдията прочел решението на съда-Според конституцията на НР България ви осъждаме на доживотен затвор.Адвоката на подсъдимия.-След като наш голям политик (Делян Добрев) не зачита вашата конституция ние с подсъдимия също ще се възползваме и няма да признаем нейното решение.А СЕГА КАКВО ЩЕ ПРАВИМ??????
58
2
 
20
 
! Отговори
ех Хаскюво Хаскюво преди 6 години
Подавам си оставката аз съм омерзен,след месец;оттеглям си оставката нъц нъц нъц ,само че вторият път Делян Д не е избиран от никой тоест е незаконен депутат!Делян Добрев - ОСТАВКА веднага
57
1
 
24
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Делянчо, защо не си с белезници и да правиш компания на кмета и съпартиеца си от Септември.
56
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом като подписват декларация и стават депутати, то подписвайки оставка се отказват да бъдат депутати. Неправилно е да се гласува за или против. Логично е оставката да на депутат да се подава пред Народното събрание, но това не означава, че трябва да се гласува. Ако беше записано че я подава пред ватман в трамвай, тогава пътниците ли ще гласуват?
55
1
 
17
 
! Отговори
До 57 преди 6 години
Мъжко момиче, или жена с "топки" както се казва. За тези топки говоря, които липсват у много от мъжете.
54
14
 
3
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Руските енергийни корпорации и руските служби се активизираха!!!Путин ***!!!Агент Рейджи Милнър!ЦРУ!!!
53
0
 
18
 
! Отговори
100 МЛН ЛАПНИ преди 6 години
и повтаряй от сутрин до вечер СЛАВА НА ВОЖДА пък може и да ти се размине. Е поне половината трябва да заровиш в двора в БАНКЯ. Или по сметка в ЦЮРИХ
52
1
 
16
 
! Отговори
АРЕ НА ПАЗАРА преди 6 години
да продаваш домати, каквато ти е квалификацията. Преди това КОНФИСКАЦИЯ на откраднатото