Воеводите на ход: Да се разшири правото на самоотбраната!

Готвят промени в Наказателния кодекс след случая с лекаря от Пловдив
112
Воеводите на ход: Да се разшири правото на самоотбраната!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ВМРО подготви законови поправки, които целят да гарантират правото на всеки дазащити себе си, семейството си и дома си от крадци.

Още по темата

Новите нови текстове са свързани с разширяване на правото на неизбежната отбрана в Наказателния кодекс и ще бъдат обсъдени с останалите политически сили от коалиция "Обединени патриоти", обяви зам.-шефът на ВМРО Искрен Веселинов в профила си в социалната мрежа Facebook.

ВМРО от години се бори за разширяване на института неизбежна отбрана, което пък е приоритет и на другите две партии от коалицията.

"Случаят с д-р Димитров, който уби Жоро Плъха в опит да защити собствеността си, е просто поредният пример, че моментът да се настоява за твърдост е настъпил", посочва Веселинов.

Патриотите от ВМРО работят с експерти в областта на наказателното право и имат готови текстове, които при съгласие от страна на  коалиционните партньори в ОП могат да бъдат внесени още днес.

"Случаят с доктор Иван Димитров от Пловдив, убил циганин, проникнал в имота му и нападнал го с нож, е само поредният, който поставя въпроса за пределите на неизбежната отбрана. ВМРО, а по-късно и другите формации, които днес сме Обединени патриоти, от години предлагаме това. Не говорим само за нападение в дома ти или за нападение, заплашващо живота ти – нима, ако нападението застрашава да те осакати (например пребиват те с колове) е по-добре. Или, ако банда маргинали опитват да изнасилят момиче...

Въпросът с промени в Наказателния кодекс стоеше в програмата ни за тази парламентарна сесия. Гледаме на него не като на хрумка, предизвикана от инцидент, а като сериозен законодателен процес. Основен е за нас, патриотите, заради ширещата се циганска престъпност. Явно страхът от закона не спира тези хора, дано поне страхът за живота им има възпиращо въздействие. Знам, че не бива да се връщаме към правото на Дивия запад, а да се намери нужният баланс и справедливост, което е много трудно", пише от Веселинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
0
 
! Отговори
Стамен Попов преди 6 години
Следаеправомерно ,зрешение на три медицински и специализирани инстанции въоръжаване на чесните хора .Законът да се промени ,така че за последствията е виновен проникналия неправомерно.Сегашния закон е за ДС за да се разхожда безнаказано из жилищата на хората ,но много добре пасна на престъпниците.
85
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не следя случая с въпросния доктор, но не е ли това решение в защита на личното оръжие и доближаване до САЩ? Къде е европейското правосъдие тук? Ако започнем всички да се стреляме, накъде отива светът? Трябва да има обвиняем по делото и това е! Другото е саморазправа!
84
1
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
"да защити себе си, семейството си и дома си от крадци"Не само от крадци, а от когото е нужно - политици, съдии, банкери!
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плъха и цялата дандания нямаше да я има ,ако управляващите предатели не наливаха откраднатите от нас пари в джоба на майка му за да го аз,се,ре.Нашият враг са предателите управляващи наливащи безумни помощи в "маалата" за да се размножава.Помощите трябва да се спрат ,а с парите да се строят затвори за укроти етноса.Таке е във великата демокрация на янките.Трябва да почерпим опита от тях от преди има няма 150 лазерника.
82
0
 
5
 
! Отговори
Ясно преди 6 години
Да разбирам ли, че властта абдикира и ни оставя сами да се браним от............ племе?
81
2
 
11
 
! Отговори
Х преди 6 години
На тези работата им е като "сетила се Мара да се побара!" ....Със закон: влезе ли в дома ти крадец-убий го!(защото съдиите ще го пуснат и той пак ще граби и убива!)Неизбежна самоотбрана - при заплаха за живота,нападнатия в състояние на афект да трепе гнидата,тръгнала да отнема живота му! Това защо го няма в Наказателния Кодекс? Чии интереси защитава този документ? ако не е писан за защита на народа,за кого тогава?
80
1
 
29
 
! Отговори
Що да работя,ще крад преди 6 години
Нямаше да стреля доктора, ако имахме държава. Този ром цял живот е крал и до края на живота си щеше да краде. Той друго не може и не иска да прави, лесно и доходно е. И децата си на занаята щеше да научи. С убийството му доктора предотврати още стотици негови кражби и хиляди от децата му. Малко мъже има в тази държава, които да изгорят като доктора заради нежеланието на държавата да спре крадците. Нежелание е точната дума.
79
0
 
24
 
! Отговори
Дракон преди 6 години
До всички дето хленчат- "Ау, как така ще се въоръжаваме!?"Свиквайте - свободата върви с въоръжени и тренирани граждани за справка -Швейцария.Държавата в Европа, в която се счита, че има най-много оръжие, включително автоматично на глава от населението е ...съседна Сърбия.Може и да стрелят по сватби, но не са се избили, но също така не се позволява на разни *** да вършат каквито безобразия решатю
78
18
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Какво по-голямо разширение на правата искате?Имате пълно право на самоотбрана, имате право да носите оръжие.Само трябва да си психически здрав.Този горе с големия нос не може да мине никаква психиатрична експертиза, затова си е намерил незаконен пистолет. На 47- години изглежда като на 65, жена му с Електра-комплекс...Той не би трябвало и с лекуване да се занимава с тоя акъл.Трябва да е в добре охранявана болница на хапчета.
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракочанов - войвода? Ахахахах!
76
0
 
6
 
! Отговори
ор преди 6 години
Самоотбрана,но с какво?
75
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се промени текста -проникване в жилището с взлом.Просто при -проникване в жилището----------------------Това означава, че мога да те гръмна в моето жилище и да кажа, че си проникнал, умник на баба.Именно думата "взлом" означава , че си проникнал без разрешение.Стой си в текезесето, правото не ти е силната страна.
74
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войводите и патреОтите много закъсняха! Взимайте си субсидията и се махайте, *** такава!
73
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те, оядените така наречени воеводи само с глупости и популизми се занимават - то не бяха истанбулски конвенции, то не беше военна служба, то не беше да купуваме на двойна цена ЧЕЗ. Алооу, що не кажете къде са пенсиите, дето ги обещахте преди изборите? Ами като напълним народа с оръжие и започнат ден през ден инциденти с деца, с пияни гуляйджии, в училища, болници и при междусъседски скандали, тогава какви ще ги кършите?
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се промени текста -проникване в жилището с взлом.Просто при -проникване в жилището !!
71
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е необходимо разширяване границите на Неизбежната отбрана.Нужно ни е бързо и ефективно правораздаване! Каква ни е ползата от това,че Плъхът бил съден 9 пъти? Извършването на две и повече престъпления,особено против физическата неприкосновеност на хората и тяхната собственост,са ясно доказателство,че тоя не подлежи на превъзпитание и поправяне и няма място в нормалния живот! като в америка 100-200 години пандиз и нещата се решават!
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 28 години законите се променят на парче,от днес за утре! ползата за хората е никаква,така ще бъде и с това недоносче!
69
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом от бандата на тая коминтерновска ***, наследствен агент Иван, наречени не знам защо воеводи идва някакво предложение, при положение че партията им майка и репресивните и служби трепа всичко що се нарича българин, а не маке, то много трябва да се внимава....
68
4
 
14
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Ей това определение ''Воеводите'' свързано с образа на Каракачанов винаги ме е разсмивало с глас,истеричен кикот.Или аз нищо не съм учил за българската история или съм си създал съвсем грешна представа за ВОЕВОДА.ако Каракачанов е такъв...........
67
0
 
4
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Във Франция пистолетите с гумени топчета се продават наравно с газовото оръжие. Виждал съм ги с очите си.