Радев не издържа: †Кирил избра да си тръгне от България като политик!

"Кой се опитва да похити общия ни празник и да го превърне в повод за разделение?"
265
Радев не издържа: †Кирил избра да си тръгне от България като политик!
Снимка: Булфото, архив

Посрещнахме Негово Светейшество руския патриарх Кирил като духовен водач, а той избра да си тръгне като политик. Но аз съм не само президент, но и християнин, затова не вярвам, че неговата цел е била да всее разногласие между нашите народи. Това заяви държавният глава Румен Радев в Пловдив.

Още по темата

"Остава въпросът обаче кой се опитва да похити общия ни празник за нашето освобождение и да го превърне в повод за разделение. Кой експлоатира кризата в нашите отношения?", попита президентът.

Според него твърдо може да се каже, че нашата признателност към Русия е на свободни хора, които помнят и уважават своята история.

До скандала се стигна, след като Руската православна църква публикува на сайта си близо шестминутно видео от срещата на Всерусийския патриарх Кирил с президента Румен Радев, състояла се на 4-и март. От него става видна назидателната реч на Кирил към държавния ни глава, която предшества изявлението му на летището, когато пред журналисти, тръгвайки си заяви, че е огорчен... "от официалната реторика на представители на държавата, като наравно с Русия същата роля почти да са изиграли Полша, Литва, Финландия" в освобождението на България от османското иго.

"Нашата благодарност не е за сметка на нашето достойнство и тази позиция много ясно и категорично отстоях пред българския патриарх и уважавани наши митрополити, които бяха на срещата с руския патриарх", добави днес президентът, цитиран от БТА.

Той подчерта, че "няма да става заложник на емоциите, а ще работи за възраждането на българо-руските отношения, които други съсипали в продължение на години и продължавали да го правя".

"За това предпочитам от тази среща, от това посещение, да запазя спомените за хилядите българи на Шипка", каза още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Попът кацна ... попът си отиде!Попът добре, че се е видял с пезидента на републиката!Защо отчето не отиде да прави "пазар" с Ватикан?Ако наш поп беше на посещение в РФ президенатът щеше ли да го посрещне???А до "***" - това е в "кръвта" Ви!
205
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не ни занимавайте с радев ду.пу.да.вци банкянскиами кажете как ще се оправяте с вашия оправяч ердоганчощото той ви брои само като сте му надупениа това за страната ни не е хубаво независимо от това че на вас ви харесва
204
14
 
21
 
! Отговори
Жалко… преди 6 години
Ако бяхме избрали гимнастика Йордан Йовчев щяхме да имаме по-добър президент, защото прави повече коремни...
203
12
 
8
 
! Отговори
хахаахаххааа..... преди 6 години
От Германия: София бе заспало балканско село, сега иска еврото. Рано е!
202
7
 
17
 
! Отговори
Не забравяйте преди 6 години
Не забравяйте, че президента Грипен Радев ни беше избран след документирана консултация на К.Нинова с ген. Решетников и неговото одобрение.
201
22
 
23
 
! Отговори
КОЛОБЪР преди 6 години
РАДЕВ СИ Е МНОГО ТОЧЕН И ЧИТАВ ЧОВЕК! ПОКАЗА ГО И ДЪРЖАНИЕТО И ДУМИТЕ МУ ПРЕД РУСКИЯ ПАТРИАРХ! ТАКЪВ И ТРЯБВА ДА ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ,КОЙТО ГО Е ГРИЖА ЗА РОД И РОДИНА! ПО-ДОЛУ ОТ МНОГО ПИСАНИЦИ....ЕЙ,ТРОЛЧЕТА Я МАРШ В *** ***! КОЙ НЕ ХАРЕСВА РАДЕВ? НЕ ГО ХАРЕСВАТ ТЕЗИ,КОИТО ЗАГУБИХА ИЗБОРИТЕ СРЕЩУ НЕГО! ДОСТОЙНИТЕ ПРОТИВНИЦИ НЕ ТРЪГВАТ ДА ПЛЮЯТ УСПЕЛИТЕ ...ТОВА ПРАВЯТ ПОДЛИТЕ И КОВАРНИТЕ!!!
200
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен "За каква независимост говорите? България независима ли е? Всички наредби на Боко идват от Брюксел и Вашингтон, та колкото това е независимост толкова и вие сте патриоти."ИСТИНА
199
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На г-н Радев дали не го потупаха някои по рамото , както потупваха някои за " Южен поток".
198
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Черпи го един одеколон и патя към сибир
197
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БКП=ГЕРБ вижте им произхода, и то от утайката на комунистите.
196
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахах браво радев те и в българия мислят че меди го е еня за ония в родопите но той е долен русофил...и лижат дирника на противната му плужеста *** делян
195
7
 
21
 
! Отговори
ЗЗЗ преди 6 години
До АнонименЯде бой, мълча, кри се 10 дни, а сега се прави на мъж ... късно, мишоокТи Бойко ли имаш в предвид. Не го видях на 3ти Март, за Истанбуската конвенция се беше скрил, за ЧЕЗ пък чак преди три дна бил чул. Президента се изказва и има мнение, на мен ми харесва, ако не ти харесва това е нормално защото сме различни хора и виждания. ББ обаче се крие, него го е страх вече да си каже мнението защото или няма такова или го е страх да се обвърже с нещо защото е несигурен в себе и с право.
194
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Група патриотиЗа каква независимост говорите? България независима ли е? Всички наредби на Боко идват от Брюксел и Вашингтон, та колкото това е независимост толкова и вие сте патриоти.
193
8
 
13
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Какъв патриарх, какви пат лева.
192
15
 
14
 
! Отговори
Радев безличен преди 6 години
Добър пилот бе Радев, но в ролята си на президент е безличен и говори само с клишета. Употребява често неправилни, езикови форми като "оценям" и "преценям" и по този начин учи и Деса да говори неправилно. Във външната политика е напълно незабележим, повече се говори за роклите на новата му жена, отколкото за това какво е казал. Пак не случихме с президент. Жалко, жалко за България...
191
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
време е някой да национализира "Нефтохим" , а и украиците наскоро успяха да осъдят "Газпром" за 10 милиарда евро . Защо ние никога не можем да направим нищо , а само плащаме - за Белене , за КТБ , за МиГ-овете и за какво ли още не .
190
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи Кирил още на летището изказа благодарност за азбуката и православието, ББ му се похвали с благодарностите към Полша, не дойде на приема по случай Националния празник, на кого да изнесе лекция по история патриарха? На единствения, който го слуша- Президента
189
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яде бой, мълча, кри се 10 дни, а сега се прави на мъж ... късно, мишоок ;)
188
19
 
11
 
! Отговори
Група патриоти преди 6 години
Браво- достойно изказване на президента,има нашата подкрепа за това! Съветската жаба да си знае гьола и да не поглежда в нашето канче- признателността си е признателност,но тя никога няма да е за сметка на нашата независимост и достойнство,че инак ще запитаме дали Русия ни благодари за това,че сме й дали православие и Кирилица и сме направили руснаците европейци!
187
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Радев ,добро мом4е , сдържан беше .Ако бях на негово място можеше попа да си тръгне на секундата .