Горанов: Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!

Министърът на финансите иска по-скъпи данъци на жилищата
24 мар 2018 09:30, Петя Славова
248
Горанов: Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!
Снимка: архив, Булфото

Данъкът за жилищата може да бъде повишен, ако общините искат да имат повече приходи, обяви министърът на финансите Владислав Горанов.

По думите му облагането на имуществото в България е изключително ниско и неадекватно.

Той поясни, че има драстична разлика между облагането на имуществото в България и в други държави от Западна Европа.

Като разликата не е само в номиналния размер на данъка, а и в размера на налога спрямо стойността на имотите у нас, пише "Труд".

"Няма как да имаме виенска инфраструктура с пернишки данъци", настоя Горанов.

Той обясни, че са необходими промени в Закона за местните данъци и такси, свързани с облагането на жилищата и колите, но все още няма ясни законодателни предложения.

"Когато имаме ново строителство или когато имаме скоро извършена сделка с определен имот, неговата данъчна стойност е актуализирана. А други имоти са с данъчни оценки, които не са адекватни на пазара", каза министърът.

Затова в столицата има райони, в които няма добре развита инфраструктура, но данъците върху имотите са в пъти по-високи, отколкото в идеалния център на София, поясни Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито санирване на гълъбарниците
198
3
 
24
 
! Отговори
Искате- хак да е преди 6 години
Само така, избирате "любимците", получавате юмрук. На *** народ-така му се пада! Дано по- скоро да се заличава тази клоака, наречена България!
197
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да казвам нищо че ми идват едни красиви думи които не са за пред хора а за пред ***.ймуни като този селя..ндур Гората! Казвам сел...яндур а не селянин щото между селя..ндур и селянин разликата е огромна.
196
0
 
36
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Горанов,заплащането в България е изключително ниско и неадекватно! Няма как да искате виенски данъци с българска заплата! Нещастни *** долни!!!!!
195
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се дразня като ни сравняват с другите Европеиски държави.Ние сме с 50,100 г назат от тях. Защо запада не се сравнява с нас и не работят за 600 лв
194
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма да се наядете *** долни
193
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С Въвеждането на еврото ли ще оправите нещата ,Горанов ?Само питам !Жалка история !
192
3
 
49
 
! Отговори
Оня преди 6 години
Дай виенски заплати първо
191
38
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги увеличат данъците. Редно е да се плаща по 1000 и на горе за апартамент и от 2000 нагоре за къща.
190
1
 
29
 
! Отговори
Я кажете преди 6 години
КАДЕ СА ПАРИТЕ
189
1
 
24
 
! Отговори
Иван тодоров преди 6 години
Ами тоя със змииския поглед какво иска? Да се повишат данъците? аМИ ТОЙ КОЛКО ЩЕ ПЛАЩА ЗА ЗАМЪКА СИ, КОЙТО МИСЛИМ ДА ТГО НАПРАВИМ НА ЗАТВОР ЗА БОЙКО И МАФ ИЯТА МУ?
188
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Горанов как преди 30г.имахме над 100 000 армия,200 самолета,нямахме ДДС,винетки и имаше нормална инфраструктура без да се повишават данъците?Г-н Горанов как сега имаме само 10 000 армия,3 самолета,винетки и ДДС и нямаме пари за нормална инфраструктура и се налага да се вдигат данъците?Къде отиват парите от ДДС,винетките,от спестените средства за армията,разликата от 197 самолета къде е?
187
0
 
36
 
! Отговори
Т.о.я. преди 6 години
По думите му облагането на имуществото в България е изключително ниско и неадекватно.НИСКО ЛИ???А заплащането да не би да е високо и адекватно А?
186
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако назначите виенски полицаи и прокурори всичко ще си отиде на местото.Всички политици в затвора.
185
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите за близо 30г.още не разбират,че парите не се губят само си сменят собственика.Дадоха се едни милиарди за едни панелки,едни милиони на едни хора,кой мислите ще ги връща???То не бяха гуми,лихви на депозитите,фарове да ни е светло при 40 градуса,вода и ток нагоре,осигуровки,3г.замразени заплати,винетки с 30лв.отгоре.акцизи,ДДС си имаме 20% на всичко и пак нЕма пари.НЕМА,НЕМА няма и да има никога.Светлото бъдеще идва,ама не е за всички....
184
1
 
33
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Горанов първо Виенски заплати после Виенски данък но и контрол какво и как е свършено не като калпавите пътища.
183
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виенска инфраструктура с министри като Горанов. Няма как!
182
5
 
12
 
! Отговори
Tъпи преди 6 години
Пак на дъното в ЕС: Европеецът взима ?23 на час, българинът ?5 на часПод 10 евро взимат и румънците, поляците, унгарците, литовците и хърватите Той пък каква заплата взима по масата че да реши данъкаъците да се приравнят със Западна Европа .
181
3
 
35
 
! Отговори
Така де преди 6 години
Данъци, такси, глоби, удръжки, осигуровки... Да ви пиКам на държавата. Днес взех фиша за заплатата на 800 лв бруто имам внесени 160 от работодателя и толкова още от мен в бездънните каси НЗОК, НАП и пенсии ... 1/3 от заплатата ми я няма вече, после ще платя 1/5 във вид на ДДС, после ще платя винетка, данък-сгради, преглед и данък на колата, ток, вода, телефон, телевизия, газ... От тия 800 лева като се разплатя оставам с едни 200 лева за месеца ... Другото са стъкмистики ...
180
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошите им направили градове,централи ,заводи,язовири,пътища.Тия една дига за 16 години години до едно село не могат да направят и хората се наводняват всяка година.Колко трябва да си нагъл при това положение да говориш за Виена и за западна Европа.Аз ще ви кажа колко-Колкото цялата вселена и още и още.........