Между Лондон и Москва: Ще изгоним ли дипломати? Властта решава

Службите имали информация, че Русия стои зад отравянето на Скрипал
30 мар 2018 07:00,
151
Между Лондон и Москва: Ще изгоним ли дипломати? Властта решава
Снимка: архив "Булфото"

Съвет по сигурността към премиера Бойко Борисов ще реши днес дали страната ни ще експулсира руски дипломати.

Обсъждането на крайните мерки е свързано с международното напрежение след отравянето на шпионина Сергей Скрипал във Великобритания. 18 държави от ЕС вече изгониха руски дипломати.

На съвета ще има и представител на президента Румен Радев, пред членовете ще докладва посланикът на България в Москва Бойко Коцев.

Той се прибра в сряда в София, след като бе повикан за консултации. Викането на посланик за консултации е дипломатическа мярка, която показва напрежение в отношенията между две държави и е само една степен по-ниско от отзоваването на дипломат, пише "24 часа".

Пред съвета доклади ще изнесат шефовете на специалните служби. По неофициална информация те са получили доказателства от английските спецслужби, че Русия стои зад отравянето на Скрипал.

Още по темата

След като изслуша Коцев и шефовете на службите, Съветът по сигурността към премиера ще трябва да реши дали България ще изгони руски дипломати като шпиони.

Междувременно бе съобщено, че Юлия Скрипал, 33-годишната дъщеря на Сергей Скрипал, е дошла в съзнание и говори. Това информира BBC снощи.

Според лекарите тя е реагирала добре на лечението, но още има нужда от 24-часова грижа.

Шефът на болницата в Солсбъри Кристин Бланшърд коментира, че е горда с екипа си и иска да благодари на всички за грижите, които полагат за пациентите.

Бащата на Юлия Скрипал остава в тежко, но стабилно състояние, пише"Монитор“.

В същото време руските медии съобщиха, че руската страна изисква да бъде предоставен консулски достъп до Юлия Скрипал.

"Здравословното състояние, поне на Юлия Скрипал, както написаха, се подобрява бързо и ние отново поискахме да ни бъде осигурен достъп до Юлия, като на руска гражданка", Каза Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости и "Фокус".

Лавров изрази надежда, че "британската страна може и да изпълни своите задължения по консулската конвенция и по Виенската конвенция за дипломатическите отношения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
18
 
! Отговори
Да питам преди 6 години
Щот съм простовата.Всички солидарни с Англия ли ще напуснат ЕС?
85
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разкраченото българско правителство между Москва и Лондон, да вземе пример от президента на Еквадор русофил товаришча Ленин Морено, който спря интернета на руския шпионин Асандж в посолството на Еквадор в Лондон, заради постоянните му постове в защита на руската позиция по случая Скрипал. Сменили паролата на рутера и забравили на кажат новата парола на съветския человек Асандж.
84
3
 
11
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Гербаджий крадливи, пипнете ли руски дипломат война ще има в България,народа ще ви строши главата.
83
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Анонимен"СССР се разпадна без пушка ***,а беше доста по-добра позиция от Русия сега"СССР беше в по-добра военна позиция,обаче в много лоша морална!Комунизмът си беше изживял времето и задължително трябваше да има промяна!Сега е коренно различно-В Русия вече няма идеологическа обремененост,тя просто се бори за място под слънцето,като всички други!Сега САЩ са в лошата морална позиция-под прикритието на "защита на демокрацията" се стремят да запазят друг отречен модел-монопол в/у Света!
82
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** в българското правителство са в шах. САЩ и Великобритания искат да им отнемат любимото занимание, *** ва руски подметки. Как няма да мразиш Запада.
81
3
 
4
 
! Отговори
ИМАМЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА преди 6 години
ама са много тайни и няма да ви ги кажем. Все едно на БЕЛОТ като играе ТИКВАТА и каже имам ТЕРЦА и всички да му вярват само на думи....
80
0
 
7
 
! Отговори
СПЕЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ преди 6 години
дали са получили колбички с газ като тези, дето ТОНИ БЛЕЪР размахваше едно време като доказателства , че САДАМ е отровител
79
1
 
1
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До ХмЕстествено,безумието на Цветанов трябва да бъде отхвърлено!Обаче трябва да се вземе и някакво решение от Соломоновски вид,както направиха германците-гонят 4-приемат 4.В руското посолство все има няколко неприятни индивиди,могат да се подменят по тоя повод.Иначе,ако съвсем пък нищо не направим,рискуваме лоша реакция от Лондон и Вашингтон,тия са злобни,отмъстителни и (все още) много ОПАСНИ!А ние след няколко години ще имаме нужда от Русия!Нека не се престараваме,че не се знае....
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 94 няма меки отношения с РУСИЯ. ТИЯ разсрочените МЕЖДУ Лондон и Москва ще паднат или ще отпаднат.
77
2
 
7
 
! Отговори
жо преди 6 години
АКО ИЗГОНИМ всички вербувани агенти- доносници на Кремъл, България ще намалее с най-малко 25 000 души. Ще останем без Политици, без Министерски съвет, без Президентство, без Парламент, без Специални служби.
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СССР се разпадна, без пушка ***, а беше в доста, ама доста по-добра позиция от Русия сега.
75
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си обтягаме отношенията с Русия, само защото някой смята ,че са виновни , без доказателства е меко казано простотия!И без това Англия напуска Европа. За какво са ме солидарни с тях . Ще ни скарат с Русия и после ще си оправят взаимоотношенията , за наш ще остане черната точка !
74
7
 
2
 
! Отговори
Ванга преди 6 години
Още през 80 те години Ванга предсказа:Русия ке тръгне да трови ора по целио свет. Ама светот ке и го върне. Накрая от глад руснаците ке ручат трева као добиток...
73
1
 
9
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Въз основа на опита от предишни англо-американски инициативи(като Ирак примерно),можем да направим обосновано предположение,че всичко това са нагли лъжи.Целта е ясна-стягане на редиците и война,в която други да пострадат,а не горепосочените!Като видим кой е острието на офанзивата у нас-Цецо,то не е трудно да си представим каква е истината!Тоя съзнателно щеше да ни вкара в беля след Бургаския атентат,прави го и сега!Малко му е че срива авторитета на ГЕРБ,иска да загроби и България!
72
1
 
8
 
! Отговори
Ей ги фактите Боце! преди 6 години
Какво ни представяха досега:1. Скрипал и дъщеря му са отровени на пейка!2. Скрипал и дъщеря му са отровени в заведение!3. Скрипал и дъщеря му са отровени в колата им!4, Отровата я е донесла дъщеря му от Русия в куфар!И тъй като досега не се намират данни за отровното вещество на тези 4 места, а и няма как, оттук нататък да осигурят доказателства на тези публични места, се минава на следния сценарий:5. Скрипал и дъщеря му са отровени на входната врата на дома му! Там е лесно да се "намерят"
71
2
 
5
 
! Отговори
Дурачок преди 6 години
Службите имали информация, че Русия стои зад отравянето на Скрипал с Новичок и че пожарникаря редовно пиел Дурачок - най-новото руско оръжие за за*ъпяване на врага.
70
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гони!
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко и компания искат да си взимат парички хем от ЕС, хем от Русия.Хубава политика по принцип, ама има един проблем - като господарите ти почнат да си раздават шамари, всеки иска да си на негова страна. И сега се чуди как пак да угоди на всички, ама този път няма да се получи.
68
12
 
3
 
! Отговори
Пак сме последни преди 6 години
Пак сме последни по всичко в ЕС. И в гоненето на руски шпиони се очертава да сме последни. Докога ?
67
9
 
6
 
! Отговори
СОЛИДАЛНИ СМЕ преди 6 години
С АНГЛИЧАНИТЕ И НАПУСКАМЕ ПРОГНИЛИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ!!!!!