Борисов не се конфронтира ни с русофили, ни с русофоби

Премиерът с позиция, която отговаря на обществените нагласи
2 апр 2018 10:15, Петя Славова
174

Бойко Борисов и правителството заемат позицията, която отговаря на обществените нагласи. Премиерът знае, че ако има по-крайна гледна точка, ще се конфронтира или с русофилите, или с русофобите, заяви социологът Мира Радева в сутрешния блок "България сутрин".
Още по темата

Заедно с политическия психолог проф. Антоанета Христова, гостите на Bulgaria ON AIR коментираха позицията на България, която реши, че няма да отзовава български дипломати от Русия заради случая "Скрипал", но заяви подкрепата си към Великобритания.

Това съобщи самият Борисов на извънредния Съвет по сигурност в края на миналата седмица. На него присъства и посланикът ни в Москва Бойко Коцев.

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че с този подход - да не се караме с никого - "каним вълка в кошарата".

"Точно пък в момента проявяваме характер. За първи път България е в ситуация, в която може да играе ролята на международен посредник, независимо от дългите периоди на демократично развитие", подчерта проф. Христова.

Мира Радева обаче е съгласна с мнението на Плевнелиев и твърди, че той е прав по въпроса с ценностната позиция: "Когато губим ориентири, ценностите трябва да ни водят", категорична е социологът!

Политическият психолог пък не е убедена, че стойностните ориентири в Европа са преследвани устойчиво и систематично. Според проф. Христова българинът отдавна се е разочаровал от неспособността на ЕС да защитава своите ценности и ориентири, както и да разписва стратегически политики.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die Wahrheit Защото е Германия.С германците ,руснаците не прилагат корупционни практики,така както с нашите продажници от петата им колона в България.
103
0
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Ама Германия не отваря дума за Северен поток 2,нали!? Гони дипломати, а продължава да работи по него, защо?
102
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die WahrheitГермания и Франция не са били в СИВ.Те изгониха руските агенти.
101
0
 
0
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 105,Кажи тогава каква би била достойната позиция? Не само да обвиняваш! Германия и Франция не се възпротивиха, вие взехте да се правите на големи капацитети!
100
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Позицията на бълг. правителство е недостойна. *** то с такъв премиер толкова....
99
2
 
5
 
! Отговори
Учителя преди 6 години
104 Правилно...Бойко веднага трябва да се обади на Путин и да го помоли да приема нашия национален отбор на мястото на някой от отказалите се...
98
3
 
6
 
! Отговори
СВЕТОВНОТО В РУСИЯ преди 6 години
Не знам дали сте чули, но е възможно България да вземе участие на светвното в Русия по футбол, даже и без да сме се класирали. Това е ако някои държави бойкотират световното...
97
5
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Позицията на Борисов е единствената национално отговорна позиция! ОП категорично заявиха, че биха оттеглили подкрепата си за правителството, ако то изгони дипломатите. И нов кръг извънредни избори и ново служебно правителство, НЕ!! Европа няма нужда от една дестабилизация на най-високият си член на Балканите. Тя е била и ще бъде ВИНАГИ солидарна с решенията на единствената про-европейски ориентирана партия, партия ГЕРБ!
96
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази политика Боко я научи от Тато! Добър учител - добър ученик!
95
5
 
4
 
! Отговори
бедна Русия преди 6 години
Ако им спрат световното по футбол руснаците ще вият от глад, защото те на тези пари разчитаха да замажат очите на бедната по-голяма част от Русия.
94
1
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Меркел и Мей: Да му припомнят на Бойко като ревнe за Шенген и еврозоната?Ако си забравил, Великобритания излезе от Европейския съюз (формално се води до догодина, но на практика вече е аут). А Меркел ще строи Северен поток 2.
93
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Анонимен 94: На Шипка всичко е спокойно.
92
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП се възползва от безгръбначната позиция на правителството.Те поздравиха Борисов,но целта им е,да го използват и да вземат власта.
91
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов зави окончателно ,към Москва?!
90
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова няма да получи вече подръжка,нито от едните,нито от другите.Апропо,БСП изказа силната си подкрепа към Борисов,дори поиска обща декларация за позицията на България по случая Скрипал.Това обяснява всичко.
89
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Шипка се вее руското знаме.За сигнал до органите на реда, ползвайте следните контакти:Областна дирекция на мвр- Стара ЗагораАдрес: гр.Стара Загора, ул "Граф Игнатиев" No16За спешни повиквания - тел.112042/ 602 805 - телефонна централа 042/ 626 437, 042/ 665 358 - ПресцентърМВР Габрово:- Директор 066/800-222,- Заместник-директор, началник отдел "Криминална полиция" 066/826-030,- Горещ телефон 066/800-865.- Връзки с обществеността и превенция - 066/800-812- дежурен ОД МВР Габрово 066/800865; 066/826323; 066/826233-факс- дежурен РУ Габрово 066/800866
88
1
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Е-е-е-е-е-е, пак цензура !!!НЕУТРАЛИТЕТ !!! Газ без пари от Русия, 2 работещи АЕЦ-а и еврофондове, те т'ва е пиниза. В допълнение и тръба директно с газ, за да печелим и от транзит, че украинците смучкат по 3 млрд. долара годишно, е няма да е още много, но все пак за нас опцията остава !
87
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов с това си действие доказа, правото за него не е празна дума.
86
3
 
8
 
! Отговори
Меркел и Мей преди 6 години
мислите ли, е няма да му го напомнят днешния момент на Боко. когато й ревне за Шенген и еврозоната?
85
5
 
7
 
! Отговори
освен това преди 6 години
Лукойл вдига бензина.... поредния братски жест...