Опозицията за "Борисов 3": Празни обещания, популизъм, нестабилност...

Нинова и Карадайъ разкритикуваха кабинета за първата година от управлението
Обновена: 4 май 2018 13:23 | 4 май 2018 13:02, Камелия Цветанова
104
Опозицията за "Борисов 3": Празни обещания, популизъм, нестабилност...
Снимки: Булфото, Колаж: Dnes.bg

Остри критики към властта отправиха от опозицията по повод на първата година от управлението на кабинета "Борисов 3".

Още по темата
Според червената шефка Корнелия Нинова управляващата коалиция е нестабилна, защото не е коалиция за политиките, а група за интереси.

За лидера на ДПС Мустафа Карадайъ пък ГЕРБ не променя, а подменя, въвежда двойните стандарти, опитва се да легитимира популизма и ксенофобията, да ги прави част от държавната политика.

Нинова отсече, че явно има сериозни различия в управляващото мнозинство, които касаят политики, важни за България. Освен това тя смята, че имало и нестабилност в политиките.

"Два месеца ни обяснявахте, че Истанбулската конвенция била най-демократичната на света, а след това я оттеглихте, четири пъти връщахте новите формули за онкоболните, а след това ги приехте, непоследователно е и това, че отказахте да дадете повече пари за БАН, за полицаите, а после по личната воля на премиера се отпуснаха", посочи като примери Нинова.

"Хората продължават да напускат страната, работещите бедни се увеличават, процентът на хората в риск от бедност и социално изключване е най-голям в целия ЕС", допълни тя.

Според нея емблема на това управление е омразата и агресията.

"Всичко, което не е ГЕРБ е мразено, омразата беше и към опозиция, пратихте ни в Сибир, беше и към протестиращите, и към президента", каза още Нинова.

Мустафа Карадайъ пък припомни, че от първия ден на кабинета от ДПС са предупредили ГЕРБ за грешната формула на управление.

"Мантрата "Така пожела народът" отдавна загуби смисъла си и повторението ѝ няма да върне значението ѝ, тъй като изначално беше построена върху измамни тези. Имаме налице сбор от празни обещания и чист популизъм, съчетан с излишък на омраза и противопоставяне", посочи Карадайъ.

Според него от началото на работата на това правителство то не е осъществило нито една реформа.

"Нито предизборните обещания се случват, нито необходимите реформи, нито подобряването на работата на качеството на живот на българските граждани. Като опозиция може да наблюдаваме и да правим оценки, но отговорността ни задължава да бъдем активни и да противодействаме на всяко бездействие и всеки опит за подмяна на важните за българското общество теми", коментира още Карадайъ.

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пък похвали правителството за работата му и декларира пълната подкрепа на мнозинството в НС към "Борисов 3".

Той изреди успехите в първата година на кабинета и подчерта: "ГЕРБ свали държавния дълг от 29 на 25% от БВП, до края на мандата може да падне на 20% от БВП."

Цветанов обаче захапа държавния глава.

"Нито за момент президентът Румен Радев не каза за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС и въобще за ЕС. На срещата си с австрийския президент вчера повече говори за предстоящото си посещение в Русия и не каза нито дума за успехите на правителството!", обвини той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бсп и Дпс, Дост и Атака работят против България!Руски слуги.
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТА 42Ми до твоята глава ли да положи ...?!
92
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТАВеселяк! Народен шут! Най-добър български комик - Гранджата!
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще даде ли някой дефиниция на клеймото "популизъм", и кое е антиподът на това ужасяващо явление, което иска да се изпълняват желанията на народа, иска на народа да му е добре, а!
90
0
 
5
 
! Отговори
ex преди 5 години
БСП не е опозиция,защото ГЕРБ също като БСП са БКП!Нищо не е сменено от 1989,само са им узаконени парите,като уж се въведе капитализъм.Къде са истинските капиталисти от запада за да инвестират обаче?!Защо ги няма а?!!!
89
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
До БСП лъже яко,а герб-***,колко трябва да върнат.
88
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-87,какво да каже Президента,всичкото го пише в докладите на ЕС,най-бедната,най-корумпираната,и на 111 място,по свобода на словото,това ли трябваше да каже на Президента на Австрия.
87
5
 
8
 
! Отговори
ГНЯВ преди 5 години
ЦВ ЦВ и Р ПЛЕВНЕЛИЕВ СИ ПРИЛИЧАТ КАТО 2 КАПКИ ВОДА : И ДВАМАТА СА ГАЛЕНИЦИ НА СОЦИАЛИЗМА , И ДВАМАТА СА ЛАКЕИ И ГЛАШАТАЙ НА ЦРУ И САЩ , И ДВАМАТА ОМРЪЗНАХА НА НАРОДА , И ДВАМАТА СЕ ОБЛАЖИХА ЯКО ОТ ВЛАСТТА .МЕДИИТЕ , НЕ НИ ГИ НАТРАПВАЙТЕ , ИМАЙТЕ МИЛОСТ КЪМ НАРОДА
86
5
 
5
 
! Отговори
А преди 5 години
НАЙ ГОЛЕМИТЕ БОГАТАШИ И РЕСТИТУТКИ 30 ГОДИНИ ПОВТАРЯТ ЕДНО И СЪЩО,ТО ПОКОЛЕНИЕТО ИЗМРЯ,ТЕ ПОВТАРЯТ ЕДНО И СЪЩО,КОМУНИСТИТЕ ТОВА ,КОМУНИСТИТЕ ОНОВА,ЕЙ ГОЛЯМО ЯДЕНЕ,ГОЛЯМО КРАДЕНЕ,100 МЛД ГИ ИЗЛАПАХТЕ И СЕГА ВИ Е ШИРОКО ОКОЛО ВРАТА,НЯМАМЕ ИКОНОМИКА,БЕДНОТИЯ ДО ШИЯ,НА ПОСЛЕДНО МЕСТО В ЕС И ПАК МЪЧИТЕ 10 ГОДИНИ БОЙКОВИЗЪМ,ЕДНА ГОДИНА БЕШЕ БСП,СЯКАШ НЕЗНАМ КЪДЕ ВИ БРЪКНАХА,ДЕСЕТ ГОДИНИ КРАДАТ САНИРАТ,ПЕЯТ САМО МАГИСТРАЛИ,ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ 100 КМ,ТОВА Е ,АМА НАЛИ СА ВАШИТЕ ХОРА,ВСИЧКО Е НОРМАЛНО.ТОВА ЕФ
85
4
 
9
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
И премиера кух и управлението кухо , само интересите на мафията са бетонирани и се изпълняват стриктно!Пенсии , производство , беднотията ....кучета ги яли!Та това е властта при Б.Б.По почти всички показатели на последното място в ЕС, а Бойко се дуе , ще се спука!Само Цветанов му ръкопляска!
84
5
 
11
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Суджука е у БСП! Там търсете милионите заграбени от българина. БСП и ДПС са най-големите руски маши в България. Те изпълняват кремльовски заповеди и нареждания. За това трябва повсеместно да се изкоренява плевела.
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нито за момент президентът Румен Радев не каза за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС и въобще за ЕС. На срещата си с австрийския президент вчера повече говори за предстоящото си посещение в Русия и не каза нито дума за успехите на правителството!"Това да искаш от някой не беше ли Цецо ВИФ 6 апартамента КОМУНИЗЪМ! Да ГРОБ е ДС- ДС е най-лошия комунизъм, а къде ви е "Демокрацията", че Президента Радев има избор при "Демокрацията"Кой кого лъже!!!!!!
82
5
 
12
 
! Отговори
БСП лъже яко преди 5 години
Аз не мога да разбера защо БСП не върне 12-те милиона лева, които е спечелила на изборите от бедния български народ, а връща само 600лв. Това е смешно и жалко. Ето това е демагогия. Комунистите го играят "загрижени" за народа вече повече от 100 години. А народът си е все беден, Защо ли е така...
81
0
 
2
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 5 години
И аз очаквах,че сред тези хора ще се намери един, който ще купи ,,Евангелието на Васил Левски,, жалко-няма,,!!
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Права е, че не е коалиция за политиките, толкова много различия има в предизборните им програми!
79
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БСП са гад.иниКои обвинения са неверни- посочи конкретно!
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи Цецо иска президента да хвали Борисов?А Борисов хвали ли президента?Карадайъ няма право да критикува правителството, щом гласува заедно с ГЕРБ за запазване на депутатските заплати. Нямат право да стоят на два стола.
77
3
 
10
 
! Отговори
888 преди 5 години
Чета коментари се чудя-толкова ли е пропаднал народът ни? Плюят се един други , вдигат пушилка и толкова! Който и да управлява, не съм забелязал нещо хубаво за народа да се е случило! Продължават да бягат извън Родината ни с хиляди, измира народа от болести и лошо здравеопазване, няма икономика, няма армия , няма сигурност! Някой ще ми кажели за последните 28 години с какво се е подобрил живота на българина???
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Падате от власт всички много скоро ,бягайте по ЮАР с откраднатите пари ,щото в затвора няма да можете да ги харчите.
75
13
 
9
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
Ами какво друго да кажат от опозицията. Нищо, че повечето им обвинения са неверни, да не говорим какво се случва, когато именно тези дойдат на власт. По-скоро личи една огромна завист и злоба и това към ГЕРБ го слушаме от 10 години. Но хората не се хващат на глуппостите на бесепарите и си избират Борисов да управлява - четири пъти подред.