Да се обнови ли армията ни с "луксозни играчки" за милиарди?

Веселин Марешки и Искрен Веселинов в яростен дебат в НС
178
Да се обнови ли армията ни с "луксозни играчки" за милиарди?
Снимка: архив, Булфото

Трябва ли да се харчат милиарди за модернизация на армията, за "луксозни играчки"? Този въпрос изправи един срещу друг лидерът на "Воля" Веселин Марешки Искрен Веселинов от Обединени патриоти.

Според Марешки с покупката на военни фрегати и нови самолети само с един подпис ще бъдат откраднати милиарди от данъкоплатците.

"Най-бедната държава в ЕС не може да си позволи да отдели милиарди за военните, след като фалират болници, театри, няма пари за пенсии, за медицинските сестри, за полицаите", скочи той.

Още по темата

Лидерът на "Воля" смята, че е нужен комплексен подход за модернизиране на армията, а не купуване на парче на техника.

"Военният министър е повече загрижен за военните играчки отколкото за обещанието си за полицай във всяко село, обещание, което го изпрати във властта, а парите могат да отидат за здравеопазване, за образование, за сигурност", упрекна Марешки.

"За нас от "Воля" хората са на първо място, не самолетите, обобщи той.

Изказването му предизвика Искрен Веселинов да го упрекне, че сменя позициите си.

"Покрай джендър идеологията политиците започнаха да си сменят не само пола, но и убежденията и предизборните програми", обвини той.

Според него Марешки през последните месеци прави доста пируети в политическото пространство.

"Както е бил за бизнеса, така се оказва защитник на пенсионерите" мотирива се Веселинов.

Според него това е силна страна за един артист, но въпросът е дали един политик трябва да има такива превъплъщения.

"Обединените патриоти" от първия ден в това Народно събрание винаги сме отстоявали нещата, за които сме влезли в управлението. Въпросът за превъоръжаването е въпрос за национална сигурност и на национална чест", каза Веселинов.

Той настоя, че се пренебрегва и умишлено не се забелязват усилията на настоящото правителство и в частност на вицепремиера Красимир Каракачанов.

"Не е играчка самолетът, не е играчка фрегатата, това е гаранция, че всички здравни и прочее права, които държавата осигурява, може да ги защити на територията на страната. Продължавайки да се питам за тези ловки пируети задавам следните въпроси как можем да гарантираме своята сигурност, своите права като българи без съюзник. Някой иска да излезем от съюзниците си. Как можем да ги гарантираме без армия", каза Веселинов и призова този човек да каже коя външна сила му плаща и кой иска да окупира България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще има тлъсти комисионни по случая за някой, понеже видите ли уредил "най-хубавите" самолети...
116
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то държава нямаме те за армия заговориха
115
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не сме имали "модерна" армия след 1955г. Винаги е била с няколко генерациий назад. Обикновенно на 10 години се правят подобрителни версий за старите платформи, например танк айбрамс и т90 вече са 4 / 5 версия за 30г живот. Нашите т55-ци до 1990год си бяха версийките от 1950г.
114
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещу тези които реално можем да спрем самолети не ни трябват, а за останлите и 80 самолета да имаме не мож ги спря...
113
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се обнови от магазин "Секънд хенд" със стари играчки. Не са луксозни, само са почистени и боядисани за блясък и добър търговски вид.
112
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Харченето на милярди за скъпи играчки, без да има пари за добре обучени и мотивирани хора, поддържка и редовни учения е напълно безсмислено. Ще имаме само едни играчки, които ще показваме на парада за 6ти май, за да се бият в гърдите патриотарите.Тази техника, без хора които да умеят да боравят с нея, си е точно това - играчки.С хора от кол и въже, станали войници само защото не могат да си намерят друга работа, армия не се прави.
111
1
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Воененти си военен точно толкова, колкото оняднешните ми чорапи. РК "Точка" още се води на въоръжение.
110
1
 
3
 
! Отговори
до 108 преди 5 години
Странно как след 45 г комунизъм и 30 г посткомунизъм нямаме пари за нови изтребители Знаеш ли, че севернокорейската войска е въоржена с пушки от ВСВ тях пАк НАТО ли ги накара да не си купят модерни оръжия ? НАТО със радост ще ти продаде и 1 000 бройки изтребители 100-на бомбардировача B-52 , но заради червени каскети кaто тебе и червени бизнесмени като Мaрешки нямаме пари. Аптеки трябват на народа.
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бе, не ни трябват модерни оръжия,аз викам оръжейните заводи да почнат масово производство на дървени мечове,прашки и стрели а каменоломните да осигурят камъни И МАГАРЕШКИ ЩЕ ГИ ПРОДАВА НА ПР-И-МОЦИЯ В НЕГОВИТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИИ И ЕВЕНТУАЛНО В АПТЕКИТЕ ЗА ПО-НЕМОЩНИТЕ И БОЛНИ ХОРА!!!!!Тоя излезе голеееем тъ..панар!!
108
1
 
5
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До Военен - правил си ти совалки в Червен бряг. Превили сме само МТЛБ-та във Ведраре. Танкове в България не са правени никога. Нашите "съВетски" братя много ни нямаха доверие. Правехме и едно неуместно копие на БМП, ама нейсе. Не се прехласвай.
107
6
 
5
 
! Отговори
Военен преди 5 години
До АнонименСигурно Путин ни накара да си нарежем ракетите, като ни приемаха в НАТО ?!?! Или той ни кара да купуваме 5-а употреба самолети. Сигурно Путин ни накара да прецакаме Кремиковци единственият комбинат за металолеене в България и сега, за да правим калашници купуваме заготовки от Румъния. Той и *** затвори военният завод в Червен бряг в който правехме танкове .. Бе тоя Путин голям злодей ве....
106
1
 
4
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До РусенецЪ - *** колко? Колкото да не познава историята си, или *** колкото да не я уважава? Или *** колкото да иска да емигрира в съседна държава, вместо в своята да се бори? Айде сега се разпознай!
105
4
 
7
 
! Отговори
Николай преди 5 години
Пари на вятъра!!При евентуална война за 10 минути тези хвърчипляси ще станат на пух и прах.
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забелязали ли сте, че колкото повече се говори по една тема, че трябва да се направи нещо, толкова по-малко се върши...? Даже нищо не се върши! Такива като Мърляшки само подсилват говоренето (лаенето)...
103
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БГ трябва да гради армия, правосъдие и здравеопазване по примера на Израел, руските хибриди ни докараха до положение да нямаме пари за 3 самолета.
102
1
 
4
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До Ко? Не! - принципно ти за моето финансово състояние грижа не бери. Принципно, човек като теб без родова памет има точно определено наименование - безродник. Принципно, много си приличаш с оня дето иска да ходи в Румъния. Ами, никой не Ви спира бре, хуквайте където искате. Вас за нищетата не Ви е грижа. Тук сте да поплюете малко Родината си. Което Ви прави - родоотстъпници.
101
5
 
1
 
! Отговори
РусенецЪ преди 5 години
До KromКогато някой е умрял, то той не изпитва болка. Изпитват я живите му близки. Когато някой е т-ъ-п е абсолютно същото. Ади разпознай се.
100
0
 
3
 
! Отговори
Маслоу преди 5 години
Хайде сега, дружно напишете "Пирамида на Маслоу" в гугъл. Внимателно прочетете къде е "патриотизъм" /самоопределяне/ и какво трябва да има преди това. Благодаря за вниманието.
99
1
 
4
 
! Отговори
до 94 преди 5 години
За турските ваксини с изтекъл срок на годност ли намекваш, дето молдовският ром Марешки ги продаваше ? Това ли са световните достижения според теб ?
98
1
 
3
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До РусенецЪ - дедите ти ще се "гордеят" с теб. Ако и децата си на това учиш, най добре вземай куфарите и бегай право в Румъния. Моите деди са умирали за тази държава която за теб "нищо не значи". А в тези времена такива като теб са получавали благодарност с куршум в челото. След поста ти, намирам, че дори и да споря с теб е обида. Заслужаваш само презрение.