Да се обнови ли армията ни с "луксозни играчки" за милиарди?

Веселин Марешки и Искрен Веселинов в яростен дебат в НС
178
Да се обнови ли армията ни с "луксозни играчки" за милиарди?
Снимка: архив, Булфото

Трябва ли да се харчат милиарди за модернизация на армията, за "луксозни играчки"? Този въпрос изправи един срещу друг лидерът на "Воля" Веселин Марешки Искрен Веселинов от Обединени патриоти.

Според Марешки с покупката на военни фрегати и нови самолети само с един подпис ще бъдат откраднати милиарди от данъкоплатците.

"Най-бедната държава в ЕС не може да си позволи да отдели милиарди за военните, след като фалират болници, театри, няма пари за пенсии, за медицинските сестри, за полицаите", скочи той.

Още по темата

Лидерът на "Воля" смята, че е нужен комплексен подход за модернизиране на армията, а не купуване на парче на техника.

"Военният министър е повече загрижен за военните играчки отколкото за обещанието си за полицай във всяко село, обещание, което го изпрати във властта, а парите могат да отидат за здравеопазване, за образование, за сигурност", упрекна Марешки.

"За нас от "Воля" хората са на първо място, не самолетите, обобщи той.

Изказването му предизвика Искрен Веселинов да го упрекне, че сменя позициите си.

"Покрай джендър идеологията политиците започнаха да си сменят не само пола, но и убежденията и предизборните програми", обвини той.

Според него Марешки през последните месеци прави доста пируети в политическото пространство.

"Както е бил за бизнеса, така се оказва защитник на пенсионерите" мотирива се Веселинов.

Според него това е силна страна за един артист, но въпросът е дали един политик трябва да има такива превъплъщения.

"Обединените патриоти" от първия ден в това Народно събрание винаги сме отстоявали нещата, за които сме влезли в управлението. Въпросът за превъоръжаването е въпрос за национална сигурност и на национална чест", каза Веселинов.

Той настоя, че се пренебрегва и умишлено не се забелязват усилията на настоящото правителство и в частност на вицепремиера Красимир Каракачанов.

"Не е играчка самолетът, не е играчка фрегатата, това е гаранция, че всички здравни и прочее права, които държавата осигурява, може да ги защити на територията на страната. Продължавайки да се питам за тези ловки пируети задавам следните въпроси как можем да гарантираме своята сигурност, своите права като българи без съюзник. Някой иска да излезем от съюзниците си. Как можем да ги гарантираме без армия", каза Веселинов и призова този човек да каже коя външна сила му плаща и кой иска да окупира България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво са ни самолети бе? От кого ще се пазим?Че ние сме окупирани отдавна. Хем ни окупираха хем ще им купуваме *** от тях.Кой ще ни напада.Петрол ли имаме или газ.А-а-а-а може би диаманти?Щото златото ни го копаят отдавна и ние не виждаме нищо от това.
96
2
 
2
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 години
До KromПринципно, такива девиати трябва да ви лекуват в специализирани заведения. Той през зимата не пуска парно, че ще му вземат жилището за сметки, но демонстрира гордост. Това оскотяването ви е опържило мозъците.
95
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Я па ти...абе не знам за какво пишеш ..явно за други години ....по комунизъма хората по селата правеха крушенета свадби ...изпращания ...с по 1000-1500 човека ....събота си пиеха бирата и мастиката в кръчмата ....па сега не мож направи свадба за 100 човекана синът си ...че много скъпо !!!аптеки имаше бол ...и здравеопазването бе безплатно .... лекарствата за децата бяха безплатни ....работа имаше бол ....и в армията се изпращаха синовете с гордост и с китка !
94
2
 
9
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До Ко? Не! - размърдай малко това под феса бе. Турски самолет над българска територия е обида от която настръхват косите на всеки истински българин. Ти очевидно нямаш нищо общо с това.
93
4
 
1
 
! Отговори
РусенецЪ преди 5 години
До KromБрей, а за костите на българите измрели от глад и студ в последните 28 години някак не се сещаш ?! Що ли?! Аз също бих подкрепил референдум Русе да стане част от румънската държава!
92
6
 
5
 
! Отговори
Замислен преди 5 години
Впрочем, някой има ли нужда от тази държава в която сме имали проклятието да се родим?! И не, не хейтя, а просто проявявам здрав разум. Какво ако Румъния си вземе добруджа? По лошо ли ще живеят хората? Какво ако Турция си вземе кърджалийско. Че една ситна Македония е класи над нас. Хайде малко мисъл де.
91
2
 
5
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До РусенецЪ - да, да те едни твои съграждани искаха да се присъединят към Румъния. Обаче, аз съм против. Както и тези, чиито кости белеят под Тутракан и Добрич. Токо че, марш обратно...
90
6
 
1
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 71 Прав си. Някога имаше една аптека в града и тя не работеше в събота и неделя. Ако не си осигурил цигари и хляб за почивните дни , забрави. Ии да те питам какви най добри световни лекарства се продаваха? Мизерни аптеки с мизерни лекарства. А сега световните достижения са у нас.
89
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трябва ни само две руски системи С-400 ...и никакви самолети ! ще затворим небето на зяла България ... а някой да прехвръкне тогава ! закакво са ни самолети !
88
5
 
4
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 години
И какво като прелитат турски самолети над терторията ни?! Нещо ще ми намалят още заплатата ли? Тя си е доволно мизерна. Пък ако някой ни нападне, заклевам се, че ще съм първия който ще се бие на страната на нападателя! Аз тук нямам вече какво да отбранявам. Всичко ми взехте!
87
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по комунизъма и армия имахме ...и промишленост ..и градинки ...и заводи ..... е как имаше пари за всичко тогава а сега ....!!???
86
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марешки е взел пари от Путин за да натиска да нямаме армия трябва да се купят 50 парчета Ф-35 и да се въоръжат с ядрени бойни глави, само така ще спрем инвазията на червеното жуже.
85
5
 
1
 
! Отговори
Krom преди 5 години
Как пък един не увря, че темата военен бюджет, темата социална бедност, темата икономика са различни неща и нямат общо! Членството ни в НАТО - а нямаме алтернатива, ако случайно някой не иска утре да се появи "Свободна Кърджалийска Република" - е така, за принципа - изисква 2% от БНП! Не подлежи на коментар. Тка са разсъждавали и дедите ни, нямаме нужда от армия, зер - чешейки се под фесовете. А и защо Армията да не пази селата? Обаче -не - ще прелеем от там в Полицията. От трън та на глог.
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз като обикновен беден българин не съм съгласен да давам от бюджета за самолети и армия защото няма какво да пазя. Да купуват самолети милионерите и тея с по 6 апартамента ,че да си ги охраняват. Аз пари за самолети нямам. Още повече за самолети играчки дето ще паднат в първите 15 мин.Вижте Ердоган какво ще купува.
83
3
 
5
 
! Отговори
майорски преди 5 години
ako армията ни не се обнови ..очаквайте скоро Турски самолети да прелитат над главите ни ...особенно по черноморието !!!!
82
2
 
4
 
! Отговори
Пол Уидиот преди 5 години
Зора да купим самолети не е за да ни вършат някаква работа и клишетата, че ще повишим нашата сигурност, минават само пред балъци. Истината е, че НАТО ни натиска да подсилим южното му крило и да използваме тези самолети в случай на нужда срещу държави на които предстои ,,демократизация'' или някаква си там ,,пролет'' и сваляне на неудобен режим или лидер (наричан диктатор). П.П. не че НАТО не може да мине и без нас.
81
4
 
5
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Не харесвам Марешки , но тук е абсолютно прав.За чий влязохме в НАТО? Нали да ни защитават.С десетина самолета нямаме шанс срещу Русия. А те са ни единствената заплаха. Путин ни най малко не се отказал да възроди СССР. И не го крие.
80
3
 
7
 
! Отговори
РусенецЪ преди 5 години
Абсолютно против съм не просто към купуването на оръжия, но и като издръжката на армия изобщо! Кое да ми пази тази армия?! Заплатата от 500 лева ли? Ми, все ми е тая. Не искам с мои данъци да се пазят богатствата на 100-на олигарха!
79
3
 
5
 
! Отговори
гошо преди 5 години
Винаги, когато аха-аха да вземе та да се укрепи армията, или да се диверсифицират газовите доставки или да стане нещо, което стратегически да укрепи българската държава, намира се по някоя ***, която да пречи това да се реализира.Затова няма интерконектори със Румъния, затова и в армията безкрайно ще се говори, а резултат няма да има
78
4
 
7
 
! Отговори
Петър преди 5 години
Купете автобуси, локомотиви, направете тротоари и градинки....самолети не искаме!!!