Да се обнови ли армията ни с "луксозни играчки" за милиарди?

Веселин Марешки и Искрен Веселинов в яростен дебат в НС
178
Да се обнови ли армията ни с "луксозни играчки" за милиарди?
Снимка: архив, Булфото

Трябва ли да се харчат милиарди за модернизация на армията, за "луксозни играчки"? Този въпрос изправи един срещу друг лидерът на "Воля" Веселин Марешки Искрен Веселинов от Обединени патриоти.

Според Марешки с покупката на военни фрегати и нови самолети само с един подпис ще бъдат откраднати милиарди от данъкоплатците.

"Най-бедната държава в ЕС не може да си позволи да отдели милиарди за военните, след като фалират болници, театри, няма пари за пенсии, за медицинските сестри, за полицаите", скочи той.

Още по темата

Лидерът на "Воля" смята, че е нужен комплексен подход за модернизиране на армията, а не купуване на парче на техника.

"Военният министър е повече загрижен за военните играчки отколкото за обещанието си за полицай във всяко село, обещание, което го изпрати във властта, а парите могат да отидат за здравеопазване, за образование, за сигурност", упрекна Марешки.

"За нас от "Воля" хората са на първо място, не самолетите, обобщи той.

Изказването му предизвика Искрен Веселинов да го упрекне, че сменя позициите си.

"Покрай джендър идеологията политиците започнаха да си сменят не само пола, но и убежденията и предизборните програми", обвини той.

Според него Марешки през последните месеци прави доста пируети в политическото пространство.

"Както е бил за бизнеса, така се оказва защитник на пенсионерите" мотирива се Веселинов.

Според него това е силна страна за един артист, но въпросът е дали един политик трябва да има такива превъплъщения.

"Обединените патриоти" от първия ден в това Народно събрание винаги сме отстоявали нещата, за които сме влезли в управлението. Въпросът за превъоръжаването е въпрос за национална сигурност и на национална чест", каза Веселинов.

Той настоя, че се пренебрегва и умишлено не се забелязват усилията на настоящото правителство и в частност на вицепремиера Красимир Каракачанов.

"Не е играчка самолетът, не е играчка фрегатата, това е гаранция, че всички здравни и прочее права, които държавата осигурява, може да ги защити на територията на страната. Продължавайки да се питам за тези ловки пируети задавам следните въпроси как можем да гарантираме своята сигурност, своите права като българи без съюзник. Някой иска да излезем от съюзниците си. Как можем да ги гарантираме без армия", каза Веселинов и призова този човек да каже коя външна сила му плаща и кой иска да окупира България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Характерно за магарето е от време на време да приревава: "Иаааа, иааааа, иаааа...", за да покаже, че го има, другият му номер да се запъне при преминаването на мост и да покаже магарешкият си инат. Част от ината му е от време на време и да пририта няколко къча. в общи линии, реперотара му е постен. та тъй с магаретата на Борисов.
136
1
 
4
 
! Отговори
135 преди 5 години
Бг отдавна загуби/продаде националната си сигурност, при това абсолютно бездарно.Каквото решат от Брюксел и Вашингтон това и правим.Всичко останало е илюзия за наивници.Късно е чадооо, мандалото лопна!!!!!
135
0
 
6
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
Ейййййй не наядоха се .
134
0
 
0
 
! Отговори
Калечко преди 5 години
и аз го имам тоз плугин на Хрома дето сам можеш да си помпиш плюсове :))) жалък си братле
133
0
 
10
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Добре де като нямаме и гориво защо не купим безмоторни самолети.
132
2
 
3
 
! Отговори
cec преди 5 години
Кви самолети. Фъндъкова само два турски автобуса Ивеко за градския транспорт може да купи.И докато Горанката ви лъже че БВП е 100млрд. нищо няма да направите.БВП е 300млрд. А познаите какво е станало,а.Голямо влачене, голямо крадене еи.
131
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като почнете с тоз патриотизъм. Детето ми не го храна няква дума. Сметките като плащам, не ми ги опрощават щото съм патриот. Като сте такива патриоти жертвайте се за всеобщото благо. Айде. Идете да оправяте държавата. Идете в София и да ви видим. Кво се правите на мъже по маси, седенки и сайтове. То от такива пишман плямпащи патриоти България е на този хал. Бори ли се. С кое? С ракията и салатата ли?????
130
4
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Разбира се, че трябва да се харчат щом са свързани с националната ни сигурност и самочувствие ... Да не забравяме че в един трап в Белене, едни другари радетели на "Вечната и непреходна българосъвеЦка дружба" вече погребаха едни милиарди за да начешат с тях рушофилистичните си сърбежи ... !!!
129
2
 
2
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
До 113 АнонименА как ще мотивираш хората, когато виждат, че за тях купуваш скрап и не цениш живота им? Национално самосъзнание и любов към родината се гради с поколения. Држава, която пикae върху народа си не може да очаква да получи отнякъде мотивирана армия.
128
5
 
4
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Руснаците, турците и техните български *** нямат никакъв интерес от една въоръжена българска армия. Военните трябва да са обучени да работят с оръжейните системи. Не може ако се зададе военен конфликт да докараш нещо от някъде да го струпаш пред войниците и да ги пратиш да дават живота си за родината. Защото точно това ще се случи с необучена армия - ще ги попилеят като пилци. Въпросът е зададен силно манипулативно. Съвременните оръжия не са играчки!
127
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей мазна мутро
126
4
 
6
 
! Отговори
Скоро преди 5 години
и болниците ще са луксозни заведения в тази проклета герберастка морга
125
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не храни собствена армия ,храни чужда !Руската кукла на конци Марешки иска да храним чужда.
124
3
 
4
 
! Отговори
Държавата преди 5 години
си отива, спете спокойно, деца. На гербаджийте държава не им трябва, те кешират каквото може на момента и изхвърчат в чужбина. Вие баламурниците му мислете, дето оставате тук с освирепелите зингани. Мачкай, Бойко
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американските пилоти правят 120-200 часа годишно.Руските по време на 90-те години правят 10 а в наши дни по 20-25 часаНаще са под санитарния минимум. Един летателен час на ф18 се изчислява на US$7000-24,400 / 40 000 лв. Mig 29 $5,500-20000 за един летателен час в гориво. за адекватни 50-100 часа на година ще отиат по 500 000 - 2 000 000 лв само за гориво на един миг 29
122
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На времето 2009г. американското военно аташе каза че не ни тябва армия щото те щели да ни пазят...тябвало да имаме няколко роти за бързо реагиране да ходят с тях на международни мисии...даже го даваха по телевизията...
121
1
 
7
 
! Отговори
Щом самолетите преди 5 години
се водят луксозни играчки, направо да минаваме към Турция да спестим някой лев, със сигурност ще ни управляват по-добре от герб и ще крадат по-малко.
120
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Програмистите са негодни за военна служба.
119
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Програмистите и политиците като не искат да служат в армията, ще трябва да се откупят с по-високи данъци и по-бедните ще служат и ще вземат и те добри заплати в армията.
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те , май, вече се съгласиха и помолиха турската армия да пази небето на БГ, за да се пести ресурс и пари. Този министер излезе ***, никакъв пейтриът. Издаде ни на турците. Получава плесница от Апостола.