Румен Христов оглави СДС след тайно гласуване

Новият председател обеща, че няма да има "лов на вещици"
Обновена: 7 юли 2018 17:11 | 7 юли 2018 16:58, Веселина Йорданова
84
Румен Христов оглави СДС след тайно гласуване
Снимка: архив, БулФото

На най-висшия си форум СДС избра Румен Христов за председател на партията.

Гласувалите делегати са 719. Действителните бюлетини са 691, а недействителните 28. За Румен Христов са гласували 369 делегати, а за Антон Койчев 322, съобщи "Фокус".

Още по темата
Гласуването за нов лидер на СДС беше тайно и продължи над 2 часа. Преброяването на гласовете на делегатите от изборните комисии също продължи над 2 часа. Резултатите за зам.-председатели на партията ще бъдат обявени по-късно на сайта на СДС.

След избора Христов заяви, че ще работи за консолидация на партията и няма да има "лов на вещици".

На 12 май стана ясно, че Божидар Лукарски няма да се кандидатира за нов мандат като лидер на СДС. Форумът на партията реши на 7 юли да се състои заседание, на което да бъде избран нов председател.

Божидар Лукарски смята, че синята партия трябва да има консервативно-патриотичен профил и е водил разговори за коалиция с НФСБ на Валери Симеонов. Това негово виждане предизвика критики в партията. На заседанието на 17 април се стигна и до физическа саморазправа между двата лагера в СДС.

Божидар Лукарски бе избран за лидер на 6 юли 2013 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А да сега видех. От неолиберално-срсоидната линия е. Еми сорка и с тоя няма да ги бъде
16
3
 
10
 
! Отговори
Един от Навалицата. преди 5 години
ДСБ е единствения продължител на СДС. Защото, СДС умря много, много отдавна. В ДСБ останаха идеите, енергията и страстта от СДС. Но, много малко хора разбраха това. ДСБ е еманацията на СДС- останалите истински Демократи за силна България
15
2
 
16
 
! Отговори
До №13 преди 5 години
СДС събраха 1,200,000 регистрирани доносници в КДС, извозваха ги от провинцията с безплатен превоз, караха ги да крещят идиотизми по митингите, а на трибуните допускаха само агенти от ДС като Филип Димитров и мижитурката Желю Желев, всички бяха предварително одобрени от БКП и лично от Андрей Луканов.сега я докараха до ДС коптора ГЕРБ, който се дирижира от БСП и от руското разузнаване. Българите напуснаха, народа ни измира, България ще стане част от Руската ***...мутро-*** царуват тук
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми стана ясно сега тоя Румен Христов коя линия ще следва? Консервативно-патриотичната или неолиберално-сросоидната?
13
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А събираха по 1 милион на митинги. Колко шарани подскачаха, за да не ги мислят за червени.Така ще свърши и ГЕРБ - в клоаката.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САМО ЧЕ ПРЕ ТЕЗИ 15 ГОДИНИ ЩЕ УМРАТ И ОНЕЗИ, КОИТО НЯМАТ КОМУНИСТИЧЕСКИ УБЕЖДЕНИЯ.
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След несъстоялата се промяна сега ще трябва да минат 15 г. за да умрат всички, които имат комунистически убеждения за да тръгне България напред.
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СДС не направи обаче декомунизация, която всички българи чакаха от нея.Не направи лустрация, не забрани БКП и идеологията и.
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СДС беше наистина нещо истинско и носещо надежда в началото на своето съществуване. Нещо, което нито една партия сега не носи на хората.Унищожаването на СДС започна от Петър Стоянов и продължи след това с други унищожители.СДС беше докарана до положнието, което сега е.
8
4
 
24
 
! Отговори
БКП създаде СДС преди 5 години
чрез ДС под ръководството на руското разузнаване, целта беше да се прикрият комунистическите кражби през 80-те години и последвалото им превръщане в капиталисти през 90-те. Руските стратегически цели бяха да се унищожи България, започнаха чрез терора на българските турци през "възродителния" геноцид през режима на Тато.Последваха ДПС, ДСБ, ВМРО, Атака, НДСВ, ГЕРБ, РБ и т.н всички от които бяха ръководени от бивши ДС ченгет и бивша комунист-номенклатура и... ибаъ мамътъ на българите и България.
7
2
 
18
 
! Отговори
не разбирам преди 5 години
Тези защо изобщо съществуват!?
6
3
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
партийката им е като фазата на живота на повечето от партийцие. Със затихващи функции.
5
8
 
25
 
! Отговори
XXX преди 5 години
СДС - партията подложила на унищожение, съсипване, на българската Държавност и Икономика! Раз.стрел е малко за такава ***! Всичко започна от тях! 30 години стигат, мър.ши такива!
4
3
 
17
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
файтонджии.
3
6
 
26
 
! Отговори
в кое ДС управление преди 5 години
е подавал доносите си това ченге? Вече 30 години създаденото от руските агебти Андрей Луканов и Александър Лилов СДС продължава безнаказано да затрива България, но народа ни се оказа много, ама много ***!
2
5
 
19
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
На някой пука ли му за тез ***?
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СДС беше социалдемократическа партия и синдикална организация. При основаването си... Иван Костов закри истинското СДС и пусна менте.