НФСБ свиква сбор, мисли дали да продължи с ГЕРБ

Симеонов ядосан, че оставките на министри не били съгласувани
Обновена: 31 авг 2018 17:42 | 31 авг 2018 16:52,
134
НФСБ свиква сбор, мисли дали да продължи с ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов обяви, че свиква спешно заседание на Националния изпълнителен комитет на партията, за да решат какво ще правят оттук нататък и дали ще продължават да участват в управлението на страната.

Още по темата

Решението му е продиктувано от днешните оставки на трима ключови министри от коалиционното правителство, макар Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков да са от квотата на ГЕРБ.

"Оставките абсолютно не са съгласувани с нас и не само тези оставки, а доста оставки вече", коментира той пред "Фокус" решението на премиера да ги отстрани от кабинета си.

Не чух никакви аргументи за уволненията на 3-мата министри, коалицията отдавна не функционира, допълни той.

"Трябва да си идиот, за да смяташ, че с подаването на тези оставки се решава някакъв проблем. Тези хора нямат абсолютно никаква вина за това, че шофьорът не си е вършил работата и е блял настрани. Само на изключително ограничено мислещи хора не е ясно, че катастрофата е в резултат на шофьорска грешка. Това не означава, че няма дефекти по повърхността на пътното платно, но да се прехвърля всичко на това, просто е идиотско. Основната вина, заявявам го пред цялата държава, е на шофьора, на никой друг. Там същият са минали над 70 автобуса, защо другите не са се обърнали. Цялата тази история беше толкова глупаво подведена и то от медиите, и като гледам как премиера с лека ръка уволнява хора, които имат достойнство, професионална кариера и качества, просто не виждам докъде ще стигне държавата“, заяви още той.

По рано днес коалиционните партньори на НФСБ в "Обединени патриоти" също се разминаха в позициите си.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров застана плътно зад отстраняването на тримата министри, докато от ВМРО обявиха, че са изненадани от този ход на премиера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерка, я кажи какво се случва там при вас???? Този сбор не е заради оставките, има нещо друго свързано с Вожда, нещо се е случило което уличава Вожда, сега Диков го каза! Я кажи Валерка, кво става, разобличиха ли ви??? Медиите мълчат!
95
2
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Валерко си вярва и се мисли за фактор, с който трябва да съгласуват :)
94
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само с подкрепа не става. Ще му се европейско депутатство. Сигурен мандат, чиста работа. Само повод се търси. Дано накрая не стане само - ни тук, ни там.
93
2
 
14
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
*** !!!!
92
21
 
7
 
! Отговори
Абсолютно преди 5 години
съгласен с Валери Симеонов!Какво общо имат тримата министри с фактът,че от младостта на Тато,та чак до сега няма нито път,нито пътека,нито магистрала ремонтирана или направена?!В този участък се вижда,че асфалта е чисто нов и че няма нужда да се махат читави хора заради някакъв заспал шофьор,който е известен само с това,че преби 30 човека??!!
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като гледам какво е люшкането във форума, според вятъра, боже опази.
90
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белата Златка 15 г. все е "управляващ", и нито веднъж не е управлявал! Бяга от реалната, лична, персонална отговорност, удобно заемайки позициятана "критикар"! Същата схема, като Сараите, те нали са си скачени съдове! Че то това всеки го може и не се иска качества!Винкела още с първото си влизане във власта, малко или много пое кръста на личната, персонална отговорност. До момента оценката ми е по-скоро позитивна, отколкото негативна. Белата Златка е аут отскякъде и този път завинаги
89
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Бюллент Сидероглу си трае и се ослушва, удряйки от време на време по еди език по седалището на Биби.
88
6
 
17
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Плъховете напускат потъващият кораб първи
87
3
 
15
 
! Отговори
Ку-Ку преди 5 години
Далавери, как е далаверата с вторият лифт над Банско и бетонирането на планината. Понаглеждам нещата и вездесъщият иначе ВАС, който бързешком разреши строителството на кооперации по детските площадки и зелените площи и градинки в Младост, докато от прокуратурата забавляваха Иванчева, все още не се е произнесъл за забраната на лифта и "спомагателните" строежи покрай него. Май все пак Далавери още е на далавера.
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябваше ми по-рано да се мисли?
85
2
 
19
 
! Отговори
Мисли ???!!! Та кой преди 5 години
От тия крадци мисли за България???!!!
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
81, Събуди се!В менталното пространство алтернативи колкото щеш, ама имат основен проблем.Не фигурират в реалното такова.Това какво ни се иска, е различно от това какво е.А за това, че интелигенцията тотално не осъзнава реалността, и не води народа, а го консултира някак безлично, като ментор, даже и термин съм си намислил. Ялова интелигенция. И това, че не намира метода с който да се противопостави на бюрократичния електорат, само показва нейната несъстоятелност.Дано ме разбра правилно.
83
3
 
6
 
! Отговори
интересно преди 5 години
До Въпрос 71 И какво има да се коментира около инцидента с бащата на РР
82
4
 
23
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
"Само на изключително ограничено мислещи хора не е ясно, че катастрофата е в резултат на шофьорска грешка." Валерка, не се опитвай да пришиеш тази предизвестена катастрофа на шофьора. Защото, аз пък бих казал, че дъждът е виновен. На следващите избори от т.н. Патриоти ще се класира само ВМРО.
81
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невероятно, татарина, дето се прави на български мафиот, грешка патриот, ще разбутва политическата пирамида на фараона, много хубаво но едва ли, а за Своге, отиди и кажи лично на хората в очите тъпотиите дето ги дрънкаш пред медиите, а пък после Кремниц ще ти се види, като зле свършил купон платена нацистка ***, всичко бях гледал, но това е бомба, бивш комунистически агент, който сега е нацист, но по произход е татарин, в коалиция е с умерено десни и взима пари от чужда агентура.
80
1
 
25
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
От специалист по шума сега стана авто експерт по ПТП-та.А истината е че единствено разбира от замерване на шум..
79
1
 
9
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Късно е либе за китка!
78
1
 
19
 
! Отговори
Манол преди 5 години
Хайде нфсбето, мислете по -бързо,искам избори да броим пилците,че есента идва.
77
13
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Валерката е абсолютно прав... - както обикновено...