Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!

Имаме френски хеликоптери, вече ще произвеждаме авиочасти
314
Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се радва на инвестиции, които влизат в страната ни.

"С това производство, с тези заводи, се прави брутен вътрешен продукт и ставаме по-независими от Европа", каза Борисов по време на официалното откриване на завод за самолетни части край Пловдив, инвестиция на френска група.

По думите му голяма част от инвестициите не се водят преки, защото не идват директно от Франция, а през търговските дружества, регистрирани у нас.

"Радвам се, че след като България закупи най-модерните, скъпи и добри френски хеликоптери, вече имаме завод за производство на авиочасти. Доказахме, че е по-добре да сме партньори в ЕС и България и да има производство", подчерта още българският премиер.

"На тези инвестиции се радвам, а не на тези от 2008 г., които бяха в соларни паркове, бума в строителството, разпродаването на електроразпределителните дружества, американските централи, търговските вериги, чиито капитал излиза обратно от България", каза Борисов.

Той обаче акцентира на това, че има проблем с работната сила, защото инвеститорите искат още работници.

По думите му правителството полага усилия чрез програми за повишаване на квалификацията, както и с активната работа в училищата и образователния сектор като цяло.

"Искат да се изказват нашите колеги от опозицията, аз ги разбирам, но нека да видят какво сме направили, да дойдат, да видят тук. Когато говорят за непрозрачна администрация, да дойдат и да питат тук чужденците. Злословейки за България, те не разбират, че това ще се върне като бумеранг при тях", коментира министър-председателят.

Заводът за авиочасти е в индустриалната зона на Пловдив, на площ от 5 декара и ще произвежда елементи за вратите на самолетите Еърбъс 320 и 330, както и друго оборудване. Очаква се да бъдат разкрити 200 работни места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно живее в някаква паралелна вселена. Открива заводи за части, които са за европейски машини, които ние не произвеждаме, но ставаме по-независими. От какво е напълно непонятно. Няма кадри за нещо което нямаме и усилено се търси нещо което не съществува. Може би дори си мисли, че хората се раждат направо готови за определена работа.
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че е Боко Боко да им открие завод на фрацузите и да им построи самолети с врати.
40
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е номер 37, Бойко Борисов все повече започва да прилича на Тодор Живков............обикаля навсякъде, въпреки недостатъците му, много хора го обичат..............човек от народа си е, наше момче!!!
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука взимат само високо квалифицирани работници , не като другаде по Пловдив - куцо , кьораво и сакато.. Да видим докога.. Ще почнат и роми да взимат като в Костал Пазарджик. на власт са ромите.
38
3
 
23
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
Евала Баце.Тая година половин европейци, догодина пълни европейци!
37
0
 
25
 
! Отговори
1234 преди 5 години
100 РАБОТНИКА ВЕЧЕ СА НАЕТИ ОТ СТОЛИПЕНОВО.
36
1
 
23
 
! Отговори
www преди 5 години
РЕАЛНО ТОЗИ ЗАВОД ТРЯБВА ДА Е 49% ФРЕНСКА И 51% ДЪРЖАВНА САМО ТАКА МОЖЕМДА ИМАМЕ ПОЛЗА ОТ ТОВЕА - ИНАЧЕ ПЕЧЕЛИ САМО ФРАНЦУЗИНА...
35
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все едно гледаш снимка от вестник " Работническо дело" 1965 г., само че цветна!Направихме пълен кръг и пак сме в изходна позиция за около 30 години, след бай Тошо, се настани бате Бойко, все по-малко разлики има между тях, все повече прилики!
34
0
 
22
 
! Отговори
Ни мой са тупа преди 5 години
Край Франция ще фалира !Тоя разбира само от асвалт и да рита топка с филика в ръка ...
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една позната ходи на обучение за Този завод в някакъв софийски техникум , бяха ги спукали от учене..
32
15
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До Анонимен... - "те станаха супер-професионалисти в кражбите"...---------------------------------------------------------------------------------------------------А защо тогава всички еврофондове са отворени... - или искаш да кажеш, че на Европа не и пука, че и крадат парите... - на кого да вярвам на Европа или на теб тролчеанонимно...
31
6
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Борисов дава наставления за производството...
30
0
 
32
 
! Отговори
Ганьо Техника преди 5 години
Значи вече да не се качвам на Еърбъс 320 и 330.Ще летят с отворени врати. Да се проветрява салонът за пушачи.
29
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направих грешка, не им е хоби на ГЕРБ-ерите да крадат, те станаха супер-професионалисти в кражбите.Питайте Лилито Павлова и Томислав Дончев..............те ще ви светнат по въпроса, как се краде от евро-фондове, инфраструктура и асфалт, а също и от НДК (Дончев и Боршош).
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще произвежда елементи за вратите на самолетите Еърбъс 320 и 330Тази година елементи от врати за самолети.. догодина цели врати за самолети!
27
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова смешна и жалка снимка не бях виждал скоро.Особено подмазвачите, които са се наредили около него и зад него.
26
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напълно зависими сме от ЕС.....................ако няма ЕС и еврофондове, става трагедия, особено за хората от ГЕРБ, които оттам много обичат да си крадат, това им е хобито!!
25
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хвърлил се да си спасява имиджа - реже ленти, та пушек се вдига, белким замаскира за малко скандалите и сакатлъците на некадърното гербаво правителство. Ама те неговите ще му изядат главата!
24
1
 
30
 
! Отговори
ad преди 5 години
Абе ***, я виж само нивата на преки чуждестранни инвестиции през 2008 и 2018 - вече в пъти по-малко. Тия бози можеш да ги пробутваш в бг, но когато някой трябва да инвестира милиони си прави проучване и бързо му се изяснява бг реалността. Повечето отиват в Румъния ако се целят региона.
23
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе да не е дал той парите за завода, а? Каква точно му е заслугата на тоя плондир неграмотен?!